Jeremy Siegel zegt dat de aandelenmarkt met 30% kan stijgen voordat de boom ten einde loopt

Jeremy Siegel, hoogleraar financiën aan de Wharton School, zei donderdag dat hij verwacht dat de rally van de aandelenmarkt dit jaar in ieder geval zal aanhouden. Hij vertelde CNBC echter dat investeerders voorzichtig zullen moeten zijn als de Federal Reserve haar zeer accommoderende monetaire beleid aanpast.

“Pas als de Fed heel hard leunt, moet je je zorgen maken. Ik bedoel, we kunnen de markt 30% of 40% laten stijgen voordat hij die 20% daalt” na een koerswijziging van de Fed, Siegel zei op “Halftime Report.” We zijn niet in de 9e inning hier. We zijn meer zoals in de 3e inning van de giek. “

Siegel zei dat hij verwacht dit jaar een bruisende economie te zien, nu de laatste economische beperkingen uit het Covid-tijdperk worden opgeheven en vaccinaties het mogelijk maken om reizen en andere activiteiten weer op te pakken. Dat zal waarschijnlijk inflatoire druk ontketenen, zei hij.

“Ik denk dat de rentetarieven en inflatie ver boven wat de Fed heeft voorspeld zullen stijgen. We zullen een sterk inflatoir jaar hebben. Ik denk dat 4% tot 5%”, zei de oude marktstier.

Dergelijke economische omstandigheden zullen de centrale bank dwingen eerder in actie te komen dan ze momenteel verwacht, betoogde Siegel. ‘Maar geniet ondertussen van deze rit. Hij gaat door … tegen het einde van het jaar.’

Amerikaanse aandelen waren rond het middaguur hoger op donderdag, waarbij de Nasdaq’s een stijging van ongeveer 1% de echte uitblinker waren. De tech-zware index daalde woensdag maar bleef ongeveer 2,9% verwijderd van het record dat in februari werd gesloten. De S&P 500 droeg bij aan de recordhoogte van woensdag. De Dow Jones Industrial Average was hoger, maar nog steeds onder het record van maandag in de buurt.

Het rendement op 10-jaars schatkistpapier, donderdag nog onder de 1,7%, was de laatste tijd redelijk stabiel. De snelle piek in de marktrente in 2021, inclusief een reeks van 14-maandhoogtes eind maart, deed groeiaandelen, veel van hen technische namen, onder druk staan, omdat hogere financieringskosten de waarde van toekomstige winsten uithollen en de waarderingen onder druk zetten.

De obligatiemarkt heeft dit jaar op gespannen voet gestaan ​​met de Fed, omdat traders de rente opdrijven in de overtuiging dat een sterkere economische groei en inflatie centrale bankiers zullen dwingen de korte rentetarieven bijna nul te verhogen en massale activa-aankopen eerder dan voorspeld af te bouwen.

Tijdens de vergadering in maart verhoogde de Fed haar groeiverwachtingen fors, maar gaf aan dat het waarschijnlijk is dat de rente tot 2023 niet zal stijgen, ondanks verbeterende vooruitzichten en een ommekeer dit jaar naar hogere inflatie.

Plaats een reactie