FINANCIEEL.com

Microsoft-CFO Amy Hood waarschuwde werknemers om ‘geen gouden toilet te bouwen’

Microsoft-CFO Amy Hood waarschuwde werknemers om ‘geen gouden toilet te bouwen’

Van links, Tim Stuart, chief financial officer van Xbox bij Microsoft; Phil Spencer, CEO van gaming bij Microsoft; en financieel hoofd van Microsoft Amy Hood arriveren op 29 juni 2023 voor de rechtbank in San Francisco.

David Paul Morris | Bloomberg |

van Microsoft financieel hoofd adviseerde werknemers om tijdens een vergadering in 2018 geen “gouden toilet te bouwen”, volgens e-mails die vorige maand naar voren kwamen tijdens hoorzittingen van de federale rechtbank over de geplande plannen van de softwaremaker Activision Blizzard acquisitie.

De kwinkslag zou een beroep kunnen doen op een bewering op sociale media uit 2016 (bewezen onjuist door Snopes) dat voormalig president Donald Trump een massief gouden toilet bezat. Rapper MC Hammer deed dat naar verluidt ook. Wat de inspiratie ook was, de referentie lijkt het potentieel te benadrukken van hooggewaardeerde technologiebedrijven om producten te bouwen gewoon omdat ze dat kunnen, waarbij ze de waarschijnlijkheid negeren dat ze niet bij veel klanten zullen aanslaan.

“Amy’s woorden van de bijeenkomst in de herfst klinken nog steeds in mijn oren – ‘bouw geen gouden toilet'”, schreef vice-president Catherine Gluckstein in een e-mail van februari 2019 aan Phil Spencer, CEO van gaming bij Microsoft. Gluckstein werkt aan advertenties en de cloudgebaseerde gamestreamingservice die voorheen bekend stond als xCloud.

Een woordvoerder van Microsoft weigerde in te gaan op de opmerkingen van Hood.

Vlak voor de toiletopmerking noemde Gluckstein de plannen van Microsoft om xCloud met consumenten te testen. Ze merkte op dat het haar niet duidelijk was wat Microsoft probeerde vast te stellen met de tests en waar de functie zou passen in de go-to-market-strategie van Xbox.

“Ik heb die fout bij te veel producten gemaakt, en ik weet zeker dat iedereen dat ook heeft gedaan, wanneer we functies hebben gebouwd voordat we de kernvragen hebben beantwoord”, schreef Gluckstein.

Spencer schreef als antwoord dat mobiele gamers niet per se een hardcore game zoals Halo op hun telefoon willen spelen terwijl ze een Xbox-controller via Bluetooth gebruiken.

“Dit is het bouwen van de gouden stoel (voor onze bestaande TAM)”, schreef Spencer. “Het helpt ons niet groeien.”

Misschien zou Microsoft moeten stoppen met waar het mee bezig was en beginnen met het oppikken van intellectueel eigendom en het uitbrengen van mobiele games, of het zou een uitgever van mobiele games zoals Nexon kunnen kopen, voegde Spencer eraan toe.

Toen Gluckstein reageerde, vroeg ze zich af welke mindere vormen van interne ontwikkeling Microsoft zou kunnen onderzoeken.

“Wat me opviel, is dat we proberen één perfect experiment uit te voeren, terwijl we misschien meerdere ‘keramische toilet’-experimenten zouden moeten uitvoeren (kleinere reikwijdte, meer scrappy)’, schreef Gluckstein. “Zou dit een betere manier zijn om verder te gaan met ‘raden’. Dwingen we onszelf om de klant snel genoeg te leren WAAROM?”

Microsoft ging eind 2019 verder met xCloud-bètatesten. Maar gedurende vijf dagen van rechtszittingen in juni getuigden Microsoft-executives dat xCloud, nu bekend als Xbox Cloud Gaming, er niet in is geslaagd een levensvatbaar alternatief te worden voor pc’s of Microsoft’s Xbox-consoles, waar games kan lokaal draaien. Eerder dit jaar Google sluit Stadia af, zijn kijk op gamestreaming.

Microsoft heeft cloudgaming niet opgegeven. Maar het is ook gekozen om te groeien door middel van dealmaking. Vorig jaar kondigde het bedrijf zijn intentie aan om Activision Blizzard, die mobiele hit Candy Crush Saga maakt, te kopen voor $ 68,7 miljard. Een federale rechter zal beslissen of Microsoft de transactie kan sluiten, ondanks bezwaren van de Federal Trade Commission. Britse toezichthouders hebben ook geprobeerd het te blokkeren.

Lees de e-mails van Spencer en Gluckstein over Hood’s “gouden toilet”-opmerkingen hieronder.

Waarom streamingdiensten videogameconsoles nog niet kunnen doden

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert