FINANCIEEL.com

Netflix-inkomsten tonen kracht te midden van mediachaos

Netflix-inkomsten tonen kracht te midden van mediachaos

LOS ANGELES, CALIFORNIË – JUNI 12: CEO van Netflix Ted Sarandos woont het FYSEE-evenement van Netflix bij voor “Squid Game” in Raleigh Studios Hollywood op 12 juni 2022 in Los Angeles, Californië. (Foto door Charley Gallay/Getty Images voor Netflix)

Charley Gallay | Getty Images Vermaak |

De belangrijkste afhaalmaaltijden van NetflixenDe winst van het tweede kwartaal is dat de zaken … goed zijn.

Dat is juist. De fundamentele business van een groot media- en entertainmentbedrijf is prima.

Netflix heeft er in het kwartaal 5,9 miljoen abonnees bij gekregen, een teken dat de twee belangrijkste initiatieven voor 2023 – hardhandig optreden tegen het delen van wachtwoorden en het lanceren van een goedkoper advertentieniveau van $ 6,99 per maand – nieuwe abonnees opleveren. Netflix voegde in het kwartaal 1,2 miljoen abonnees toe in de Verenigde Staten en Canada – de grootste regionale kwartaalwinst sinds 2021.

Dit is niet het verhaal voor de rest van de media-industrie. Disney En Warner Bros. Ontdekking hebben het hele jaar besteed aan het schrappen van inhoud van zijn streamingdiensten om te voorkomen dat er restanten worden betaald en om te besparen op licentiekosten. Beide bedrijven hebben de afgelopen 12 maanden duizenden werknemers ontslagen om de vrije kasstroom te stimuleren. Paramount Global En Comcast’s NBCUniversal zeiden beiden dat 2023 het grootste jaarlijkse verlies ooit zal zijn voor hun streamingbedrijven.

Ondertussen verhoogde Netflix zijn schatting van de vrije kasstroom tot $ 5 miljard voor het jaar. Eerder had het bedrijf geschat dat het $ 3,5 miljard zou hebben, maar de stakingen van acteurs en schrijvers zullen de inhoudsuitgaven verminderen. Dat betekent dat Netflix zelfs nog meer geld zal hebben dan eerder werd verwacht.

Volgend kwartaal verwacht Netflix dat het aantal abonnees weer ongeveer 6 miljoen zal bedragen. Het bedrijf zei dat de omzet in de tweede helft van het jaar zal stijgen, omdat het “de volledige voordelen” ziet van zijn harde optreden tegen het delen van wachtwoorden en de gestage groei van zijn door advertenties ondersteunde plan.

Terug op het goede spoor

Vorig jaar daalde de waardering van Netflix met 60% toen de groei van het aantal streamingabonnees tot stilstand kwam. Het bedrijf besteedde ruimschoots tijd aan conference calls over inkomsten, waarbij het zich concentreerde op en uitleg gaf over zijn nieuwe videogamebedrijf, dat medio 2021 werd geïntroduceerd, om een ​​nieuw groeiverhaal te helpen starten.

In de aandeelhoudersbrief van dit kwartaal wordt nauwelijks ingegaan op videogames.

Waarom? Want in tegenstelling tot de rest van de media-industrie heeft Netflix geen nieuw verhaal nodig. De oude werkt nog. Streaming groeit. De geldstapels stijgen. Reclame maakt investeerders enthousiast. Netflix heeft een gestage pijplijn van internationale inhoud en een uitgebreide bibliotheek om een ​​langdurige staking van schrijvers en acteurs te doorstaan.

“Het gebrek aan verwijzingen naar videogames in de aandeelhoudersbrief suggereert dat reclame het glanzende object is dat de meeste aandacht van het bedrijf afdwingt”, zegt Ross Benes, een analist bij onderzoeksbureau Insider Intelligence.

Netflix-aandelen daalden na uren met 5%. Dat is meer een symptoom van winstneming na de grote winsten van Netflix dit jaar (meer dan 62% gestegen vanaf de afsluiting van woensdag) dan iets om boos over te zijn in de eerste kwartaalcijfers.

Na een forse daling vorig jaar is het bedrijf weer op de rails. En het hoefde niet eens van trein te wisselen.

Openbaarmaking: NBCUniversal van Comcast is het moederbedrijf van CNBC.

– Lillian Rizzo van CNBC heeft bijgedragen aan dit artikel.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert