FINANCIEEL.com

Meta Threads-betrokkenheid is afgenomen: Sensor Tower, CompareWeb

Meta Threads-betrokkenheid is afgenomen: Sensor Tower, CompareWeb

Wat naar boven komt, moet naar beneden komen – tenminste in het geval van gebruikersbetrokkenheid op Threads, Meta’s nieuwe Twitter-concurrent.

Vorige week rapporteerde het op tekst gebaseerde socialemediaplatform een ​​recordaantal van 100 miljoen aanmeldingen in slechts vijf dagen, maar volgens gegevens van Sensor Tower en Relatedweb is de groei en betrokkenheid van de service wat afgenomen.

“De lancering van Threads heeft echt ‘het internet gebroken’, of in ieder geval de Sensor Tower-modellen,” vertelde Anthony Bartolacci, algemeen directeur van Sensor Tower, een marketinginformatiebureau, aan CNBC. “In de meer dan 10 jaar dat Sensor Tower app-installaties heeft geschat, waren de eerste 72 uur van Threads echt een klasse apart.”

Maar, voegde hij eraan toe, Sensor Tower-gegevens suggereren een aanzienlijke terugval in gebruikersbetrokkenheid sinds de lancering van Threads: op dinsdag en woensdag was het aantal dagelijkse actieve gebruikers van het platform met ongeveer 20% gedaald ten opzichte van zaterdag, en de tijd besteed aan gebruikers was met 50% gedaald. , van 20 minuten tot 10 minuten.

“Deze vroege terugkeer geeft aan dat het, ondanks de heisa tijdens de lancering, nog steeds een zware klim zal zijn voor Threads om ruimte vrij te maken in de sociale netwerkroutine van de meeste gebruikers,” zei Bartolacci. “De steun van Meta en de integratie met Instagram geeft Threads waarschijnlijk een veel hogere vloedgolf dan andere diensten, maar het zal een meer overtuigende waardepropositie nodig hebben dan simpelweg ‘Twitter, maar zonder Elon Musk’.”

Gegevens van Compareweb, een bedrijf voor digitale gegevens en analyse, lieten vergelijkbare trends zien. Threads zag een daling van meer dan 25% in dagelijks actieve gebruikers tussen de piek van 7 juli en maandag voor Threads-gebruikers op Android-telefoons wereldwijd. Het bedrijf is nog niet klaar met het kalibreren van zijn model met iOS-gegevens.

Vergelijkbare webgegevens suggereerden ook dat de gebruikstijd met meer dan de helft daalde, waarbij de gemiddelde hoeveelheid tijd die Amerikaanse gebruikers aan de app besteedden, daalde van ongeveer 20 minuten op 6 juli tot iets meer dan 8 minuten op 10 juli.

“We zagen de betrokkenheid tijdens het weekend enigszins dalen en op maandag schatten we dat Threads 36,6 miljoen actieve gebruikers op Android had”, vertelde David Carr, senior inzichtsmanager bij Relatedweb, aan CNBC. app, heeft niet elke gebruiker er een gewoonte van gemaakt om Threads zo vaak te bezoeken als andere sociale apps.”

Sinds het debuut op 5 juli haalde Threads de krantenkoppen vanwege de integratie van Instagram-aanmeldingen, de algoritmische feed en het positieve sentiment van adverteerders. Binnen een dag na de lancering van Threads meldde The Verge dat gebruikers al meer dan 95 miljoen posts en 190 miljoen likes hadden gepost, op basis van interne bedrijfsgegevens die het had bekeken.

Threads staat nog in de kinderschoenen, en het is normaal dat de aanmeldingsboom afneemt naarmate gebruikers een nieuwe service verkennen en of de community en de onderwerpen die erin worden gepusht, bij elkaar passen.

Adam Mosseri, hoofd van zowel Instagram als Threads bij Meta, heeft zich uitgesproken over het feit dat hij niet van plan is om prioriteit te geven aan nieuws of politiek op het nieuwe platform, wat betekent dat het voor sommigen misschien niet zal dienen als een appels-tot-appels Twitter-vervanging krachtige gebruikers.

“Politiek en hard nieuws zullen onvermijdelijk verschijnen op Threads – ze hebben tot op zekere hoogte ook op Instagram – maar we gaan niets doen om die verticals aan te moedigen”, schreef Mosseri op Threads.

“Meta heeft maar 1 op de 4 Instagram-gebruikers nodig om maandelijks Threads te gebruiken om net zo groot te worden als Twitter”, zei Jasmine Enberg, hoofdanalist bij Insider Intelligence, in een verklaring.

“Een deel van de betrokkenheid van Threads lijkt rechtstreeks van Twitter te zijn overgeheveld”, vertelde Carr van Relatedweb aan CNBC. “In de eerste paar dagen van piekactiviteit in Threads, afgelopen donderdag en vrijdag, was het Twitter-webverkeer ongeveer 5% lager dan op dezelfde dagen van de vorige week. Dit zijn weliswaar zeer vroege indicatoren, maar ze tonen wel aan dat Threads het potentieel heeft om stelen aanzienlijk gebruik weg van Twitter, vooral omdat het Threads-app-team ontbrekende functies zoals hashtags en zoeken op onderwerp begint in te vullen.

Meta heeft niet onmiddellijk een verzoek om commentaar geretourneerd.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert