Jim Cramer’s lijst van vier belegbare defensieaandelen

By Jernst van Waal

Jim Cramer van CNBC zei donderdag dat hij optimistisch is over de defensie-industrie en vier aandelen in gedachten heeft die volgens hem belegbaar zijn.

“Er is op dit moment minstens één industrie die booming is, en die zal blijven bloeien, wat er ook gebeurt met de [Federal Reserve] in het bijzonder of de Amerikaanse economie in het algemeen. Ik heb het over de defensie-industrie, die in brand staat”, zei de “Mad Money”-host.

“De Russische invasie van Oekraïne is een game-changer voor de defensie-industrie, en je zou echt geen idee hebben om het niet te merken,” voegde hij er later aan toe.

Hier is Cramer’s lijst van vier belegbare defensieaandelen:

  1. Raytheon
  2. Lockheed Martin
  3. AeroVironment
  4. Northrop Grumman

Cramer merkte ook op dat de iShares US Aerospace & Defense ETF en de Invesco Aerospace & Defense ETF tot nu toe met respectievelijk ongeveer 4% en 5% zijn gedaald, terwijl de S&P 500 met ongeveer 18% is gedaald.

“Dit is nog maar het begin. Als de defensie-aannemers dit goed kunnen volhouden tijdens de slechtste opname in jaren, wed ik dat ze kunnen stijgen als de markt wat minder vijandig wordt”, hij zei.

Hij voegde eraan toe dat de Verenigde Staten en landen in Europa waarschijnlijk meer in defensie zullen investeren.

De VS, die donderdag een pakket voor veiligheidsbijstand van $ 40 miljard voor Oekraïne hebben goedgekeurd, zullen moeten uitgeven om hun eigen voorraden militair materieel aan te vullen en tegelijkertijd hulp te blijven sturen naar het oorlogvoerende land, zei Cramer.

Onder verwijzing naar de onlangs gelanceerde biedingen van Zweden en Finland om lid te worden van de NAVO, voorspelde Cramer dat de twee landen hun militaire uitgaven zullen moeten verhogen.

“Als Zweden en Finland toetreden, zullen ze hun defensie-uitgaven aanzienlijk moeten verhogen als onderdeel van hun verdragsverplichtingen – maar aan de andere kant zouden ze het waarschijnlijk toch doen, aangezien ze vlak naast Rusland wonen,” zei hij.

Schrijf je nu in voor de CNBC Investing Club om elke beweging van Jim Cramer op de markt te volgen.

Vrijwaring

Vragen voor Cramer?
Bel Cramer: 1-800-743-CNBC

Wil je een diepe duik nemen in de wereld van Cramer? Sla hem op!
Mad Money TwitterJim Cramer Twitter – Facebook – Instagram

Vragen, opmerkingen, suggesties voor de “Mad Money” website? madcap@cnbc.com