FINANCIEEL.com

Meta’s Twitter-rivaal Threads explodeert tot 70 miljoen aanmeldingen

Meta’s Twitter-rivaal Threads explodeert tot 70 miljoen aanmeldingen

In deze foto-illustratie wordt het Threads-logo van META weergegeven op een smartphone met het Twitter-logo op de achtergrond. Threads is het nieuwe sociale netwerk van Meta Platforms dat op 5 juli 2023 werd gelanceerd.

Omar Markies | Nurfoto |

Meta’s nieuwe Twitter-concurrent Threads is in de eerste volledige dag sinds zijn publieke debuut woensdagavond explosief gegroeid, gevoed door de toch al enorme gebruikersbasis van Instagram. Het op tekst gebaseerde socialemediaplatform heeft al 70 miljoen aanmeldingen, zei Meta-CEO Mark Zuckerberg vrijdag.

Vanaf donderdagmiddag meldde The Verge dat gebruikers al meer dan 95 miljoen posts en 190 miljoen likes hadden gepost, op basis van interne bedrijfsgegevens die het had bekeken.

Meta reageerde vrijdagochtend niet onmiddellijk op het verzoek van CNBC om de laatste statistieken te bevestigen.

De explosieve groei wordt geholpen door het feit dat Threads is gekoppeld aan een bestaand sociaal netwerk, Meta’s Instagram. Gebruikers kunnen zich aanmelden met hun bestaande handvatten op Instagram en kunnen een deel van hun volgers behouden terwijl anderen zich aanmelden voor de app.

“Meta heeft maar 1 op de 4 Instagram-gebruikers nodig om maandelijks Threads te gebruiken om net zo groot te worden als Twitter”, zei Jasmine Enberg, hoofdanalist bij Insider Intelligence, in een verklaring. Twitter rapporteerde afgelopen zomer bijna 238 miljoen dagelijks actieve gebruikers die inkomsten kunnen genereren in zijn laatste kwartaalrapportage als beursgenoteerd bedrijf.

De app heeft nog voldoende ruimte om te groeien, aangezien hij nog niet is gelanceerd in Europa, waar de baas van Instagram zei dat er nog steeds enige regelgevende complexiteit is om te navigeren.

Twitter-eigenaar Elon Musk lijkt al enige bezorgdheid over Threads te hebben getoond, aangezien zijn oude advocaat Alex Spiro een brief aan Meta schreef waarin hij het bedrijf beschuldigde van “onwettige verduistering” van handelsgeheimen.

“Niemand in het technische team van Threads is een voormalige Twitter-medewerker”, schreef Meta’s communicatiedirecteur, Andy Stone, op Threads in reactie op de brief. “Dat is gewoon geen ding.”

Toch zal groei alleen niet voldoende zijn om van Threads een alternatief voor Twitter te maken dat de tand des tijds doorstaat. De app moet ook laten zien dat het gebruikers betrokken kan houden en terug kan laten komen.

Hoewel Twitter erom bekend staat dat het intensief wordt gebruikt door journalisten, politici en academici en een plaats is waar het nieuws vaak breekt, zou Meta’s Threads een veel breder publiek en focus kunnen hebben vanwege de koppeling met Instagram, dat verschillende gebruiksscenario’s heeft als visuele weergave. -gebaseerd platform. Bovendien heeft Meta stappen ondernomen om de nadruk te leggen op politieke inhoud op Facebook, een beleid dat, als het zou worden overgenomen op Threads, het zou onderscheiden van Twitter.

“Nieuwsjagers en fervente Twitter-loyalisten zullen waarschijnlijk niet overlopen naar Twitter, en Meta zal Threads interessant moeten houden om het momentum vast te houden zodra de nieuwigheid eraf is”, schreef Enberg. “Het is ook niet vanzelfsprekend dat mensen Threads zullen gebruiken om op de hoogte te blijven van nieuws en wereldgebeurtenissen zoals op Twitter, en de cultuur zal anders zijn. Maar dat zou in het voordeel van Meta kunnen werken: zelfs de meest betrokken Twitter-gebruikers zijn het beu de constante chaos en ad hoc veranderingen, en Threads zou een mooie uitstel kunnen bieden.”

Toch hebben al veel politici zich aangemeld voor de dienst. Axios meldde dat vanaf donderdagavond meer dan een kwart van de 535 leden van het Congres in beide kamers accounts had aangemaakt, evenals een half dozijn Republikeinse presidentskandidaten en topmedewerkers van het Witte Huis.

Veel adverteerders die gewend zijn om met Meta te werken, zullen waarschijnlijk ook een alternatief voor Twitter verwelkomen, vooral als ze het als merkveiliger beschouwen. Het bedrijf heeft gezegd dat de communityrichtlijnen van Instagram ook van toepassing zijn op Threads.

BEKIJK: Meta’s Threads is geen Twitter-killer, maar zal een reële bedreiging vormen voor de groei van Twitter: analist

Meta's Threads is geen Twitter-killer, maar zal een reële bedreiging vormen voor de groei van Twitter: analist

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert