Kevin O’Leary reageert op een 29-jarige USPS-medewerker die meer dan $ 90K verdiende

By Jernst van Waal

Het lijdt geen twijfel dat Jordan Myers een harde werker is.

Als postbode voor de United States Postal Service werkt de 29-jarige doorgaans 12 tot 13 uur per dag, zes dagen per week. Tijdens de werkweek draait Myers ongeveer vijf uur overuren per dag en in het weekend nog meer.

Myers, woonachtig in Memphis, Tennessee, verdient een basissalaris van ongeveer $ 41.000 per jaar. Maar met overwerk kan hij veel meer binnenhalen: in 2021 verdiende Myers meer dan $ 90.000.

De werkethiek van Myers is vooral indrukwekkend voor Kevin O’Leary, voorzitter van O’Shares ETF’s en rechter op CNBC’s ‘Money Court’.

“Hij bezorgt meer dan 12 uur per dag post. Deze man weet hoe hij hard moet werken”, zegt O’Leary terwijl hij naar Myers’ aflevering van Millennial Money kijkt, die in november 2021 werd gepubliceerd.

De meeste dagen loopt Myers ongeveer 14 mijl. Hij bezorgt elke dag post bij wel 500 huizen en omdat hij een looproute heeft, is hij de hele dag buiten, ongeacht het weer.

Als postbode voor de United States Postal Service werkt Jordan Myers doorgaans 13 uur per dag, zes dagen per week. De meeste dagen loopt hij ongeveer 14 mijl.

CNBC Make It

“Jordanië [Myers] heeft een sterke arbeidsethos, en het is belangrijk om een ​​arbeidsethos te hebben, omdat het een discipline is en je werkt met een reden”, zegt O’Leary. “Je hebt geld nodig om te leven. Niemand zal voor je zorgen als je niet voor jezelf zorgt.”

In 2020, te midden van de Covid-19-pandemie, was het schema van Myers bijzonder hectisch. Het was “eindeloos wandelen, ongeveer 20 mijl per dag”, vertelde hij eerder aan CNBC Make It, omdat er veel meer post was en weinig vervoerders. Soms was het zelfs eng, zei Myers, terwijl hij zich herinnerde dat de pakketten medicijnen zich opstapelden en dat er niet genoeg medewerkers waren om alles aan te kunnen.

O’Leary heeft bewondering voor het feit dat Myers er om gaf hoe dit de mensen aan wie hij bezorgde heeft beïnvloed.

“Er zijn veel van deze ongeschreven verhalen over wat het werkelijke effect van de pandemie was, maar hij was er. Hij heeft het meegemaakt”, zegt O’Leary.

“De pandemie veroorzaakte een echte storing in systemen, met name het postsysteem: uw cheque zou u niet bereiken, uw medicijn niet. Maar hij lijkt zich daarvan bewust en geeft er veel om. Dat is een echt een geweldig persoon die de impact op iemands leven echt begrijpt.”

Jordan Myers en zijn 1-jarige zoon Jacob.

CNBC Make It

O’Leary vindt ook dat Myers “geweldig werk” heeft geleverd met zijn budget. In oktober begroot Myers ongeveer $ 5.778, waarbij $ 500 op zijn spaarrekening werd gestort, $ 400 op zijn 401 (k) en $ 2.000 op een belastbare effectenrekening. Vanaf november had hij ongeveer $ 3.000 aan spaargeld en $ 34.000 aan investeringen.

O’Leary raadt aan om indien mogelijk een derde van uw maandbudget toe te wijzen aan sparen, een derde aan kosten van levensonderhoud en een derde aan huisvesting. “En dat is een beetje waar deze man is”, zegt hij over Myers.

“Hij bespaart bijna de helft, wat ongelooflijk is”, zegt O’Leary. “Dat is echt slim. Hoe meer je in de beginjaren opzij zet, hoe meer je in de latere jaren zult hebben, omdat je de samengestelde groei van de markten in de loop van de tijd zult krijgen.”

O’Leary bewondert ook de familiedynamiek van Myers. “Dit stel heeft hun spullen bij elkaar gezocht”, zegt hij. “Dit is echt een goed voorbeeld van wat er nodig is om succesvol te zijn in het leven, het huwelijk en als investeerder.”

Over het algemeen geeft O’Leary Myers een 9,5 uit 10.

“Hij heeft een doel om miljonair te worden. Hij doet het door te sparen, en hij zal er komen. Deze man is een fantastisch rolmodel”, zegt O’Leary. “Hij laat de rijkdom van zijn familie met succes groeien. Hij is erop gefocust, maar hij is ook blij.”

Bekijk de volledige video om te zien wat O’Leary nog meer te zeggen heeft over de financiën van Myers.

Meld u nu aan: Word slimmer over uw geld en carrière met onze wekelijkse nieuwsbrief

Mis niet: Deze 29-jarige postbode van USPS ligt op schema om dit jaar meer dan $ 90.000 te verdienen – dit is hoe hij zijn geld uitgeeft