FINANCIEEL.com

Kunnen cv’s binnenkort tot het verleden behoren? Deskundigen geven hun oordeel

Kunnen cv’s binnenkort tot het verleden behoren? Deskundigen geven hun oordeel

Cv’s zijn vaak een integraal onderdeel van sollicitaties, maar kunnen ze, nu op vaardigheden gebaseerde werving steeds populairder wordt, verouderd raken?

Srdjanpav | E+ |

Vaak is de eerste stap van een sollicitatie het indienen van uw CV.

Dat zijn uw basispersoongegevens, opleiding, werkervaring. En misschien een hoofdstuk over vrijwilligerswerk, persoonlijke interesses of vaardigheden.

Maar alleen als die op één A4-tje passen, is dat traditioneel de limiet voor een cv.

Langzaam maar zeker lijkt dit echter te veranderen, aangezien werkgevers een hbo-opleiding realiseren en de daarmee samenhangende stages niet altijd betekenen dat ze de juiste kandidaat hebben gevonden.

In plaats daarvan zijn de vaardigheden van een werkzoekende nu van cruciaal belang.

Een aanpak waarbij vaardigheden voorop staan

De trend naar op vaardigheden gebaseerde aanwervingen is de afgelopen maanden versneld, omdat bedrijven te kampen hebben met krappe arbeidsmarkten, economische druk en hogere verwachtingen van potentiële werknemers.

In juni suggereerden LinkedIn-gegevens die met CNBC Make It werden gedeeld dat ongeveer 45% van de bedrijven het afgelopen jaar specifiek vaardighedengerelateerde gegevens had gebruikt om nieuw talent te werven, een aantal dat sindsdien lijkt te zijn toegenomen.

“Meer dan 50% van de inleners op LinkedIn maakt nu expliciet gebruik van vaardighedengegevens om hun vacatures te vervullen, en LinkedIn-leden hebben de afgelopen twaalf maanden meer dan 500 miljoen vaardigheden aan hun profielen toegevoegd”, zegt Adam Hawkins, hoofd Search and Staffing voor EMEA en LATAM op LinkedIn, vertelde CNBC Make It.

De impact voor zowel bedrijven als sollicitanten zou enorm kunnen zijn naarmate het aantal op vaardigheden gebaseerde aanwervingen toeneemt, wie kan solliciteren op openstaande vacatures, waardoor werkgevers meer keuze krijgen uit kandidaten en werkzoekenden meer keuze uit mogelijkheden.

“Uit het onderzoek van LinkedIn blijkt dat een benadering waarin vaardigheden centraal staan, ervoor kan zorgen dat twintig keer meer werknemers in aanmerking komen voor de talentenpools van werkgevers, en dat het aandeel vrouwen in de talentenpool met 24% kan toenemen in sectoren waar vrouwen ondervertegenwoordigd zijn”, aldus Hawkins.

En dus is de toekomst van het cv onzeker. Hoe zou het eruit kunnen zien en zal het überhaupt nog bestaan?

CV’s van de toekomst

Eén ding is voor experts duidelijk: cv’s van de toekomst zullen er helemaal niet zo uitzien als nu.

Dat omvat zowel de inhoud als het uiterlijk, vertelde Dave Rizzo, talentstrategie en operationeel leider bij Deloitte aan CNBC Make It. Ze zullen meer details bevatten die kandidaten ‘tot leven’ brengen, zoals ‘hun vaardigheden, hun impact, hun persoonlijkheid, welk doel ze proberen te bereiken, wat belangrijk voor hen is’, zei hij.

Ook strenge opmaakregels verdwijnen snel, aldus Rizzo.

“Het formaat van het traditionele cv, dat leidt met een chronologie van opleiding, titels/functiebeschrijvingen en jarenlange ervaring, en andere ‘wegregels’ voor cv’s, is aan het vervagen”, zei hij.

Het hebben van een ‘perfect’ cv betekent ook niet meer zoveel voor werkgevers als in het verleden, vertelde Julia Pollock, hoofdeconoom bij ZipRecruiter, aan CNBC Make It. De opkomst van ChatGPT en andere op kunstmatige intelligentie gebaseerde tools hebben het hebben van een sterk CV gemakkelijker gemaakt, wat betekent dat ze minder waardevol en informatief zijn voor werkgevers.

“Je cv moet perfect zijn, maar zal niet langer voldoende zijn”, zei ze.

Geen cv’s meer?

Dus als cv’s er niet meer uitzien of lezen als cv’s, kunnen ze dan helemaal worden vervangen?

Rizzo van Deloitte ziet ze in ieder geval evolueren naar wat hij ‘digitale dossiers’ noemt. Die zouden “draagbaar zijn, gekoppeld aan branche- of domeinreferenties, en gemakkelijk kunnen worden geüpload naar een job-pairing-engine”, zei hij.

Pollak van ZipRecruiter voorziet een soortgelijke ontwikkeling.

“Er zullen steeds meer digitale analogen zijn, zoals online profielen van werkzoekenden met online diploma- en referentieverificatie, onderschrijvingen en aanbevelingen van vaardigheden, video-elevatorpitches en links naar multimediaproducten”, zei ze.

Naarmate traditionele cv’s minder relevant worden voor werkgevers, kunnen er volgens de experts ook nieuwe vormen van screeningprocessen ontstaan ​​als onderdeel van sollicitaties.

Pollak suggereert dat bedrijven potentiële werknemers eerder in het wervingsproces willen ontmoeten dan ze nu doen, ook al is dat alleen maar virtueel, of dat ze meer vaardigheidsbeoordelingen zullen toevoegen aan hun wervingsaanpak.

Er kunnen ook nieuwe manieren ontstaan ​​om kandidaten te beoordelen, zei Rizzo.

“We zouden een aantal interessante evoluties kunnen zien, waaronder een verschuiving van het opsommen van vacatures naar het benadrukken van verworven vaardigheden en het demonstreren van die vaardigheden door middel van een groter aantal initiële screenings, waaronder gamified assessments/simulaties, en real-time probleemoplossende activiteiten die zich directer vertalen naar de relevante werksituaties waarmee het individu te maken krijgt”, legde hij uit.

Referenties en aanbevelingen kunnen ook in belang toenemen, voegde hij eraan toe, en onderdeel worden van Rizzo’s idee van ‘digitale dossiers’.

Dus hoewel Rizzo niet gelooft in de toekomst van het klassieke, traditionele cv, denkt hij wel dat een document of profiel dat er enigszins op lijkt, zal blijven bestaan.

Ondertussen verwacht Pollak van ZipRecruiter niet het einde van een cv van hoge kwaliteit.

“Een perfect CV zal niet verouderd raken. Het zal eerder een tafelinzet worden”, zei ze. Zelfs als er enkele aanpassingen zullen plaatsvinden in de inhoud of het algehele sollicitatieproces.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert