Mede-oprichter van CD Projekt verontschuldigt zich voor de lancering van buggy’s

Een doos met de Sony PlayStation 4 Cyberpunk 2077 Collector’s Edition op de toonbank.

Alexander Sayganov | SOPA-afbeeldingen | LightRocket via Getty Images

LONDEN – De ontwikkelaars van Cyberpunk 2077 pushen de release van nieuwe inhoud voor de game om zich te concentreren op het oplossen van bugs en crashes.

De Poolse game-ontwikkelaar en uitgever CD Projekt lanceerde vorige maand het langverwachte sci-fi-epos. Het is het doelwit geweest van felle kritiek voor het uitbrengen van wat veel fans en critici zagen als een onafgemaakte game.

Cyberpunk was een van 2020’s meest gehypte big-budget videogames. Maar het werd geteisterd door een groot aantal bugs en prestatiedalingen op oudere consoles zoals Sony’s PlayStation 4 en Microsoft’s Xbox One.

CD Projekt probeerde fans tevreden te stellen met de belofte van terugbetalingen en verbeteringen aan het spel. Maar dat weerhield Sony er niet van om Cyberpunk uit zijn digitale PlayStation Store te verwijderen, een zet die volgens veel industrieanalisten ongekend was voor een triple-A-titel.

Marcin Iwiński, mede-oprichter van CD Projekt, bood woensdag zijn excuses aan in een video die op het YouTube-kanaal van de game was geplaatst.

“Ondanks goede recensies op pc, voldeed de consoleversie van Cyberpunk 2077 niet aan de kwaliteitsnorm waaraan we wilden voldoen”, zei Iwiński. “Ik en het hele leiderschapsteam hebben hier grote spijt van en deze video ben ik daar publiekelijk van overtuigd.”

“Geef alstublieft geen enkele van onze teams de schuld van wat er is gebeurd”, voegde hij eraan toe. “Ze zijn allemaal ongelooflijk getalenteerd en werken hard.

“Ikzelf en het bestuur zijn de uiteindelijke besluitvormers, en het was onze roeping om het spel uit te brengen. Hoewel, geloof me, we nooit van plan waren dat zoiets zou gebeuren.”

Iwiński legde uit dat veel van de problemen met de game op oudere hardware het gevolg waren van zijn grote ambities op pc. Cyberpunk is “enorm in omvang”, zei hij, terwijl hij een “veelheid aan aangepaste objecten, op elkaar inwerkende systemen en mechanica” verpakt in “één grote stad en in een relatief laadvrije omgeving”.

“We hebben het onszelf nog moeilijker gemaakt door het spel er episch uit te laten zien op pc’s en het vervolgens aan te passen aan consoles, vooral oude gens”, zoals de PS4 en Xbox One, voegde hij eraan toe.

Iwiński zei dat de geplande release van gratis downloadbare content, of DLC, door CD Projekt om de hoofdgame te begeleiden, zou worden uitgesteld naarmate de ontwikkelaars zich haasten om de vele glitches en crashes die spelers hebben ervaren te patchen.

“We hebben besloten om ons eerst te concentreren op de belangrijkste fixes en updates en daarna zullen we de DLC’s vrijgeven”, zei de medeoprichter van CD Projekt.

Hij voegde eraan toe dat versies van de game voor de volgende generatie consoles van Sony en Microsoft in de tweede helft van het jaar zullen worden uitgebracht. Gamers kunnen momenteel alleen de PS4- en Xbox One-versies van Cyberpunk spelen op de nieuwe PlayStation 5- en Xbox Series X-systemen.

De aandelen van CD Projekt stegen donderdagochtend met 2%. De aandelenkoers van de gamemaker is met ongeveer 38% gedaald sinds Cyberpunk op 10 december werd uitgebracht.

“We behandelen deze hele situatie zeer serieus en werken er hard aan om het goed te maken”, zei Iwiński woensdag. “De leidende principes van ons bedrijf zijn nog steeds de kern van wat we doen. We willen nog steeds geweldige games maken en een open communicatie met jullie hebben, onze spelers.”

Naast de controverse over de mislukte lancering van Cyberpunk, heeft CD Projekt ook te maken gehad met beschuldigingen van “crunch-cultuur”, een veelvoorkomend probleem in de game-industrie waarbij ontwikkelaars lange dagen werken om een ​​game op tijd af te maken. Cyberpunk werd drie keer uitgesteld voordat het werd uitgebracht.

“Het team werkt eraan om relevante fixes voor het spel te brengen zonder enige verplichte verlenging”, voegt u hier Red toe aan CD Projekt Red? zei woensdag in een nieuwsupdate. “Het vermijden van crunch bij al onze toekomstige projecten is een van onze topprioriteiten.”

Plaats een reactie