FINANCIEEL.com

K-pop-aandelen Hybe, SM Entertainment dalen na meldingen van antitrustonderzoek

K-pop-aandelen Hybe, SM Entertainment dalen na meldingen van antitrustonderzoek

INDIO, CALIFORNIË – APRIL 15: (LR) Jisoo, Lisa, Jennie en Rosé van BLACKPINK treden op in het Coachella Stage tijdens het Coachella Valley Music and Arts Festival 2023 op 15 april 2023 in Indio, Californië.

Frazer Harrison | Getty Images Vermaak |

Aandelen van K-pop-bureaus daalden woensdag kort na een gerapporteerd onderzoek door de antitrustwaakhond van Zuid-Korea.

De Zuid-Koreaanse Fair Trade Commission is een onderzoek gestart naar beschuldigingen van machtsmisbruik bij de grote entertainmentbureaus, meldden de Zuid-Koreaanse lokale media Yonhap News woensdag op basis van niet nader genoemde bronnen uit de industrie.

Volgens het rapport stuurden overheidsinstanties “examinatoren” naar de kantoren van Hybe, SM Entertainment, YG Entertainment, volgens een CNBC-vertaling van het artikel.

Yonhap meldde dat deze bedrijven naar verluidt de “onderaannemingswet” van het land hebben geschonden, waaronder het gebruik van mondelinge contracten in plaats van schriftelijke documenten en het uitstellen van betaling bij het produceren van albums en merchandise.

Hybe, het bureau achter BTS, zag zijn aandelen maar liefst 3% dalen, terwijl SM Entertainment slechts 2,19% daalde. Beide aandelen maakten woensdag tijdens de lunchpauze een deel van hun verliezen goed.

YG Entertainment, dat meidengroep Blackpink beheert, zag een kleiner verlies tot 1,49%, maar keerde de koers om en handelde 2,23% hoger.

Toen CNBC contact opnam, zei de FTC van Zuid-Korea dat ze het Yonhap-rapport niet konden bevestigen of ontkennen. YG Entertainment, SM Entertainment en Hybe reageerden ook niet op verzoeken om commentaar op het Yonhap-rapport.

– Kimberly Kao van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert