Nauwkeurigheid bij het testen van antistoffen, Rusland staat voor een enorme uitdaging

By admin

Dit is de live blog van CNBC met al het laatste nieuws over de Corona-uitbraak. Alle onderstaande tijden zijn in Oost-tijd. Deze blog wordt de hele dag bijgewerkt als het nieuws doorbreekt.

  • Wereldwijde gevallen: meer dan 2.580.700
  • Wereldwijde sterfgevallen: ten minste 178.371
  • Amerikaanse gevallen: meer dan 825.300
  • Amerikaanse sterfgevallen: ten minste 45.075

De bovenstaande gegevens zijn samengesteld door de Johns Hopkins University.

7:48 uur: De meeste antilichaamtests zullen ‘een zeer hoog percentage vals-positieve resultaten opleveren’

Serologische tests, die de aanwezigheid van antistoffen van het coronavirus kunnen detecteren en kunnen identificeren of iemand al aan Covid-19 is blootgesteld, hebben een ‘zeer hoog aantal vals-positieve reacties’, vertelde voormalig commissaris voor voedsel- en geneesmiddelenadministratie Scott Gottlieb aan CNBC.

Eerder deze week beweerde professor Neeraj Sood van de University of Southern California, die een groot onderzoek naar antilichamen leidde in de provincie Los Angeles, dat de tests die ze gebruikten zeer nauwkeurig waren. Gottlieb waarschuwde echter dat er niet op de tests mag worden vertrouwd om ‘individuele beslissingen’ te nemen.

‘Ze mogen deze tests niet gebruiken om individuele beslissingen te nemen voor individuele patiënten’, zei Gottlieb. “Ze zijn goed voor onderzoeken op populatieniveau en ze zijn misschien goed in bepaalde beroepen waar er een zeer hoge blootstelling aan coronavirus is, maar voor de algemene bevolking is een antilichaamtest waarschijnlijk niet zo nuttig.” – Will Feuer

7:06 uur: Zweden verzette zich tegen een lockdown en de hoofdstad zal naar verwachting binnen enkele weken de ‘immuniteit voor de kudde’ bereiken

Mensen vermaken zich in een openluchtrestaurant, te midden van de uitbraak van de coronavirusziekte (COVID-19), in het centrum van Stockholm, Zweden, op 20 april 2020.

ANDERS WIKLUND

De buren sloten grenzen, scholen, bars en bedrijven terwijl de coronaviruspandemie door Europa trok, maar Zweden ging tegen de stroom in door het openbare leven zo onbeperkt mogelijk te houden.

De strategie is controversieel. Het land probeerde de verspreiding van het virus te vertragen en er enige blootstelling aan te geven, met als doel immuniteit op te bouwen bij de algemene bevolking en tegelijkertijd risicogroepen zoals ouderen te beschermen. Sommige gezondheidsdeskundigen vergeleken het met het spelen van “Russisch roulette” met de volksgezondheid.

Maar nu heeft de belangrijkste epidemioloog van het land gezegd dat de strategie lijkt te werken en dat “kudde-immuniteit” binnen enkele weken in de hoofdstad Stockholm kan worden bereikt. – Heel Ellyatt

06:55 uur: Pandemic verlaagt de CO2-uitstoot met 6%

De coronavirus pandemie zal naar verwachting de uitstoot van koolstofdioxide dit jaar met 6% doen dalen, zei het hoofd van de Wereld Meteorologische Organisatie, in wat de grootste jaarlijkse daling sinds de Tweede Wereldoorlog zou zijn.

“Deze crisis heeft gevolgen gehad voor de uitstoot van broeikasgassen”, vertelde WMO-secretaris-generaal Petteri Taalas tijdens een virtuele briefing in Genève. “We schatten dat de CO2-uitstoot dit jaar met 6% zal dalen vanwege het gebrek aan emissies door transport en industriële energieproductie.” –Reuters

5:52 uur: er zijn meer dan 10.000 gevallen in Polen

Een muurschildering ter ere van het offer van artsen, verpleegsters en paramedici die vechten tegen de epidemie van het nieuwe coronavirus COVID-19, is te zien in Warschau, Polen, op 2 april 2020.

Wojtek Radwanski | AFP | Getty Images

Het aantal bevestigde infecties is in Polen de 10.000 gepasseerd. De sombere mijlpaal komt wanneer het land zich voorbereidt op presidentsverkiezingen op 10 mei. Polen was een van de eerste landen in Europa die lockdown-maatregelen oplegde om te proberen het virus in bedwang te houden.

Een vice-minister van Volksgezondheid zei dat de opkomst van nieuwe infecties ’tot op zekere hoogte was beperkt’, meldde Reuters.

‘We zien nog steeds stijgingen’, zei Wojciech Andrusiewicz, de woordvoerder van het ministerie tegen verslaggevers. ‘Wat we kunnen bereiken, is ze afvlakken. Zonder de beperkingen zouden we 30.000 tot 40.000 mensen besmet kunnen zien.’ –Holly Ellyatt

5:15 uur: het dagelijkse sterftecijfer van Spanje blijft stabiel

Een verpleegster en een brandweerman praten op 5 april 2020 in het Villalba General Hospital in Madrid, Spanje.

David Benito

Het dodental in Spanje is gestegen van 21.282 de vorige dag tot 21.717, een stijging van 435 doden, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Spanje meldde dinsdag 430 doden, hoger dan de 399 doden die maandag werden gemeld. Het totaal aantal zaken bedraagt ​​208.389, een stijging van 4.211 vergeleken met de dag ervoor. –Holly Ellyatt

4.50 uur: India stopt de antilichaamtests omdat de betrouwbaarheid in twijfel wordt getrokken

India heeft een pauze in het testen van antilichamen gelast vanwege bezorgdheid over de nauwkeurigheid van de resultaten, aldus gezondheidsfunctionarissen woensdag, meldde Reuters.

Eerder in april keurden de gezondheidsautoriteiten van India bloedtesten voor coronavirusantistoffen goed als een snellere manier om de screening te ondersteunen en ze bestelden meer dan een half miljard testkits uit China.

Maar het hoofd van de epidemiologie van de Indian Council of Medical Research zei dat hij de gezondheidsautoriteiten had gevraagd de tests voor antilichamen tijdelijk stop te zetten vanwege tegenstrijdige resultaten. India heeft bijna 20.000 bevestigde gevallen van Covid-19. –Holly Ellyatt

4:31 uur: Virus is een ‘enorme uitdaging’ voor Rusland en de wereld, zegt de woordvoerder van Poetin

De Russische president Vladimir Poetin tijdens een videoconferentiebijeenkomst over de COVID-19-situatie van het coronavirus in Rusland, in de residentie Novo-Ogaryovo.

Alexei Druzhinin

Rusland en zijn leider, president Vladimir Poetin, staan ​​voor een ongekende uitdaging nu de uitbraak van het coronavirus in het land versnelt, vertelde de woordvoerder van het Kremlin aan CNBC.

“Het is een enorme uitdaging en een enorm gevaar voor elk land ter wereld. Het gaat niet alleen om Poetin of om Rusland, elk land staat voor deze uitdaging en het is vrij ongekend, we hebben het nog nooit eerder gezien”, Dmitry Peskov, Putins woordvoerder, vertelde CNBC dinsdag.

Hij merkte op dat dit de eerste grote internationale pandemische situatie was waar iedereen, inclusief Poetin, mee te maken had gehad.

Rusland bevestigde woensdag 5.236 nieuwe gevallen, wat het officiële cijfer van het land op 57.999 brengt. Desalniettemin blijft het dodental opvallend laag, met tot dusver 513 mensen. –Holly Ellyatt

Lees CNBC’s verslaggeving van CNBC’s Azië-Pacific en Europa-teams hier ’s nachts: India stopt met testen op antilichamen; Het totale aantal gevallen in Polen is hoger dan 10.000