Lees de e-mail die Elon Musk naar Tesla-werknemers stuurde om de bezorgkosten te verlagen

By Jernst van Waal

Tesla’s Model Y compacte crossover-voertuigen in een showroom in Shanghai, China, op 18 januari 2021.

VCG | Visual China Group | Getty Images

Te midden van aanhoudende havenbeperkingen en stijgende verzendkosten, drong Tesla-CEO Elon Musk er bij de werknemers vrijdag op aan, in een bedrijfsbrede e-mail verkregen door CNBC, om manieren te zoeken om de kosten van het leveren van elektrische voertuigen aan klanten te verlagen, in plaats van last-minute bestellingen te haasten om de verkoopdoelstellingen aan het einde van het kwartaal te halen.

Dit jaar heeft Tesla moeite om nieuwe auto’s te leveren aan klanten in de VS, in overeenstemming met de oorspronkelijk beloofde datumbereiken. Zoals CNBC eerder meldde, ondervonden sommige Tesla-klanten hier leveringsvertragingen van maanden, waardoor ze uit eigen zak moesten betalen voor huur- en ride-hailing-apps, en opnieuw leningen moesten aanvragen vanwege verschuivende deadlines.

Tesla is niet de enige die klanten langer laat wachten dan ze hadden gehoopt op hun nieuwe, volledig elektrische auto. Vorige week, bijvoorbeeld, informeerde de nieuwe openbare concurrent Rivian Automotive mensen die hun R1S, een SUV, hadden gereserveerd over vertragingen in de levering.

Toch is de verkoop dit jaar voor Tesla gestegen, schijnbaar ongebogen door onvoorspelbare leveringsdata.

De leveringen van voertuigen, die de verkoop het dichtst benaderen zoals gerapporteerd door Elon Musk’s activiteiten voor elektrische voertuigen en hernieuwbare energie, bedroegen in totaal ongeveer 500.000 in 2020. Tijdens de eerste drie kwartalen van 2021 had Tesla al leveringen van 627.350 voertuigen gemeld.

Sinds begin 2021 heeft het bedrijf geen duidelijk doel gesteld voor de leveringen van voertuigen in 2021. Maar Tesla heeft zijn losse prognose herhaald voor “50% gemiddelde jaarlijkse groei in voertuigleveringen” over een meerjarige horizon, ook tijdens zijn winstoproep over het derde kwartaal.

JL Warren Capital’s CEO en Head of Research, Junheng Li, schreef vorige week in een notitie aan investeerders dat ze verwacht dat de verkoop van Tesla dit kwartaal zal blijven stijgen, in ieder geval in China. “De stijgende gasprijs komt alle merken van nieuwe energievoertuigen ten goede”, merkte ze op in het land.

Volgens onderzoek van Canalys zijn er in 2020 in China zo’n 1,3 miljoen elektrische voertuigen verkocht. Het bedrijf voorspelde dat het aantal tegen het einde van dit jaar zou groeien tot 1,9 miljoen EV-verkopen in China.

China blijft ’s werelds grootste markt voor nieuwe auto’s, met sterke steun van de overheid om elektrisch te gaan rijden.

Hier is de volledige e-mail die Elon Musk vrijdag naar alle Tesla-medewerkers heeft gestuurd (getranscribeerd door CNBC).

Van: Elon Musk

Aan iedereen

onderd. Leveringen in het vierde kwartaal versus kostenefficiëntie

Datum: 26 november 2021 [time stamp redacted]

Volgens mijn e-mail van enkele weken geleden zou onze focus dit kwartaal moeten liggen op het minimaliseren kosten van leveringen in plaats van veel geld uit te geven aan versnelde vergoedingen, overuren en tijdelijke aannemers, zodat auto’s in het vierde kwartaal arriveren.

Wat historisch is gebeurd, is dat we aan het einde van het kwartaal als een gek sprinten om de leveringen te maximaliseren, maar dan nemen de leveringen enorm af in de eerste paar weken van het volgende kwartaal. In feite, over een periode van zes maanden bekeken, zullen we geen extra auto’s hebben geleverd, maar we zullen veel geld hebben uitgegeven en onszelf hebben opgebrand om de leveringen in de laatste twee weken van elk kwartaal te versnellen.

We zullen de laatste weken van december nog steeds een vrij grote golf van leveringen hebben, omdat we nog geen grote productie hebben, noch in Europa noch in Texas, wat betekent dat er veel auto’s op boten van China naar Europa en op vrachtwagens [and/or] trein van Californië naar de oostkust die laat in het kwartaal aankomt, maar dit is niettemin het juiste moment om de omvang van de golf te verminderen ten gunste van een stabieler en efficiënter tempo van leveringen.

Het juiste principe is om de meest efficiënte actie te ondernemen, alsof we niet beursgenoteerd zijn en het begrip ‘einde kwartaal’ niet bestaat.

Bedankt,
Elon