FINANCIEEL.com

Mogen de goede tijden rollen

Mogen de goede tijden rollen

Mensen lopen op 18 juli 2023 in de buurt van de New York Stock Exchange in New York City

Bekijk Druk op | Corbis-nieuws |

Dit rapport komt uit de CNBC Daily Open van vandaag, onze nieuwe nieuwsbrief voor internationale markten. CNBC Daily Open brengt investeerders op de hoogte van alles wat ze moeten weten, waar ze ook zijn. Vind je het leuk wat je ziet? U kunt zich abonneren hier.

Wat je vandaag moet weten

Dow’s reeks van 11 dagen
De belangrijkste Amerikaanse aandelenindexen eindigden maandag in het groen, waarbij de Dow Jones Industrial Average een 11-daagse winning streak noteerde. De pan-Europese Stoxx 600 steeg 0,06%, aangevoerd door een stijging van 1,5% in olie- en gasaandelen. Maar de bedrijvigheid in de eurozone en het VK vertraagt ​​volgens voorlopige schattingen.

Ex-Twitter
Twitter omgedoopt tot “X” en het iconische vogellogo gedumpt. De overgang van Twitter naar X maakt deel uit van de visie van eigenaar Elon Musk om van het platform een ​​”alles-app” te maken die “gecentreerd is in audio, video, berichten, betalingen/bankieren”, aldus CEO Linda Yaccarino’s tweet – sorry – “x”, in het nieuwe spraakgebruik van het merk voor korte berichten. Analisten zijn niet overtuigd door de stap.

Drukke week voor centrale banken
De Amerikaanse Federal Reserve, de Europese Centrale Bank en de Bank of Japan zullen deze week allemaal rentebesluiten bekendmaken. Analisten verwachten dat de Fed de rente met 25 basispunten zal verhogen; de ECB verhoogt ook de rente met 25 basispunten; en de BOJ om haar ultraruime monetaire beleid intact te houden. De centrale banken zouden echter kunnen draaien tijdens de vergadering die volgt op die van deze week.

Het ‘kronkelige’ herstel van China
Het Chinese Politburo, het hoogste besluitvormingsorgaan van de Chinese Communistische Partij, kwam maandag bijeen en beloofde “het beleid tijdig aan te passen en te optimaliseren” voor de vastgoedsector. Het Politburo erkende de teleurstellende economische gegevens van het land en zei dat “de economie met nieuwe moeilijkheden wordt geconfronteerd” en dat het economisch herstel “kronkelig” zal zijn – hoewel het geen grote stimulans aankondigde.

[PRO] Geen teken van recessie
Steve Eisman, de investeerder die belde en profiteerde van de subprime-hypotheekcrisis van 2008, vertelde CNBC dat hij denkt dat “er tot nu toe geen bewijs is van een recessie”. Zo kan de aandelenmarkt blijven stijgen – dit is hoe hij de markt bespeelt.

het komt neer op

De aandelenmarkt blijft er sterk uitzien, aangezien alle drie de belangrijkste indices maandag stegen. De S&P 500 klom 0,4%, de Nasdaq-composiet toegevoegd 0,19% en de Dow Jones industriële gemiddelde won 0,52%.

Volgens Paul Hickey, mede-oprichter van Bespoke Investment Group, heeft de Dow 11 dagen op rij winst behaald, de eerste in zes jaar, wat hem de hoogste slotkoers opleverde sinds februari 2022. Om in perspectief te plaatsen hoe indrukwekkend die prestatie is: de Dow heeft sinds 1945 slechts zes keer een 11-daagse rally – of langer – behaald. Dat is minder dan eens per decennium.

Aandelen werden omhoog gestuwd door de energiesector, die 1,7% steeg nadat de olie- en gasfutures naar het hoogste punt in drie maanden waren gestegen. Goldman Sachs verwacht nog hogere prijzen aangezien “de vraag een recordhoogte bereikt” in het derde kwartaal van het jaar, in navolging van een waarschuwing van het Internationaal Energieagentschap.

Een andere indicatie is dat de markten uitbundig zijn en meme-aandelen lijken terug te zijn. De Roundhill Meme ETF heeft tot nu toe bijna 60% gewonnen, wat erop wijst dat beleggers voldoende zelfvertrouwen hebben om geld in aandelen te steken, gedreven door sentiment en speculatie.

Small-capaandelen zouden de volgende rally kunnen zijn, als de voorspelling van Canaccord Genuity juist blijkt te zijn. In een notitie aan klanten zei strateeg Tony Dwyer dat de Russell 2000 Index lijkt een dieptepunt te bereiken ten opzichte van de S&P – wat betekent dat het binnenkort zou kunnen gaan stijgen – vooral gezien de dure waardering van de topaandelen in de bredere index. Inderdaad, de Russell 2000 sloot boven zijn 200-daags voortschrijdend gemiddelde, typisch een teken dat er een positief momentum achter de beweging zit.

Met 40% van de Dow en 30% van de S&P die deze week inkomsten rapporteren, krijgen we een duidelijker idee of het enthousiasme van beleggers kan aanhouden. Alfabet, Microsoft En Visa begin later vandaag met de inkomsten, maar houd het in de gaten PacWest Bancorp op tekenen van zwakte bij regionale banken. Voor de kleinere banken die vorige week al rapporteerden, lijken de zaken tot dusver echter stabiel. Mogen de goede tijden rollen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert