Microsoft en NBA tekenen Azure, Surface-deal vanaf seizoen 2020-21

By admin

Satya Nadella, CEO van Microsoft en NBA-commissaris Adam Silver.

Simon Dawson | Bloomberg via Getty Images; Stacy Revere | Getty Images

De National Basketball Association zal de Azure-cloud van Microsoft gebruiken om de online ervaring voor fans te verbeteren en zal Microsoft Surface-tablets op niet-gespecificeerde manieren gebruiken, te beginnen in het seizoen 2020-21 van de competitie, kondigden de partijen donderdag aan. De duur en voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

De deal komt omdat de NBA op pauze staat – de competitie heeft het huidige seizoen op 11 maart opgeschort om de blootstelling aan coronavirus te beperken, en andere sportcompetities hebben vergelijkbare bewegingen gemaakt. Gezien het feit dat teams al geruime tijd games kunnen houden zonder drukte, zei hij, is het nog belangrijker dat de ingenieurs van de competitie beginnen met het samenstellen van het nieuwe systeem.

“Ik denk dat het feit dat we het midden in deze pandemie aankondigen, een bewijs is van hoe belangrijk het is dat we doorgaan met deze deal”, vertelde NBA-commissaris Adam Silver woensdag aan CNBC in een interview. ‘Tijd is hier essentieel.’

Een woordvoerder van de NBA zei dat de competitie de technologie van Microsoft zou kunnen gebruiken om nieuwe functies aan haar website en apps toe te voegen, zoals het leveren van games in de moedertaal van fans, ze laten chatten tijdens games, de beste camerahoek op dit moment weergeven en relevante statistieken over favorieten tonen spelers. De competitie wil ook putten uit archiefvideo’s om te vergroten wat mensen zien tijdens het bekijken en filmpjes van favoriete spelers te rollen.

Silver zei dat fans misschien liever stoelen op de rechtbank hebben dan wat dan ook om games te zien, maar de nieuwe digitale mogelijkheden zijn bedoeld om ze zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen.

‘Hoe kun je die ervaring vervangen?’ Zei Silver. ‘Misschien kunnen we er dichtbij komen.’

Op technisch niveau zal de NBA een aantal belangrijke werklasten verplaatsen naar Azure vanuit haar lokale datacenters voor haar website en mobiele apps, en Azure-tools gebruiken voor het indexeren van gebeurtenissen in beeldmateriaal, het coderen van videofeeds en het consolideren van ongelijksoortige gegevensbronnen in één virtuele plek, legde een woordvoerder van Microsoft uit. Azure wordt de exclusieve cloudpartner voor de direct-to-consumer-service van de NBA.

Satya Nadella, CEO van Microsoft, merkte op dat het bedrijf lange tijd met de NBA heeft samengewerkt. Het nieuwe werk kwam tot stand omdat de NBA voor ogen had om een ​​eersteklas leverancier van digitale diensten te worden, en de competitie ging op zoek naar een bedrijf waarmee het een vertrouwde relatie zou kunnen hebben en dat moderne cloud- en kunstmatige intelligentie-mogelijkheden heeft, zei Nadella.

‘Het is voor ons een vrij unieke samenwerking’, zei Nadella.

In de afgelopen jaren heeft het bedrijf clouddeals aangekondigd met bedrijven als AT&T, Gap, Salesforce en Walmart en versloeg het marktleider Amazon Web Services voor een prominent defensiecontract, dat Amazon betwist bij de federale rechtbank. Nadella leidde ooit de cloudactiviteiten van Microsoft, en in zijn zes jaar als CEO heeft hij cloud een grotere focus gemaakt.

Nu heeft hij een antwoord op wat Microsoft vandaag in de sportwereld kan doen, nadat zijn voorganger Steve Ballmer in 2013 een meerjarige deal met de National Football League scoorde die Surface-tablets in handen gaf van coaches en spelers – en Surface een prominente plek gaf spot in NFL-uitzendingen. Het is nog niet duidelijk of de NBA-deal vergelijkbare productplaatsing zal omvatten. (Ballmer, die Microsoft in 2014 verliet, is nu eigenaar van de Los Angeles Clippers van de NBA.)

De deal laat ook zien hoe Microsoft nog steeds grote projecten voortzet, zelfs als werknemers gescheiden blijven. Microsoft en de NBA begonnen de inspanningen te bespreken voordat het bedrijf niet-essentiële werknemers naar huis stuurde om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zei Nadella.

“Het is verbazingwekkend wat de productiviteit is geweest in het kader van thuiswerken”, zei hij. “In feite hebben onze teams vergaderd, gepraat en de deal specifiek gemaakt. Dat zijn tal van functies en werk en productiviteit en economische activiteiten die doorgaan.”

KIJK MAAR: CNBC’s volledige interview met Satya Nadella, CEO van Microsoft