FINANCIEEL.com

Meta werkt Threads bij met nieuwe functies, waaronder een tabblad Volgt

Meta werkt Threads bij met nieuwe functies, waaronder een tabblad Volgt

Jaap Ariens | Nurfoto |

Instagram Threads, de Twitter-kloon die Meta twee weken geleden gelanceerd, wordt geüpdatet met nieuwe functies, waaronder een tabblad Volgt.

Cameron Roth, een software-engineer voor Instagram, deelde dinsdag een Threads-bericht waarin hij toevoegingen aan de app aankondigde als onderdeel van een update van Appels iOS.

Het tabblad volgt zal het vermoedelijk gemakkelijker maken voor mensen om te zien wie hen volgt. Gebruikers hebben ook toegang tot een vertaalknop om tekst in andere talen te lezen en gemakkelijker berichten te lezen van mensen die ze niet volgen. Roth zei dat de iOS-update enkele software-bugfixes en laadverbeteringen bevat.

Threads was meteen een hit voor Meta, dat in slechts vijf dagen een recordaantal van 100 miljoen aanmeldingen rapporteerde, wat defensieve reacties uitlokte van Twitter-oprichter Elon Musk en nieuwe CEO Linda Yaccarino. Uit gegevens van Sensor Tower en Relatedweb bleek echter dat de service de volgende week wat terugliep in groei en betrokkenheid.

Adverteerders vertelden CNBC dat ze hopen dat Threads meer functies zal bevatten, zoals chronologische feeds en de mogelijkheid om naar hashtags te zoeken, wat hen zou kunnen helpen betere advertentiecampagnes te maken wanneer Meta die mogelijkheid opent.

In een apart Threads-bericht op dinsdag zei Roth over de update dat gebruikers “misschien je app opnieuw moeten opstarten om sommige hiervan te zien of anders moeten wachten tot het einde van de dag!”

“We gebruiken een systeem van door de server geleverde vlaggen die een tijdje kunnen duren om volledig vrij te geven”, schreef hij.

HORLOGE: Threads is de perfecte situatie op het perfecte moment voor Meta

Threads is de perfecte situatie op het perfecte moment voor Meta, zegt McNamee van Elevation Partner

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert