FINANCIEEL.com

Meituan KeeTa in Hong Kong’s voedselbezorgrace; analisten zijn sceptisch

Meituan KeeTa in Hong Kong’s voedselbezorgrace; analisten zijn sceptisch

HONG KONG, CHINA – 22 MEI: Een poster die ‘KeeTa’ promoot, is te zien op 22 mei 2023 in Hong Kong, China.

Chen Yongnnuo | Chinese nieuwsdienst |

De Chinese voedselbezorggigant Meituan heeft een zuster-app gelanceerd in Hong Kong, de eerste uitrol buiten het vasteland van China, maar sommige analisten zijn sceptisch dat het snel een aanzienlijk marktaandeel kan veroveren.

“Ik ben niet erg optimistisch over de uitbreiding van Meituan in Hong Kong”, vertelde Shawn Yang, algemeen directeur van Blue Lotus Research Institute, aan CNBC. “Ik denk niet dat de markt groot genoeg is waar Meituan veel middelen in zal investeren.”

De maaltijdbezorgservice – genaamd KeeTa – is op 22 mei gelanceerd in twee woonwijken: Mong Kok en Tai Kok Tsui.

Een maand later kondigde KeeTa aan dat het uitbreidde naar de districten Sham Shui Po en Yau Tsim Mong in Hong Kong nadat de eerste marktintroductie “de verwachtingen overtrof”, zei het in een persbericht dat werd gedeeld met CNBC.

KeeTa is van plan om tegen het einde van dit jaar de hele markt in Hong Kong te bestrijken, zei Meituan bij de lancering.

Ik denk het niet [the launch of KeeTa] heeft een grote invloed op de inkomsten van Meituan, aangezien het potentieel nog maar 7 miljoen gebruikers aantrekt en het al 700 miljoen in China heeft.

Kai Wang

Senior aandelenanalist, Morningstar Asia

De uitbreiding komt doordat Meituan te maken krijgt met toenemende concurrentie van nieuwe spelers zoals TikTok’s zus Douyin op haar thuismarkt, en naarmate de hoop op een sterk herstel na Covid in China vervaagt.

Meituan is marktleider op het gebied van voedselbezorging in China en heeft bijna 70% van het marktaandeel op het vasteland van China in handen, zo blijkt uit gegevens van onderzoeksbureau ChinaIRN.

“We hebben een groot aantal vragen en oproepen ontvangen van diners en restaurants buiten Mong Kok en Tai Kok Tsui, wat ons vertrouwen in de verdere uitbreiding van de regio enorm heeft versterkt”, zei een woordvoerder van KeeTa tegen CNBC.

Het bedrijf zal “de afhaalservice blijven aanbieden en zijn diensten zo snel mogelijk uitbreiden naar meer delen van Hong Kong”, aldus de woordvoerder.

Kai Wang, senior aandelenanalist bij Morningstar Asia, denkt niet dat de uitbreiding naar Hong Kong een significante invloed zal hebben op de winst van het bedrijf.

Hij zei dat de uitbreiding van KeeTa naar Hong Kong “potentieel nog maar 7 miljoen gebruikers oplevert”, vergeleken met de meer dan 678 miljoen gebruikers die Meituan al in China heeft.

Als er al twee of drie grote spelers op deze markt zijn geweest, dan is het eigenlijk heel moeilijk om de mentaliteit van consumenten te veranderen, tenzij ze veel subsidiecampagnes voeren.

Shawn Yang

gedelegeerd bestuurder, Blue Lotus Research Institute

“Ik denk het niet [KeeTa] heeft grote invloed op de inkomsten van Meituan’, zei Wang.

Meituan weigerde commentaar te geven op de mening van de analisten.

“Ik denk dat Meituan een markt wil vinden die cultureel dicht bij het vasteland van China ligt. [build] een team en talent en probeer te zien of ze op de lange termijn ook wat marktaandeel kunnen veroveren op overzeese markten, “zei Yang van Blue Lotus. Hij verwees naar Hong Kong als een testbed voor Meituan, dat uiteindelijk internationaal kan uitbreiden.

Stevige concurrentie

De penetratiegraad van voedselbezorging in Hong Kong is niet bijzonder hoog.

Momenteel maakt ongeveer 10% van de totale restaurantindustrie gebruik van maaltijdbezorgdiensten – dat is vergeleken met een gemiddelde van 21% in heel China twee jaar geleden, volgens een rapport van onderzoeksbureau Momentum Works.

Dat komt omdat “het bestellen van voedselbezorging niet zo gewoon is in Hong Kong als op het vasteland van China”, aldus het rapport, eraan toevoegend dat het Aziatische financiële centrum op elke straathoek een hoge dichtheid aan eet- en drinkgelegenheden heeft.

De markt voor voedselbezorging in Hongkong wordt momenteel gedomineerd door Foodpanda en Deliveroo, die in mei vóór de lancering van KeeTa respectievelijk 64% en 36% van de aandelen in handen hadden, volgens dataleverancier Measurable AI. De gegevens houden rekening met zowel bezorg- als afhaalbestellingen.

KeeTa biedt momenteel geen afhaalservices voor eten aan, alleen bezorgservices.

Uber Eats verliet Hong Kong eind 2021 na vijf jaar actief te zijn geweest in het gebied. Volgens Measurable AI had het op het moment van vertrek een marktaandeel van ongeveer 5%.

De markt voor voedselbezorging in Hongkong blijft lauw, zelfs tijdens de pandemie, met gematigde groeipercentages.

“Als er al twee of drie grote spelers op deze markt zijn geweest, dan is het eigenlijk heel moeilijk om de mentaliteit van consumenten te veranderen, tenzij ze veel subsidiecampagnes voeren”, zegt Yang van Blue Lotus Research.

″[KeeTa’s expansion into Hong Kong] moet leiden tot meer vouchers en kortingen voor consumenten. En het zou de consument op de lange termijn ten goede moeten komen”, zegt Wang van Morningstar.

Los daarvan heeft Hong Kong een onderzoek gestart naar concurrentieverstorend gedrag van Deliveroo en Foodpanda. Dat betekent dat spelers zich niet kunnen inlaten met praktijken zoals het beperken van restaurants of het straffen voor het overstappen naar exclusief samenwerken met andere platforms.

Dit zou kunnen betekenen dat kleinere spelers zoals KeeTa mogelijk marktaandeel kunnen opbouwen.

Subsidies uitdelen

In een poging om nieuwe gebruikers te werven, biedt KeeTa 300 Hong Kong-dollars ($ 38,30) aan gratis vouchers aan voor elke nieuwe gebruiker die kunnen worden gebruikt om maaltijden en bezorgkosten te compenseren. Het bedrijf “is van plan om verschillende marketingactiviteiten in de nieuwe wijk verder te lanceren”, zoals gratis bezorging voor iedereen, evenals verwijzingskortingen en voedseldeals.

KeeTa biedt ook vaste maaltijden vanaf HK $ 60 inclusief bezorgkosten om het pijnpunt aan te pakken van klanten die alleen dineren. De minimale bestelvereisten van Foodpanda en Deliveroo variëren doorgaans van HK $ 50 tot HK $ 80 exclusief bezorgkosten, volgens een CNBC-cheque.

Om klanten verder te verleiden, lanceerde KeeTa een “on-time promise”-beleid voor alle gebruikers. Klanten worden gecompenseerd in vouchers als hun bestellingen meer dan 15 minuten later zijn dan de oorspronkelijke schatting.

Ryan Lai, algemeen directeur van Foodpanda Hong Kong, vertelde CNBC dat kortetermijnpromoties niet voldoende zijn om klanten op de lange termijn te binden.

“In zo’n competitief marktlandschap vinden we dat het opbouwen van een sterke klantbinding een belangrijke succesfactor is”, aldus Lai.

“Naar onze mening weerspiegelt de komst van een nieuwe speler in de lokale bezorgmarkt het onbenutte groeipotentieel van deze sector in de markt”, zei hij, eraan toevoegend dat Foodpanda zijn klanten beter zal blijven bedienen.

Chinese technologieaandelen herstellen nadat Meituan een kleiner dan verwachte boete krijgt

Een woordvoerder van Deliveroo Hong Kong zei over de nieuwkomer: “Sinds Deliveroo zeven jaar geleden voor het eerst op de Hong Kong-markt kwam, zijn we altijd optimistisch geweest over de vooruitzichten van de lokale voedings- en kruideniersindustrie. Daarom zien we concurrentie als een drijvende kracht achter innovatie.”

Onlangs lanceerde het platform ook het “on-time promise”-beleid voor betaalde gebruikers – dat hen compenseert met vouchers als hun bestellingen 15 minuten of meer te laat zijn.

De markt voor voedselbezorging in Hong Kong blijft echter “lauw”, zegt Momentum Works in het rapport, waarin erop wordt gewezen dat de groeipercentages zelfs tijdens de pandemie gematigd waren.

Maar KeeTa kan gebruikmaken van de expertise van het moederbedrijf in China, aldus het onderzoeksbureau.

“Zolang Meituan bepaald leiderschap heeft, de juiste mensen selecteert en zijn interne structuur effectief organiseert, hoeven ze zich geen zorgen te maken over concurrentie van de twee gevestigde exploitanten.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert