FINANCIEEL.com

Meta-CEO Mark Zuckerberg scheurde zijn kruisband tijdens het trainen voor een competitief MMA-gevecht

Meta-CEO Mark Zuckerberg scheurde zijn kruisband tijdens het trainen voor een competitief MMA-gevecht

Mark Zuckerberg poseert met UFC-president Dana White tijdens een UFC Fight Night-evenement.

Jeff Bottari | Ufc |

Meta CEO Mark Zuckerberg heeft zojuist een operatie ondergaan als gevolg van een blessure aan zijn kruisband die optrad tijdens mixed martial arts-training.

De medeoprichter van Facebook maakte zijn blessure vrijdag bekend via een Instagram-post waarin hij zei dat hij “mijn kruisband-sparring had gescheurd en net uit de operatiekamer kwam om deze te vervangen.”

“Ik was aan het trainen voor een competitief MMA-gevecht begin volgend jaar, maar dat heeft nu wat vertraging opgelopen”, zei Zuckerberg. “Ik kijk er nog steeds naar uit om het te doen nadat ik hersteld ben.”

“Iedereen bedankt voor de liefde en steun”, voegde hij eraan toe.

Zuckerberg voegde verschillende foto’s toe van zichzelf in een niet nader genoemd ziekenhuis, waarop de directeur te zien is voorafgaand aan zijn operatie en daarna na de procedure, terwijl zijn vrouw Priscilla Chan hem troost tijdens zijn herstel.

De CEO van Meta heeft de afgelopen jaren interesse getoond in MMA en competitieve gevechten en heeft getraind in een verscheidenheid aan vechtsporten, waaronder Braziliaans Jiu-Jitsu.

In mei onthulde hij in een Facebook-bericht dat hij deelnam aan zijn eerste jiu-jitsu-toernooi, waarin hij een gouden en zilveren medaille won.

De recente blessure van Zuckerberg aan zijn kruisband komt na een kort mondeling gesprek tussen de Meta-directeur en Tesla-chef Elon Musk, die een mogelijke kooiwedstrijd aan het plannen waren.

Het gevecht heeft echter nooit plaatsgevonden, waarbij Zuckerberg tijdens de zomer via een post op Threads zei dat “we het er allemaal over eens zijn dat Elon het niet meent en dat het tijd is om verder te gaan.”

Zuckerberg zei dat terwijl Dana White, voorzitter van het Ultimate Fighting Championship, aanbood om van de wedstrijd tussen de twee leidinggevenden “een legitieme wedstrijd voor het goede doel” te maken, Musk nooit een datum heeft bevestigd.

“Als Elon ooit serieus wordt over een echte date en een officieel evenement, weet hij mij te bereiken”, zei Zuckerberg destijds. “Anders is het tijd om verder te gaan. Ik ga me concentreren op het concurreren met mensen die de sport serieus nemen.”

Horloge: Jim Cramer zegt dat dit bieraandeel hoger kan gaan na de veelbelovende Investor Day van het bedrijf

Jim Cramer zegt dat deze bieraandelen kunnen stijgen na de veelbelovende Investor Day van het bedrijf

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert