FINANCIEEL.com

Krimbrug getroffen door explosies; autoriteiten geven Oekraïne de schuld

Krimbrug getroffen door explosies; autoriteiten geven Oekraïne de schuld

Arbeiders herstellen beschadigde delen van de Kerch-brug die de Krim met Rusland verbindt, die op 8 oktober 2022 door een explosie werd getroffen.

Stringer | Afp |

Het door Rusland geïnstalleerde hoofd van het parlement van de Krim heeft Oekraïne de schuld gegeven van een “terroristische aanslag” op de Krimbrug die het verkeer stillegde en naar verluidt twee mensen doodde.

“Vanavond heeft het terroristische regime in Kiev een nieuwe misdaad gepleegd: ze hebben de brug over de Krim aangevallen”, zei Vladimir Konstantinov, parlementsvoorzitter van de Krim, in zijn Telegram-kanaal.

De brug, een 20 kilometer lange kruising van weg en spoor, is een cruciale transport- en bevoorradingsroute voor Russische troepen in Oekraïne.

“Als vergelding – we zullen het nieuws volgen. Onze minister van Defensie heeft stakingen beloofd tegen criminele besluitvormingscentra”, dreigde hij.

Het Russische Grey Zone-kanaal, een Telegram-kanaal met banden met de Wagner-huurlingengroep, plaatste ook: “Twee aanvallen werden uitgevoerd op de Krimbrug door de Oekraïense strijdkrachten”, aldus vertalingen van Google.

De incidenten vonden naar verluidt plaats om 3.04 uur en 3.20 uur lokale tijd. CNBC kon de rapporten niet onafhankelijk verifiëren.

Volgens het Ministerie van Transport van de Russische Federatie is de brug zelf niet beschadigd. Het incident deed zich voor op een gedeelte dat naar de brug leidde.

De Kertsj-brug werd in 2018 geopend en verbindt de bezette Krim met Rusland.

“Het verkeer werd stilgelegd op de Krimbrug: er deed zich een noodsituatie voor in het gebied van de 145e ondersteuning van het Krasnodar-gebied”, zei Sergey Aksyonov, hoofd van de Russische regering op de Krim, in een apart Telegram-bericht.

Aksyonov voegde eraan toe dat er maatregelen worden genomen om de situatie te herstellen.

Een meisje raakte gewond, terwijl haar ouders omkwamen bij het incident, zei Vyacheslav Gladkov, de gouverneur van Belgorod in een aparte verklaring op zijn eigen Telegram-kanaal.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert