Levi’s (LEVI) rapporteert de winst over het eerste kwartaal van 2021

By Jernst van Waal

Een medewerker houdt een boodschappentas vast terwijl hij een klant belt in de flagshipstore van Levi Strauss & Co. in San Francisco, 18 maart 2019.

David Paul Morris | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

Levi Strauss & Co. rapporteerde donderdag een tweecijferige omzetdaling voor het fiscale eerste kwartaal, aangezien de aanhoudende winkelsluitingen in Europa en het lichtere voetverkeer in de VS als gevolg van de Covid-pandemie op de resultaten drukten.

Maar de denimproducent verhoogde zijn verkoop- en winstvooruitzichten voor de eerste helft van het jaar, ervan uitgaande dat de wereldwijde gezondheidscrisis vanaf hier niet erger wordt. CFO Harmit Singh zei in een interview met CNBC dat het bedrijf verwacht dat de verkoop tegen het vierde kwartaal zal terugkeren naar 2019, pre-pandemische niveaus.

Zijn aandelen stegen met meer dan 6% in de handel buiten kantooruren.

“Deze resultaten wijzen op echt goed bewijs dat we uit de pandemie een sterker bedrijf zullen komen”, vertelde CEO Chip Bergh aan CNBC. “We overtreffen intern onze eigen verwachtingen [and] overtreffen de externe verwachtingen, ondanks het feit dat een derde van onze winkels in Europa het hele kwartaal gesloten is. “

Dit is hoe het bedrijf het deed voor het kwartaal dat eindigde op 28 februari, vergeleken met wat analisten verwachtten, op basis van een onderzoek door Refinitiv:

  • Winst per aandeel: 34 cent gecorrigeerd versus 25 cent verwacht
  • Omzet: $ 1,31 miljard versus $ 1,25 miljard verwacht

Levi’s netto-inkomen daalde lichtjes tot $ 142,5 miljoen, of 35 cent per aandeel, van $ 152,7 miljoen, of 37 cent per aandeel, een jaar eerder. Exclusief eenmalige kosten verdiende het bedrijf 34 cent per aandeel, beter dan de door analisten voorspelde 25 cent, aldus Refinitiv.

De totale omzet daalde met ongeveer 13% tot $ 1,31 miljard, van $ 1,51 miljard een jaar eerder. Dat kwam beter uit dan de door analisten voorspelde $ 1,25 miljard.

De retailer zei dat de omzetdaling met dubbele cijfers jaar op jaar voornamelijk te wijten was aan het verminderde voetgangersverkeer in zijn winkels tijdens de pandemie, evenals aan de aanhoudende winkelsluitingen in sommige markten waar de Covid-beperkingen van kracht zijn gebleven. In Europa is bijvoorbeeld meer dan 40% van de Levi’s-winkels momenteel gesloten, terwijl andere op kortere openingstijden werken, aldus het bedrijf.

De groothandelsomzet van Levi’s daalde tijdens het laatste kwartaal met 4%, wat een verbetering betekent ten opzichte van de voorgaande periode.

De verkoop rechtstreeks aan de consument daalde met 26% doordat minder klanten de Levi’s-winkels bezochten en vooral in markten die afhankelijk zijn van toerisme. De daling werd gedeeltelijk gecompenseerd door een stijging van 25% in de e-commerceverkopen van het bedrijf tijdens het kwartaal, zei Levi’s. De totale online omzet, inclusief digitale verkoop van groothandelspartners, steeg met 41%.

Hoewel de trends in het bedrijf verbeteren, wordt verwacht dat de inkomsten en verkopen in ieder geval tot in het tweede kwartaal van 2021 “aanzienlijk nadelig zullen worden beïnvloed”, zei Levi’s.

Het bedrijf verhoogde zijn vooruitzichten voor zowel omzet als winst in de eerste helft van het jaar, ervan uitgaande dat de pandemie niet verergert.

De omzet zal nu naar verwachting met 24% tot 25% groeien, en de gecorrigeerde inkomsten zullen naar verwachting tussen 41 cent en 42 cent liggen, wat een winst van 7 cent tot 8 cent impliceert tijdens het fiscale tweede kwartaal. Analisten vroegen om een ​​winst in het tweede kwartaal van 5 cent per aandeel.

Levi’s aandelen zijn tot nu toe bijna 25% gestegen. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van $ 10 miljard.

Vind hier het volledige persbericht van Levi’s.