FINANCIEEL.com

John Cena pitcht Londen als locatie

John Cena pitcht Londen als locatie

Dwayne ”The Rock” Johnson en John Cena in actie tijdens WrestleMania XXVIII in Sun Life Stadium op 1 april 2012 in Miami Gardens, Florida.

Ron Elkman | sport Beeldmateriaal | Getty Images Sport |

Worstellegende John Cena verraste fans met een pitch om vast te houden WWE’s grootste live-evenement Westlemania, de zogenaamde “Super Bowl of wrestling” die nog nooit heeft plaatsgevonden buiten Noord-Amerika, in Londen.

WWE bracht zijn premium live-evenement genaamd Money in the Bank zaterdag naar de O2-arena in Londen, tijdens zijn tweede grote evenement in het VK in het afgelopen jaar.

Cena, een 16-voudig wereldkampioen in WWE en nu Hollywood-filmster, schokte fans met een optreden bij Money op the Bank, na een afwezigheid van bijna drie maanden.

Het publiek barstte los toen zijn veelbetekenende toegangsmuziek toesloeg, maar Cena arriveerde niet om te vechten – maar om te pitchen om Wrestlemania in Londen te houden.

“Het is niet aan mij, het is aan de besluitvormers. Ze weten niet noodzakelijkerwijs hoe ze over Londen moeten denken”, zei Cena tegen de volgepakte O2-arena die uitgejouwd werd op de suggestie.

“Ze denken dat dit een soort vijandige omgeving is”, zei Cena, waarop de menigte antwoordde met een luider koor van boegeroep.

“Ze denken dat jullie soms een afleiding zijn. Ze denken zelfs dat jullie de show proberen over te nemen”, zei Cena, waarop het publiek luid instemmend juichte.

“Zie je dat? Ze weten niet waar ze het over hebben. Jij bent de stem. Jij bent de hartslag. Je probeert de show niet over te nemen. Jij bent de show,” zei Cena.

“Dus ik ben hier om te proberen Wrestlemania naar Londen te halen.”

De fans barstten opnieuw in gejuich uit.

“Neem nu even de tijd, laat ze zien, laat ze voelen, laat ze horen hoe WrestleMania gaat klinken in Londen,” voegde Cena eraan toe.

‘Zeg nooit nooit’

Wrestlemania is het grootste live-evenement van WWE en heeft nog nooit buiten Noord-Amerika plaatsgevonden. De editie van dit jaar vond plaats in Californië.

De WWE heeft echter geprobeerd om meer van zijn premium live-evenementen, die ongeveer eens per maand plaatsvinden, buiten de VS te houden. Alleen al dit jaar heeft WWE dergelijke evenementen gehouden in Canada, Saoedi-Arabië, Puerto Rico en het VK

Het creatieve proces van WWE is zorgvuldig gescript. Het is onduidelijk of Cena off-script ging in zijn opmerkingen over Londen en Wrestlemania. De WWE dringt echter door op internationale markten en als de opmerkingen inderdaad waren gepland, is het veelbetekenend dat Cena werd gekozen om ze te leveren, gezien zijn belangrijke status in de geschiedenis van het bedrijf.

Paul “Triple H” Levesque, chief content officer bij de WWE, zei zaterdag dat Cena hem in een “onbenijdenswaardige” positie had gebracht met betrekking tot zijn poging om van het VK de locatie van Wrestlemania te maken. Hij sloot de deur echter niet voor de mogelijkheid.

“Zeg dus nooit nooit. De bedoeling is er. Het is veel moeilijker dan het lijkt, maar de bedoeling is er. En als er een manier is om veel van deze internationale evenementen gedaan te krijgen, dan zijn wij hij is vastbesloten om ze te doen, ‘zei Levesque.

Praten over het belangrijkste live-evenement van WWE in het VK komt op een interessant moment voor de WWE, die momenteel bezig is met fuseren met UFC. Ondertussen organiseert startup-rivaal AEW in augustus het ‘All In’-live-evenement in het Wembley-stadion in het VK – een grotere locatie dan de O2-arena waar WWE Money op the Bank hield.

Vorige week vertelde Tony Khan, CEO van AEW, aan CNBC dat AEW tot nu toe 65.000 tickets voor het evenement heeft verkocht, voor bijna $ 9 miljoen.

CEO van worstelende start-up AEW over de impact van de fusie tussen WWE en UFC

“Het is het grootste worstelevenement ooit in Europa en in de geschiedenis van pro-worstelen staan ​​slechts een paar van de grootste WrestleMania-shows naast AEW All In als de grootste inkomstenworstelshows in de geschiedenis van het bedrijf. En die show duurt nog een paar maanden weg”, zei Khan tegen CNBC.

AEW is de naaste rivaal van WWE en heeft de afgelopen jaren een aantal van de toptalenten van WWE weggekaapt.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert