FINANCIEEL.com

Natuurlijke manieren om schoonheidsvoedingsstoffen zoals biotine en collageen in voedsel te krijgen

Natuurlijke manieren om schoonheidsvoedingsstoffen zoals biotine en collageen in voedsel te krijgen

Supplementen die claimen het uiterlijk te verbeteren, zijn de afgelopen tien jaar steeds populairder geworden. Van 2011 tot 2020 is het percentage Amerikanen dat aangaf de afgelopen maand een haar-, huid- en nagelvitamine te hebben ingenomen, gestegen van 2,5% naar 4,9%.

Maar experts waarschuwen voor bijwerkingen en gevaren. Huid-, haar- en nagelsupplementen bevatten vaak veel meer biotine dan het menselijk lichaam nodig heeft, zo blijkt uit een onderzoeksartikel gepubliceerd in het Journal of the American Academy of Dermatology.

Hoge doses biotine “kunnen testresultaten veranderen die zorgverleners kunnen bestellen, zoals schildkliertesten, harttesten [and] mogelijk zelfs vitamine D-testen, “vertelt Dr. Rebecca Hartman, assistent-professor dermatologie aan de Harvard Medical School en een van de auteurs van het artikel, aan CNBC Make It.

De dagelijks aanbevolen dosis biotine voor volwassenen is 0,03 milligram. In sommige gevallen bevatten supplementen 650 keer zoveel, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration.

Hoge niveaus van biotine in die mate kunnen mogelijk leiden tot valse diagnoses van hyperthyreoïdie en het vermogen van artsen beïnvloeden om hartaanvallen bij patiënten op te sporen, vertelde Hartman VANDAAG in juni.

Dr. Adam Friedman, voorzitter van dermatologie aan de George Washington University, zegt dat deze bijwerkingen soms dodelijk kunnen zijn. “Iemand stierf omdat een hartaanval werd gemist [during testing]”legt Friedman uit, terwijl hij zegt dat de troponinespiegels van de patiënt geen enkel teken van bezorgdheid vertoonden. “Ze waren niet verhoogd bij deze ene persoon die een biotinesupplement nam voor haargroei.”

Biotine, of vitamine B7, wordt vaak aangetroffen in de meeste voedingsmiddelen en multivitaminen, dus mensen hebben hoe dan ook zelden supplementen nodig, zegt Friedman. “Als je een tekort aan biotine had, zou je niet naar Walgreens gaan om een ​​fles biotine te kopen”, zegt hij. “Je zou waarschijnlijk in het ziekenhuis zijn.”

De natuurlijke manier om biotine en collageen binnen te krijgen: een uitgebalanceerd dieet

Beweringen dat biotine goed is voor de gezondheid van haar, huid en nagels zijn meestal anekdotisch, zegt Hartman, eraan toevoegend: “De meeste Amerikanen krijgen de kleine hoeveelheid die ze nodig hebben al binnen via hun dagelijkse voeding.”

Hoewel voorlopige gegevens aantonen dat collageen je huid gezonder kan maken, zegt Hartman dat er meer onderzoek nodig is om die bewering te staven.

Hoe dan ook, een goed afgerond dieet is de meest natuurlijke en veiligste manier om “schoonheids” -voedingsstoffen zoals biotine en collageen binnen te krijgen, zijn de onderzoekers het erover eens.

Voedingsmiddelen die rijk zijn aan biotine zijn onder andere:

Deze voedingsmiddelen helpen de collageenproductie te bevorderen:

 • Vlees
 • Bouillon van botten
 • Gelatine
 • Zuivel
 • Bonen
 • Soja
 • Fruit, bladgroenten en wortelgroenten voor vitamine C, zink en koper, die helpen bij het produceren van collageen

Voordat u een supplement neemt, is het belangrijk om uzelf de volgende vragen te stellen:

 1. Heeft het echt de actieve ingrediënten die het beweert te hebben?
 2. Welk bewijs ondersteunt het gebruik van deze specifieke hoeveelheid van dit specifieke product?
 3. Is dit een vertrouwd bedrijf om dit specifieke product van te kopen?
 4. Is het door derden getest en bevat het verontreinigingen?
 5. Heb ik contact opgenomen met mijn arts voordat ik het innam?

Collageensupplementen, die vaak worden aangeprezen als een hulpmiddel voor de gezondheid van de huid, kunnen vaak zonder onnodige zorgen worden ingenomen – maar bij het testen bevatten veel populaire merken giftige zware metalen zoals lood en kwik, merken Hartman en andere dermatologen op.

Het nemen van collageen zal waarschijnlijk “geen kwaad doen”, voegt Friedman eraan toe, “maar we hebben zo weinig richtlijnen voor het geven van aanbevelingen met betrekking tot de juiste dosis.”

Voor hem is dit de bottom line: “Ik zeg tegen mijn patiënten, neem het alsjeblieft niet [biotin]. Voor mij is er echt geen extra voordeel, alleen potentiële schade.”

NIET MISSEN: Wil je slimmer en succesvoller zijn met je geld, werk en leven? Schrijf je in voor onze nieuwe nieuwsbrief!

Breng uw bedrijf naar een hoger niveau: Registreer u gratis voor CNBC’s Virtueel evenement Playbook voor kleine bedrijven op 2 augustus om 13.00 uur ET om van vooraanstaande experts en ondernemers te leren hoe u de inflatie kunt verslaan, toptalent kunt aannemen en toegang kunt krijgen tot kapitaal.

Als hondentrimster $ 1,3 miljoen per jaar binnenhalen

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert