FINANCIEEL.com

Microsoft-aandelen bereiken hoogste punt ooit met nieuw Copilot AI-abonnement

Microsoft-aandelen bereiken hoogste punt ooit met nieuw Copilot AI-abonnement

Microsoft-CEO Satya Nadella spreekt op het Ignite Spotlight-evenement van het bedrijf in Seoul op 15 november 2022. Nadella hield een keynote speech op een evenement dat werd georganiseerd door de Koreaanse afdeling van het bedrijf.

SeongJoon Cho | Bloomberg |

Microsoft aandelen sloten dinsdag met een record nadat het bedrijf prijzen bekendmaakte voor zijn nieuwe Microsoft 365 artificial intelligence-abonnementsservice.

Het aandeel sprong 4% en sloot op $ 359,49. Het is nu ongeveer 50% gestegen voor het jaar. Het vorige record kwam op 15 juni, toen het aandeel sloot op $348,10.

Microsoft’s Copilot-abonnementsservice voegt AI toe aan de populaire Office-producten van het bedrijf, zoals Word, Excel en Teams. Het kost $ 30 extra per maand en kan de maandelijkse prijzen voor zakelijke klanten met maar liefst 83% verhogen, wat extra inkomsten oplevert via terugkerende abonnementen.

De aankondiging laat zien hoe Microsoft doorgaat met het uitbouwen van zijn suite van Office-software, waardoor het aantrekkelijker wordt voor bedrijven die AI willen toevoegen aan hun workflows. Microsoft heeft geld gestoken in generatieve kunstmatige intelligentie, grotendeels door een miljardeninvestering in OpenAI, de maker van ChatGPT.

Microsoft Copilot, voor het eerst aangekondigd in maart, kan presentaties ontwerpen, schrijfprompts bieden, vergaderingen samenvatten en inkomende e-mails rangschikken. Het wordt al getest door 600 klanten zoals Goed jaar En Algemene motorenhoewel Microsoft niet heeft gezegd wanneer het beschikbaar zal zijn voor het grote publiek.

– Hayden Field van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.

Abonneer je op CNBC op YouTube.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert