Kia onthult 2022 Carnival als een nieuwe SUV-geïnspireerde minibus met VIP-zitplaatsen

Kia Motors vervangt vanaf het tweede kwartaal van dit jaar zijn sedona-minivan door een nieuw SUV-geïnspireerd model genaamd Carnival.

Het ‘multifunctionele voertuig’ van Carnival uit 2022, ook wel een minivan genoemd, heeft een vierkant exterieur, een grote grille aan de voorkant en een algemeen ontwerp dat er gedurfder en robuuster uitziet dan het vorige model. Hij is voorzien van nieuwe kenmerkende verlichting voor en achter en het nieuwe logo van Kia, dat eerder dit jaar werd aangekondigd.

Het voertuig, dat dinsdag werd onthuld, is voorzien van een hele reeks nieuwe veiligheidsvoorzieningen en nieuwe schuifconfiguraties voor de stoelen op de tweede rij en een beschikbare “VIP Lounge Seating” met elektrische bediening en beenverlengingen, net als een traditionele verstelbare stoel.

“De Kia Carnival is hier om een ​​vast segment te verstoren en bewijst eens te meer wat mogelijk is wanneer conventies worden verbroken”, zei Sean Yoon, CEO van Kia Motors Noord-Amerika in een persbericht.

De 2022 Kia Carnival heeft verwarmde en geventileerde tweede rij “VIP Lounge Seating” met elektrische bediening, uitschuifbare hoofdsteunen en beenverlengingen.

Kia

De drastische ontwerpwijziging is de nieuwste voor het minivansegment, aangezien autofabrikanten proberen te concurreren met cross-overs en SUV’s – segmenten waar klanten massaal naar toe zijn gegaan vanwege hun ruimte, capaciteiten en robuustere persoonlijkheid.

Na decennia van groei en minibusjes die ongeveer 8% van de Amerikaanse markt voor lichte voertuigen vertegenwoordigen, verkopen halverwege de jaren negentig tot 2000, is de verkoop de afgelopen jaren sterk gedoken tot minder dan 400.000 exemplaren. Een groot deel van de achteruitgang van het segment wordt toegeschreven aan de opkomst van cross-overs en SUV’s, evenals aan het stigma dat de voertuigen niet cool zijn en voor ‘voetbalmoeders’.

De verkoop van de Sedona daalde tussen 2016 en 2020 met ongeveer 70% tot slechts 13.190 verkochte voertuigen in de VS.

Plaats een reactie