Miljardair Jhunjhunwala zegt dat India ‘bitcoin moet verbieden’

De Indiase miljardair-investeerder Rakesh Jhunjhunwala zei dat de toezichthouders van het land cryptocurrencies zoals bitcoin moeten verbieden.

De investeerder, ook wel Warren Buffett uit India genoemd, zei dat hij “nooit bitcoin zal kopen”.

“Ik denk dat het speculatie van de hoogste orde is. Ik wil niet meedoen aan elk feest in de stad. Ik denk dat de kater veel erger is”, vertelde hij dinsdag aan CNBC’s “Street Signs Asia”.

Bitcoin heeft een spectaculaire run gehad in 2021 en is tot nu toe dit jaar met meer dan 90% gestegen, volgens gegevens van Coin Metrics.

Die sterke winsten zijn gedeeltelijk toegeschreven aan de toegenomen acceptatie van bitcoin door grote investeerders en bedrijven, waaronder Tesla van Elon Musk en de Bank of New York Mellon.

De toezichthouders in India moeten nog een beslissing nemen over bitcoin en andere cryptocurrencies, maar er wordt veel gespeculeerd dat de regering van plan is om alle private virtuele valuta te verbieden en haar eigen officiële digitale valuta te lanceren.

Ik denk dat toezichthouders moeten ingrijpen en bitcoin moeten verbieden. En ze zouden zich moeten concentreren op de digitale roepie.

Rakesh Jhunjhunwala

Partner, zeldzame ondernemingen

Jhunjhunwala zei dat de Indiase toezichthouders een rol te spelen hebben om bitcoin buiten de deur te houden.

“Ik denk dat toezichthouders moeten ingrijpen en bitcoin moeten verbieden,” zei de investeerder die momenteel partner is bij vermogensbeheerder Rare Enterprises. “En ze moeten zich concentreren op de digitale roepie.”

Bullish voor India

Over de vooruitzichten voor het land was hij optimistisch en zei dat hij gelooft dat India een sterk herstel zal maken op basis van de hervormingen en beleidsinitiatieven die de regering in de recente begroting heeft genomen.

“Ik denk dat we nu een herrijzend India hebben. De Indiase begroting gaf aan dat de regering zal doen wat er moet worden gedaan in termen van beleid en hervormingen. Al deze dingen zullen samenkomen”, voegde hij eraan toe.

Tijdens de recente vrijgave van de begroting kondigde minister van Financiën Nirmala Sitharaman plannen aan om de kapitaalinvesteringen op te voeren en hervormingen van de financiële sector door te voeren om de gehavende economie van India te ondersteunen na de door pandemie veroorzaakte vertraging.

Ze zei ook dat India de komende twee maanden 800 miljard roepies ($ 10,96 miljard) zal moeten lenen van de obligatiemarkt.

De miljardair voorspelde dat India het komende jaar een sterke groei zal zien als het land terugkaatst van de pandemie.

“Ik denk dat India zich in de laatste fase van Covid-19 bevindt”, zei hij, eraan toevoegend dat het land volgend jaar waarschijnlijk tussen 10% en 11% zal groeien.

Plaats een reactie