FINANCIEEL.com

Motorsporticoon Marc Marquez deelt zijn grootste en zwaarste beslissing

Motorsporticoon Marc Marquez deelt zijn grootste en zwaarste beslissing

BURIRAM, THAILAND – OKTOBER 28: No.93 Marc Marquez uit Spanje en Repsol Honda Team tijdens de kwalificatie op Chang International Circuit op 28 oktober 2023 in Buriram, Thailand. (Foto door Supakit Wisetanuphong/MB Media/Getty Images)

Supakit Wisetanuphong/mb Media | Getty Images Sport |

MotoGP-legende Marc Márquez zegt dat het verlaten van Repsol Honda – waar hij de afgelopen tien jaar zes wereldtitels in de koningsklasse heeft gewonnen – de grootste en moeilijkste beslissing uit zijn carrière was.

Márquez zal zijn huidige team aan het einde van dit Grand Prix-motorraceseizoen (MotoGP) verlaten. Hij kwam in 2012 bij Honda, voordat hij in zijn rookiejaar in 2013, op 20-jarige leeftijd, de jongste MotoGP-wereldkampioen ooit werd. Hij verdedigde die titel in 2014 en won vervolgens nog vier onderscheidingen in 2016, 2017, 2018 en 2019.

Sindsdien hebben een reeks ernstige blessures en een achteruitgang in de prestaties van de Honda-motor ten opzichte van rivaliserende fabrikanten, met name de momenteel dominante Ducati, hem ervan weerhouden om een ​​record te behalen dat gelijk staat aan het zevende wereldkampioenschap in de koningsklasse.

Met nog drie raceweekends te gaan dit seizoen en de Honda het nog steeds moeilijk heeft, staat Márquez 14e in het rijderskampioenschap, terwijl zijn teamgenoot Joan Mir op de 22e plaats staat.

De 30-jarige Spanjaard, algemeen beschouwd als een van de meest begaafde motorcoureurs aller tijden, zal volgend seizoen toetreden tot Gresini Ducati, waar hij zal overstappen op de motorfiets die momenteel wordt bereden door de drie beste rijders in het kampioenschap van dit seizoen.

“Het was de moeilijkste beslissing en de grootste beslissing uit mijn carrière, vooral omdat je vertrekt vanuit je comfortzone, van je team, van je familie, van het team dat je veel dingen heeft gegeven en waar de relatie supergoed is”, Márquez vertelde CNBC via videolink vanuit Maleisië, waar hij zich voorbereidde op de Grand Prix van Maleisië.

PHILLIP ISLAND, AUSTRALIË – OKTOBER 18: Marc Marquez uit Spanje en Repsol Honda Team spreken met journalisten tijdens het pre-evenement in San Remo Foreshore Park tijdens de Australian Motorcycle Grand Prix van 2023 op het Phillip Island Grand Prix Circuit op 18 oktober 2023 in Phillip Island , Australië. (Foto door Mirco Lazzari gp/Getty Images)

Mirco Lazzari Gp | Getty Images Sport |

Hoewel hij de terugkeer van de bekende Honda naar de top steunt, zelfs tijdens zijn afwezigheid, zei Márquez dat hij geen tijd had om te wachten tot de motor van het merk zijn prestaties zou verbeteren, als hij wil profiteren van de resterende jaren van zijn fysieke bloei. Hij beloofde dat hij alles zou geven in de laatste drie races van dit seizoen om Honda te bedanken voor wat het team hem de afgelopen tien jaar heeft gegeven.

Bij Gresini Ducati, een satellietteam van het vlaggenschip Ducati Lenovo fabrieksteam, zal Márquez rijden op de momenteel meest dominante motorfiets op de grid. Hij is zich terdege bewust van het gewicht van de verwachtingen.

“De eerste, tweede en derde in het kampioenschap rijden op die motor, dus dit betekent geen excuus voor de motor. Het draait allemaal om jou, maar ik heb mijn tijd nodig”, zei hij, wijzend op de moeilijkheid om zich na elf jaar aan te passen aan een nieuwe fiets. op de Honda.

“Als ik werk, hebben we natuurlijk een kans in de toekomst, maar mijn werk op dit moment is om die verwachting achterwege te laten en me alleen maar op mezelf te concentreren.”

‘Respecteer je lichaam’

Hoewel hij tot 2020 een glansrijke carrière genoot, heeft Márquez in de loop der jaren verschillende angstaanjagende crashes en ernstige verwondingen opgelopen, resulterend in een aantal operaties en periodes aan de zijlijn.

“Misschien was de grootste les wel de belangrijkste: respecteer je lichaam. Want uiteindelijk, zoals je weet, proberen alle atleten je lichaam tot het uiterste te drijven als je geblesseerd bent, proberen sneller te herstellen in je herstel, proberen kom zo snel mogelijk terug”, zei Márquez, waarbij hij het belang benadrukte van het respecteren van de hersteltermijnen.

“Omdat je lichaam één is. Als je goed voor je lichaam zorgt, zul je meer races of meer jaren hebben, maar als je niet voor je lichaam zorgt, voor je fysieke conditie, dan zal je carrière korter zijn.”

Sommigen hebben de spectaculaire aard van de crashes van Márquez toegeschreven aan de kenmerkende rijstijl – met unieke agressieve bochten- en remtechnieken – die hem naar het toppunt van de sport brachten. De stijl heeft fans geboeid, maar dwong de rijder een aantal moeilijke periodes te doorstaan, zowel fysiek als mentaal.

Zal de Saoedische prins zijn bbp-groei van 1,5% uit de sport halen?

“Op de moeilijke momenten leer je meer, maar ik wil niet dat iemand dat soort momenten overschrijdt. Het is super moeilijk om op dat moment gemotiveerd te blijven, maar het belangrijkste is dat je je routines behoudt, en dat is een echte werk – houd de routines vast en denk dat alles in de toekomst beter zal zijn”, zei hij.

Hoewel hij zijn rijstijl in de loop der jaren heeft aangepast, zei Márquez dat hij “niet op een andere manier kan fietsen”, behalve op de rand van zijn mogelijkheden.

“Soms probeerde ik op een makkelijke manier te fietsen, gemakkelijk in de omgang, en dan maak ik veel fouten omdat mijn concentratie niet hetzelfde is. En als ik echt aan het pushen ben, is het daar wanneer ik echt gefocust ben,” hij zei.

“Dit komt voort uit een natuurlijk instinct. Soms train ik thuis en train ik zelfs thuis zonder dat iemand naar me kijkt. Ik kan niet in de makkelijke modus rijden, dus ik moet pushen en altijd die grens opzoeken.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert