FINANCIEEL.com

LVMH koopt brillenmerk Barton Perreira

LVMH koopt brillenmerk Barton Perreira

Barton Perreira-zonnebrillen worden tentoongesteld tijdens ‘A Good Time At Goodman’s’ in Goodman’s Men’s Store in New York City.

Astrid Stawiarz |

LVMH koopt het luxe brillenmerk Barton Perreira, beroemd vanwege het maken van de zonnebrillen van James Bond, om zo in te spelen op de snelgroeiende markt voor designerzonnebrillen.

De brillendivisie Thelios van LVMH stemde ermee in om de in Irvine, Californië gevestigde Barton Perreira over te nemen voor een niet bekendgemaakt bedrag. De deal is de tweede grote overname van Thelio in twee maanden, nadat het in september het Franse Alpine-merk Vuarnet kocht.

Luxe brillen, waaronder zonnebrillen en optische brillen, groeien snel over de hele wereld. Luxe huizen zien brillen als een goedkoper toegangspunt tot hun merken voor jongere consumenten, en maken nu een breder scala aan stijlvolle monturen van hogere kwaliteit. Zonnebrillen worden steeds populairder in Azië, terwijl de vraag naar optische monturen groeit naarmate mensen meer tijd op hun computer- en telefoonschermen doorbrengen, zeggen analisten.

Volgens EssilorLuxottica bedroeg de wereldwijde verkoop van brillen in 2022 $107 miljard, waarbij de groei de komende jaren naar verwachting in het midden van de eencijferige cijfers zal liggen.

“Voor luxehuizen zijn brillen in veel gevallen het eerste contactpunt met consumenten”, zegt Alessandro Zanardo, CEO van Thelios. “Er heeft ook een verschuiving plaatsgevonden in de relevantie van deze categorie in het hele universum van de maisons. Het product is niet alleen iets dat in een fabriek wordt gemaakt, om er een logo op te zetten en te verkopen. Het is iets dat echt wordt gemaakt en ontworpen in de maison-omgeving. De kwaliteit neemt echt toe, zodat klanten een gevoeligheid ontwikkelen voor wat luxe brillen zijn. “

De deal voor Barton Perreira benadrukt het groeiende belang van brillen voor LVMH en de luxe-industrie. LVMH lanceerde Thelios in 2017 om brillen te produceren voor de eigen merken van LVMH, waaronder Louis Vuitton, Celine, Loewe en Berluti. Zanardo zei dat Thelios, naarmate het zijn eigen ontwerp-, productie- en distributie-expertise ontwikkelde, besloot externe merken over te nemen die het verder kon ontwikkelen, te beginnen met Vuarnet.

Barton Perreira heeft een cultachtige aanhang onder Hollywoodsterren en verzamelaars van luxe zonnebrillen en monturen. De modellen zijn doorgaans te koop voor $ 500 of $ 600, en de ontwerpen in beperkte oplage, gemaakt in kleine hoeveelheden, zijn bijzonder begeerd. Daniel Craig droeg een Barton Perreira ‘Joe’-zonnebril in ‘No Time to Die’, en Demi Lovato, Sandra Bullock en Ryan Gosling zouden ook fans zijn.

Zanardo zei dat Barton Perreira ideaal was voor LVMH vanwege zijn toewijding aan kwaliteit.

“Barton Perreira heeft een zeer sterk grondbeginsel, namelijk design en kwaliteit zonder compromissen”, zei hij.

Omdat Barton Perriera slechts een handvol winkels heeft in de VS, kan LVMH zijn wereldwijde bereik gebruiken om het merk naar het buitenland te brengen, met een betere distributie in Europa en Azië, aldus Zanardo.

Barton Perreira werd in 2007 opgericht door Bill Barton en Patty Perreira, nadat ze Oliver Peoples verlieten toen het werd overgenomen door Oakley. Zanardo zei dat de twee oprichters na de overname bij het bedrijf zullen blijven en “ervoor zullen zorgen dat het DNA van het merk intact blijft.”

De overname van LVMH laat zien dat het bedrijf, ondanks een wereldwijde vertraging in de luxesector, op zoek is naar overnamedoelstellingen die passen bij zijn langetermijnambities. De aandelenkoers van LVMH is de afgelopen zes maanden met 20% gedaald omdat de groei vertraagt, vooral op de Amerikaanse markt voor wijn en sterke drank. Leidinggevenden van LVMH zeggen vaak dat recessies een kans bieden om marktaandeel te winnen en overnames te doen, omdat concurrenten bezuinigen en de waarderingen aantrekkelijker worden.

Voor nu zegt Thelios dat het zich meer zal concentreren op de integratie van Vuarnet, Barton Perreira en een onlangs overgenomen productiefaciliteit in Italië, in plaats van meer deals te sluiten.

LVMH koopt het luxe brillenmerk Barton Perreira, beroemd vanwege het maken van de zonnebrillen van James Bond, om zo in te spelen op de snelgroeiende markt voor designerzonnebrillen.

“Dit jaar is heel intens voor ons geweest”, zei Zanardo. “Ik denk dat dit een moment is om ons te concentreren op wat we aan onze organisatie hebben toegevoegd, en samen het pad te beginnen.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert