FINANCIEEL.com

Microsoft-CEO Nadella zegt dat het OpenAI-beheer moet veranderen, waar Altman ook terechtkomt

Microsoft-CEO Nadella zegt dat het OpenAI-beheer moet veranderen, waar Altman ook terechtkomt

Satya Nadella, CEO van Microsoft

CNBC

Microsoft CEO Satya Nadella vertelde maandag aan Jon Fortt van CNBC dat het toezicht op OpenAI moet veranderen.

De opmerkingen komen na dagen van drama die begonnen toen het bestuur van OpenAI mede-oprichter Sam Altman ontsloeg als CEO.

“Op dit moment denk ik dat het heel duidelijk is dat er iets moet veranderen rond het bestuur”, zei Nadella. Hij zei dat Microsoft “daarover een goede dialoog met hun bestuur zou hebben”.

Maandagochtend vroeg zei Nadella dat Altman, zijn medeoprichter van OpenAI, Greg Brockman, en hun collega’s zich bij Microsoft zouden voegen als onderdeel van een nieuwe onderzoeksgroep voor kunstmatige intelligentie. Dat bericht volgde op het nieuws dat ex-Twitch-CEO Emmett Shear was benoemd tot interim-hoofd van OpenAI toen Altman leek te vertrekken.

Uren later ondertekenden honderden OpenAI-werknemers een brief aan het bestuur van de startup waarin ze zeiden dat “ze ervoor zouden kunnen kiezen om ontslag te nemen bij OpenAI en zich aan te sluiten bij de nieuw aangekondigde Microsoft-dochter gerund door Sam Altman en Greg Brockman.

Het snelle herstel van Altman begon zaterdag op een mogelijkheid te lijken toen het nieuws naar boven kwam dat een groep prominente investeerders, waaronder Microsoft, Tiger Global, Thrive Capital en Sequoia Capital, bezig waren om het besluit van de raad van bestuur van een dag eerder terug te draaien. Geen van deze bedrijven had bestuurszetels, en ze waren niet op de hoogte van het besluit.

In een bericht op X Zaterdagavond laat schreef Altman: “Ik hou zo veel van het openai-team.” Brockman, die het bedrijf verliet nadat het bestuur hem had afgezet als voorzitter naast de afzetting van Altman, plaatste de opmerking opnieuw met een hartsymbool. Andere OpenAI-medewerkers deden hetzelfde.

Dit is het laatste nieuws. Kom later terug voor updates.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert