FINANCIEEL.com

Meer willen concerten, sport en Taylor Swift

Meer willen concerten, sport en Taylor Swift

Wanneer de Eras-tournee van Taylor Swift volgend jaar Singapore binnenrolt, zei RJAY Ignacio dat hij er zal zijn – of hij nu een kaartje heeft of niet.

“Taylor Swift heeft een enorme schare fans in Azië”, zei de maker van YouTube-inhoud uit Pasig City, Filippijnen. “Dus de kans is erg klein om een ​​kaartje te bemachtigen.”

Maar dat weerhoudt hem er niet van reisplannen te maken, zei hij.

“Als ik geen kaartje kan krijgen, ga ik alsnog naar Singapore”, zei hij. “Ik ga naar [the] parkeerplaats gewoon om de uitvoering te horen en te voelen.

Een groeiende trend

De Filippijnse RJay Ignacio zei dat deze foto is geïnspireerd door zijn favoriete Taylor Swift-album, “Folklore”. Hij zei dat hij alleen zou reizen “voor Taylor … ik ben een grote fan.”

Bron: Rjay Ignacio

Reizen om evenementen bij te wonen is dit jaar toegenomen, volgens een rapport van mei van Deloitte getiteld “The Experience Economy Endures.”

Op basis van een onderzoek onder zo’n 3.500 Amerikanen merkte het rapport op dat de meest voorkomende drijfveren om te reizen – tijd doorbrengen met dierbaren en ontspanning – relatief stabiel zijn gebleven.

“In 2023 was er echter een sprong in motivaties die waarschijnlijk door de pandemie werden onderdrukt, zoals speciale evenementen en romantische uitjes”, zei hij.

De pandemie heeft het reizen en grote sport- en muziekevenementen stopgezet, maar “er is nu zeker een opleving gaande”, zei Farhan Abrol, inwoner van San Francisco, die de afgelopen maand de French Open en Wimbledon bijwoonde.

“Ik heb het gevoel dat luxe een veelvoorkomende reden is om te reizen”, zei hij. Toch is het “niet iets dat lijkt te resoneren met millennial manieren om geld uit te geven.”

Voor deze leeftijdsgroep gaat het volgens hem meer om ‘verhalen dan dingen’.

Reizen voor de ‘beste stoelen’

Kanyarat Teawprasong, inwoner van Bangkok, verzekerde zich van tickets om Swift te zien optreden in Singapore tijdens een veel verguisde ticketvoorverkoop vorige week, waar online wachtrijen meer dan 1 miljoen bedroegen.

Nu plannen zij en haar vriend een driedaagse reis naar Singapore, wat de vijfde keer zal zijn dat ze de stadstaat bezoekt – ‘altijd voor concerten’, zei ze.

“De eerste stempel op mijn paspoort was voor het bijwonen van concerten”, vertelde ze aan CNBC Travel.

“Ik ben iemand die heel graag naar concerten gaat, vooral in Korea, Japan, Taiwan, Hong Kong en Singapore.”

Kanyarat Teawprasong, hier te zien tijdens een Blackpink-show, zei: “Naast deelname aan het concert mag ik ook naar verschillende landen reizen.”

Bron: Kanyarat Teawprasong

Af en toe komen sommige van haar favoriete groepen naar Thailand, maar ze kiest ervoor om ze ergens anders te zien voor de reiservaring, zei ze.

Plus: “Soms ga ik naar concerten in het buitenland om de beste plaatsen te bemachtigen.”

Grote uitgevers

Met meer mensen die bereid zijn om naar het buitenland te reizen voor grote evenementen, zullen steden die topevenementen aantrekken, zoals Singapore – de enige tourstop van Swift in Zuidoost-Azië – miljoenen buitenlandse contanten naar hun hotels, restaurants en toeristische attracties zien stromen.

Swifties, of fans van Taylor Swift, geven volgens het onderzoeksbureau QuestionPro gemiddeld $ 1.330 uit aan kaartjes, eten en reizen. Maar degenen die internationaal reizen, zullen waarschijnlijk veel meer uitgeven, een feit dat nog wordt verergerd door stijgende reiskosten, die vaak zelfs nog hoger oplopen rond spraakmakende evenementen.

Er ontstaan ​​bedrijven om tegemoet te komen aan deze reizigers, die kaartjes voor evenementen verpakken met hotelovernachtingen, meet-and-greets, golf en andere activiteiten.

Het entertainmentbedrijf Live Nation lanceerde in april Vibee. Het verkoopt pakketten om het Austin City Limits Music Festival in oktober bij te wonen (vanaf $ 1.366), evenals een “VIP Experience” om later dit jaar U2: UV’s shows in Las Vegas bij te wonen (vanaf $ 1.535), volgens de website.

Vibee’s VIP-pakketten voor Lollapalooza 2023, dat in augustus in Grant Park in Chicago wordt gehouden, zijn volgens de website al uitverkocht.

Armando L. Sanchez | Chicago-tribune | Tribune Nieuwsdienst |

“Sommige van onze internationale gecureerde evenementen zijn Dancing on the Sand, een weekendje weg in de Bahama’s met als headliner en curator Lionel Richie,” vertelde Vibee’s president Harvey Cohen aan CNBC Travel.

“We verwachten dat de kruising van muziek en reizen alleen maar sterker zal worden.”

Manieren om te besparen

Gemiddelde hotelprijzen in de Verenigde Staten stijgen met 50% wanneer Swift’s Eras-tour naar de stad komt, volgens het reissoftwarebedrijf Navan. Maar uit gegevens bleek dat hotelprijzen meer dan verdubbeld waren in plaatsen als Cincinnati en Pittsburgh.

Om een ​​”astronomische prijsstijging” te voorkomen, zei de inwoner van Jakarta, Wid, dat een van zijn vrienden een hotel in Singapore boekte voordat de tourtickets van Swift zelfs maar in de verkoop gingen. Hij vroeg om niet met zijn achternaam geïdentificeerd te worden omdat hij tegen betaling concertkaartjes voor anderen koopt.

Amerikaanse Nan Palmero zei dat de prijzen voor accommodatie, evenals vluchten met Qatar Airways, te hoog waren voor de 2022 FIFA World Cup in Doha.

“De FIFA had het systeem vergrendeld, zodat je pas accommodatie kon krijgen als je een kaartje voor games had. Tegen de tijd dat we accommodaties konden landen, waren alle hotels geboekt of besproken voor mensen die VIP-pakketten hadden gebundeld.”

Hij en zijn vader boekten uiteindelijk een appartement met twee slaapkamers beheerd door Accor, zei hij.

Nan Palmero zei dat de FIFA Wereldbeker 2022 de eerste keer was dat hij en zijn vader internationaal reisden voor sportevenementen. “Ik greep de kans met beide handen aan omdat het een wereldwijd evenement is op een plek waar ik nog nooit was geweest.”

Bron: Nan Palmero

Wat vluchten betreft, zei hij: “Uiteindelijk hebben we de reis afgebroken en via Delta naar Istanbul gevlogen, de nacht in het luchthavenhotel doorgebracht en de rest van de weg via Qatar Airlines naar Doha vertrokken.”

Ignacio zei dat hij verwacht dat zijn vliegticket om het concert van Swift bij te wonen erg duur zal zijn.

In plaats van rechtstreeks van de Filipijnen naar Singapore te vliegen, zei hij: “Ik ga vliegen [to] Maleisië eerst.”

Van daaruit is hij van plan een zes uur durende busrit te maken van Kuala Lumpur naar Singapore, wat hem volgens hem tot $ 400 kan besparen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert