FINANCIEEL.com

JetBlue beëindigt deal met American Airlines, focus op Spirit, na antitrustzaak

JetBlue beëindigt deal met American Airlines, focus op Spirit, na antitrustzaak

American- en JetBlue-vluchten bereiden zich voor op vertrek op Los Angeles International Airport, 11 januari 2023.

Caroline Cole | Los Angeles-tijden |

JetBlue Airways zei woensdag dat het zijn partnerschap in het noordoosten van de VS zal beëindigen met Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen nadat een federale rechter de luchtvaartmaatschappijen had bevolen de overeenkomst te beëindigen, aangezien de New Yorkse luchtvaartmaatschappij zich richt op de overname van Geest luchtvaartmaatschappijen in plaats van.

American zei in juni dat het de uitspraak tegen het JetBlue-partnerschap – de Northeast Alliance of NEA genaamd – zou aanvechten, maar het in New York gevestigde JetBlue zei woensdag dat het niet in beroep zou gaan tegen de beslissing. Die uitspraak was het resultaat van een rechtszaak uit 2021 die was aangespannen door het ministerie van Justitie, zes staten en het District of Columbia om de alliantie te blokkeren en deze concurrentiebeperkend te noemen.

“Ondanks onze diepe overtuiging in de concurrentiebevorderende voordelen van de NEA, heeft JetBlue na lang nadenken de moeilijke beslissing genomen om niet in beroep te gaan tegen de beslissing van de rechtbank dat de NEA niet kan doorgaan zoals ze nu is”, zei JetBlue in een verklaring.

JetBlue zei dat het is begonnen met het beëindigen van de overeenkomst, “een afbouwproces dat de komende maanden zal plaatsvinden”. JetBlue zei dat het “nu nog meer aandacht zal besteden aan onze voorgestelde combinatie met Spirit.”

JetBlue’s deal om Spirit te kopen kwam tot stand nadat JetBlue en American het Northeast-partnerschap hadden gelanceerd. De NEA, goedgekeurd tijdens de laatste dagen van de Trump-administratie, stelt de twee luchtvaartmaatschappijen in staat passagiers en inkomsten te delen en dienstregelingen te coördineren. American en JetBlue zeiden dat ze de deal nodig hadden om beter te kunnen concurreren met grote luchtvaartmaatschappijen zoals Verenigd En Delta op overbelaste luchthavens in de omgeving van New York en in Boston.

Maar een federale rechter oordeelde in mei dat dat partnerschap concurrentieverstorend was en beval de twee luchtvaartmaatschappijen om de alliantie ongedaan te maken.

American Airlines zei woensdag nog in beroep te gaan tegen de uitspraak.

“JetBlue is een geweldige partner geweest en we zullen met hen blijven samenwerken om ervoor te zorgen dat onze wederzijdse klanten naadloos kunnen reizen zonder hun reisplannen te verstoren”, aldus American in een verklaring op haar website.

Een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij zei niet meteen hoe American de deal kan redden als het een beroep wint, als JetBlue van plan is om het te ontbinden.

“We respecteren natuurlijk de beslissing van JetBlue om zich te concentreren op zijn andere antitrust- en regelgevingsuitdagingen.”

JetBlue zei in een effectendossier dat het American op 29 juni had geïnformeerd dat het de samenwerking beëindigde vanwege de uitspraak van de rechter. JetBlue zei dat de beëindiging op 29 juli ingaat.

JetBlue won de deal om Spirit over te nemen in juli 2022 na een biedingsoorlog met een goedkope rivaal Grens luchtvaartmaatschappijen. JetBlue heeft betoogd dat het Spirit nodig heeft om te groeien en beter te kunnen concurreren met grotere luchtvaartmaatschappijen die het binnenlandse vliegverkeer domineren. De gecombineerde luchtvaartmaatschappij zou de op vier na grootste van het land worden.

De aankoop van Spirit zou JetBlue toegang geven tot meer vliegtuigen in een tijd waarin fabrikanten moeite hebben om de vraag bij te houden. Het zou ook toegang krijgen tot honderden piloten, die ook schaars zijn.

Vanaf het begin stond die deal voor een grote hindernis om goedkeuring te krijgen van de regering-Biden, die heeft gezworen deals aan te vechten die volgens haar schadelijk zijn voor de concurrentie.

Het ministerie van Justitie heeft in maart een rechtszaak aangespannen om de deal te blokkeren. “Het plan van JetBlue zou de unieke concurrentie die Spirit biedt elimineren – en ongeveer de helft van alle ultra-low-cost vliegtuigstoelen in de branche – en ervoor zorgen dat tientallen miljoenen reizigers te maken krijgen met hogere tarieven en minder opties”, zei het in het pak.

Spirit-aandelen stegen meer dan 2% in de handel na sluitingstijd, terwijl American en JetBlue elk minder dan 1% daalden.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert