FINANCIEEL.com

Microsoft (MSFT) Q4 winstrapport 2023

Microsoft (MSFT) Q4 winstrapport 2023

Microsoft-CEO Satya Nadella verschijnt op 22 juni 2023 op een evenement met hoge functionarissen en CEO’s in de East Room van het Witte Huis in Washington.

Chris Kleponis | CNP | Bloomberg |

Microsoft zal dinsdag na sluiting van de markt de resultaten voor het fiscale vierde kwartaal rapporteren.

Hier zijn de sleutelnummers die u moet volgen:

  • verdiensten: $ 2,55 per aandeel, aangepast, zoals verwacht door analisten, volgens Refinitiv.
  • Winst: $ 55,47 miljard zoals verwacht door analisten, volgens Refinitiv.

Op basis van de projecties van analisten zal Microsoft het boekjaar 2023 voor het eerst sinds 2017 afsluiten met een omzetgroei van minder dan 10%. De groei voor het laatste kwartaal zal naar verwachting rond de 7% uitkomen. Bedrijven hebben de implementatie van cloud en software sinds vorig jaar uitgesteld vanwege economische onzekerheid en het potentieel voor hogere rentetarieven.

Microsoft-CEO Satya Nadella zei in mei tegen werknemers dat het bedrijf dit jaar de salarissen niet zal verhogen.

Analisten gepolst door CNBC en StreetAccount verwachten dat Microsoft een omzetgroei van ongeveer 25% op jaarbasis zal rapporteren uit de openbare cloud van Azure, die concurreert met Amazone Webservices en Google Cloud-platform. Microsoft rapporteert geen Azure-inkomsten in dollars. Het verwachte groeipercentage is vergelijkbaar met wat analisten verwachten van de clouddivisie van Google. Ook moederbedrijf Alphabet komt dinsdag na de bel met resultaten.

Tijdens het kwartaal bouwde Microsoft voort op zijn brede alliantie met OpenAI om te profiteren van nieuwe interesse in kunstmatige intelligentie, na de lancering in november van de ChatGPT-chatbot van de startup. Microsoft introduceerde een chatbot die gedeeltelijk werd aangedreven door OpenAI-taalmodellen om werknemers te helpen de gegevens van hun werkgevers te begrijpen, en het vertelde ontwikkelaars dat ze plug-ins kunnen bouwen waartoe mensen toegang hebben via ChatGPT, de chatbot van de Bing-zoekmachine en andere tools.

Investeerders staan ​​te popelen om een ​​oplossing te vinden voor de overeenkomst van Microsoft om Activision Blizzard te kopen voor bijna $ 69 miljard, waarover overeenstemming is bereikt in januari 2022. Eerder deze maand wees een hof van beroep het verzoek van de Federal Trade Commission om de transactie stop te zetten af. Activision-aandelen zijn gestegen tot voorbij de $ 92,50, dicht bij de $ 95 die Microsoft overeenkwam te betalen, wat een weerspiegeling is van het optimisme dat de deal op schema ligt om te sluiten.

Microsoft-aandelen zijn tot nu toe met 44% gestegen, terwijl de S&P 500 met 19% is gestegen.

In juni zei Microsoft dat het verwachtte in het kwartaal een bedrag van $ 425 miljoen in rekening te brengen om een ​​boete te betalen van de Ierse gegevensbeschermingscommissie nadat de autoriteit had onderzocht of de LinkedIn-eenheid van het bedrijf de algemene verordening gegevensbescherming van de Europese Unie had geschonden.

Leidinggevenden zullen de kwartaalresultaten bespreken met analisten en richtlijnen geven tijdens een telefonische vergadering die om 17.30 uur ET begint.

HORLOGE: Microsoft is ‘natuurlijk en legitiem’ goed gepositioneerd voor AI: Griffin Securities

Microsoft is 'natuurlijk en legitiem' goed gepositioneerd voor AI: Griffin Securities

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert