FINANCIEEL.com

Lionel Messi tekent om de omzet van Inter Miami te verdubbelen, zegt de eigenaar

Lionel Messi tekent om de omzet van Inter Miami te verdubbelen, zegt de eigenaar

Er is enorm veel vraag naar Messi-merchandise: Jorge Mas, mede-eigenaar van Inter Miami

De populairste nieuwe ster van Major League Soccer werpt al zijn vruchten af ​​voor Inter Miami.

De komst van voetbalgrootheid Lionel Messi zal naar verwachting de inkomsten van de club in de komende 12 maanden verdubbelen, vertelde de directeur-eigenaar Jorge Mas aan het “Halftime Report” van CNBC. De Argentijns staatsburger en voormalig sterspeler van Barcelona voegde zich maandag bij Inter Miami.

Mas zei ook dat de waardering van zijn team het komende jaar tussen de $ 1,3 miljard en $ 1,5 miljard zou kunnen bedragen. Volgens de meest recente schatting van Forbes is Miami het 11e meest waardevolle team van de MLS, ter waarde van $ 600 miljoen.

“Toen we in het project van Inter Miami stapten, wilden we echt het belangrijkste platform voor voetbal in de Verenigde Staten zijn”, zei Mas.

Supporters van de Argentijnse voetballer Leo Messi verzamelen zich buiten het Inter Miami DRV Pnk Stadium in Fort Lauderdale, Florida, 11 juli 2023.

Marco Bello | Reuters

Hij zei dat het proces om Messi naar Miami te halen begon in 2019, toen hij en mede-eigenaar David Beckham naar Barcelona vlogen om de vader van Messi te ontmoeten.

“Wanneer heeft een atleet echt de kans om de sport te veranderen, en ik denk dat dat de kans is die Messi voor zich heeft”, zei Mas.

Mas zei dat hij al een enorm “Messi-effect” ziet in alle commerciële aspecten en in Zuid-Florida.

“Het is het enige waar iemand over praat”, voegde hij eraan toe.

Messi-truien zijn uitverkocht en Adidas drukt ze de klok rond, zei Mas.

Sport e-commerce platform Fanatici vertelden CNBC dat Messi na 24 uur een record zou kunnen vestigen voor de meeste verkochte truien voor een speler die bij een nieuw team komt in welke sport dan ook. De verkoop van Messi ligt op hetzelfde niveau als het huidige verkooprecord van Cristiano Ronaldo op de eerste dag na zijn overstap naar Manchester United in 2021.

Ticketprijzen voor Messi’s vrijdagdebuut in de VS zijn gemiddeld bijna $ 1.300 op secundaire ticketplatforms zoals TicketIQ.

Mas zei dat hij hoopte dat de buzz de MLS zou helpen groeien om te concurreren met de beste Europese competities.

“Ik denk dat het de plicht is van mijzelf en mijn partners in de Major League Soccer en mede-eigenaars om het moment dat we voor ons hebben te grijpen om hopelijk de Major League Soccer in de loop van de komende drie tot vijf jaar naar een hoger niveau te tillen om te concurreren met de Premier League. ,’ zei Mas.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert