FINANCIEEL.com

J&J-investeerders kunnen binnenkort aandelen ruilen voor Kenvue-aandelen

J&J-investeerders kunnen binnenkort aandelen ruilen voor Kenvue-aandelen

Thibaut Mongon, CEO en Paul Ruh CFO van Kenvue Inc., een bedrijf op het gebied van consumentengezondheid van Johnson & Johnson, poseren samen tijdens de beursgang van het bedrijf op de New York Stock Exchange (NYSE) in New York City, VS, 4 mei 2023.

Brendan McDermid | Reuters

Johnson & Johnson zei donderdag dat de aandeelhouders binnenkort hun aandelen kunnen omruilen voor aandelen van Kenvuedat pas twee maanden geleden uitgroeide tot een onafhankelijk bedrijf voor consumentengezondheid.

J&J bezit bijna 90% van de Kenvue-aandelen en is van plan zijn belang te verminderen door middel van een ruilbod dat “al in de komende dagen” zou kunnen worden gelanceerd, afhankelijk van de marktomstandigheden, zei J&J CFO Joseph Wolk tijdens het tweede kwartaal van het bedrijf.

Dat proces, ook wel een afsplitsing genoemd, stelt J&J-aandeelhouders in staat hun aandelen geheel of gedeeltelijk in te ruilen voor Kenvue’s gewone aandelen. J&J gaf geen verdere details over het geplande bod.

Maar Wolk zei dat een afsplitsing de “meest voordelige vorm van scheiding” is voor J&J. Hij voegde eraan toe dat Kenvue na de splitsing hoogstwaarschijnlijk een aandeelhoudersbasis zal hebben die zijn aandelen wil bezitten.

Toen hem werd gevraagd naar het geplande ruilbod van J&J, vertelde Thibaut Mongon, CEO van Kenvue, aan “Squawk on the Street” van CNBC dat het bedrijf “tevreden is met de manier waarop de beursgang is ontvangen door aandeelhouders”.

“We zien veel afstemming onder onze nieuwe investeerders in het zien van het potentieel van Kenvue, maar ik kan u vertellen dat we volledig klaar zijn om te vertrekken als een volledig onafhankelijk bedrijf”, zei hij.

Kenvue-aandelen daalden na de aankondiging donderdag, hoewel het bedrijf de winst- en omzetramingen versloeg in zijn eerste kwartaalrapport sinds de beursgang. Kenvue startte ook een driemaandelijks contant dividend van ongeveer 20 cent per aandeel voor het derde kwartaal, betaalbaar aan de aandeelhouders op 7 september.

De resultaten van het tweede kwartaal van J&J overtroffen donderdag ook de verwachtingen, waardoor het aandeel van het bedrijf 6% hoger kwam te liggen.

Eerder maakte J&J niet bekend of het zijn Kenvue-aandelen zou afstoten via een afsplitsing of een spin-off. Dit laatste houdt in dat Kenvue-aandelen worden uitgedeeld aan bestaande J&J-aandeelhouders in plaats van hen de mogelijkheid te geven om te ruilen.

De voorgestelde timing van het bod kwam als een verrassing.

Kenvue’s IPO-aanvraag in april zei dat J&J ermee instemde 180 dagen te wachten om zijn aandelen van het nieuwe bedrijf te verkopen of over te dragen, wat elke afsplitsing op zijn vroegst eind oktober zou hebben beperkt.

Volgens de indiening zou J&J dit alleen kunnen doen met schriftelijke toestemming van Goldman Sachs En JPMorgan Chase, de belangrijkste verzekeraars van de IPO.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert