Luchtvaartleiders twijfelen nu de grenzen nog steeds gesloten zijn

By Jernst van Waal

Een Delta Air Lines Airbus A330neo of A330-900 vliegtuig met neo-motoroptie van de Europese vliegtuigfabrikant, gezien bij de eindnadering voor de landing op Amsterdam Schiphol AMS EHAM International Airport na een transatlantische langeafstandsvlucht.

Nicolas Economou | NurPhoto | Getty-afbeeldingen

In de hoop deze zomer op vakantie te gaan in Europa? Misschien heb je pech.

Grenzen in een groot deel van Europa zijn al meer dan een jaar gesloten voor de meeste Amerikaanse burgers en vice versa vanwege de pandemie van het coronavirus. De leidinggevenden van luchtvaartmaatschappijen zeiden donderdag dat ze niet verwachtten dat ze op tijd zouden openen voor het hoogseizoen in de zomer.

Leiders in de reisindustrie hebben bij de regering-Biden aangedrongen op een plan om de grenzen te heropenen, inclusief normen voor gezondheidsdocumentatie zoals het bewijs van een Covid-19-vaccin.

Ed Bastian, CEO van Delta Air Lines, zei tijdens een driemaandelijkse oproep dat het bedrijf zich richt op het opheffen van beperkingen die het reizen tussen de VS en het VK hebben belemmerd, maar dat andere populaire toeristische bestemmingen langer kunnen duren.

Het Witte Huis gaf niet meteen commentaar.

Groot-Brittannië versoepelde deze week de lockdown-beperkingen, waardoor pubs, kappers en winkels weer open konden. Frankrijk en Italië, aan de andere kant, hebben vorige maand de tijdelijke lockdowns hersteld om nieuwe Covid-19-infecties te beteugelen, en de distributie van vaccins is traag in heel Europa.

“Als je aan andere delen van Europa denkt, dan kunnen er deze zomer af en toe markten opengaan op basis van vrijetijdsverkeer in het zuiden van de Middellandse Zee waar mensen in geïnteresseerd zullen zijn,” zei Bastian tijdens de oproep. “Maar ik denk niet dat je continentaal Europa pas later dit jaar op een zinvolle manier geopend zult zien. We zullen waarschijnlijk helaas een groot deel van de zomer missen voor het grootste deel van continentaal Europa.”

Delta en rivalen zoals American Airlines en United Airlines hebben gezegd dat binnenlands reizen sterk is hersteld van de diepten van de pandemie, maar internationaal reizen, dat nog steeds wordt geconfronteerd met een web van toegangsbeperkingen en een vertraging in vaccinaties, blijft zwak.

Delta zei donderdag dat de inkomsten uit binnenlandse passagiers in het eerste kwartaal met 66% zijn gedaald tot $ 2,3 miljard in vergelijking met dezelfde periode van 2019, maar de trans-Atlantische inkomsten waren 87% lager met $ 142 miljoen, terwijl de trans-Pacific met 89% was gedaald tot $ 62 miljoen.

Napels, Italië, versus Napels, Florida

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben hun ooit uitgestrekte wereldwijde netwerken opnieuw gericht op binnenlandse bestemmingen, met name die met buitenattracties zoals stranden en bergen. Luchtvaartmaatschappijen hebben service toegevoegd aan toeristische hotspots in Florida, Wyoming en Montana. Ze hebben ook een stijgende vraag gezien naar strandbestemmingen in het Caribisch gebied en Mexico.

Zo maakte American Airlines woensdag bekend dat het zijn binnenlandse zomerdienstregeling naar bijna hetzelfde niveau zou brengen als in 2019.

Brian Znotins, vice-president netwerkplanning van American Airlines, vertelde CNBC dat de vraag naar Europese zomervakanties moeilijk te genereren zal zijn, zelfs als de grenzen het komende seizoen opengaan.

“Meestal wordt een Europese vakantie maanden van tevoren gepland”, zei hij. “Dus mensen vandaag als ze op zoek zijn naar een reis deze zomer, wat veel mensen zijn, hebben ze niet veel vertrouwen in het boeken van een reis naar Rome, en dus gaan ze die hotelreservering in Jackson maken. Hole of Honolulu of Cancun. “

“Je verwacht niet dat de vraag pas de dag na de opening van een land verschijnt, vooral niet vanuit het oogpunt van vrije tijd”, zei hij.