FINANCIEEL.com

Jemenitische Houthi-militanten veroveren een vrachtschip in de Rode Zee

Jemenitische Houthi-militanten veroveren een vrachtschip in de Rode Zee

Adnan Amin / 500Px | 500Px |

De door Iran gesteunde Houthi-militanten uit Jemen hebben in de Rode Zee een zogenaamd Israëlisch schip buitgemaakt en naar de Jemenitische kust gebracht, waarbij ze alle Israëlische schepen een ‘legitiem doelwit’ noemden.

“De Jemenitische strijdkrachten herhalen hun waarschuwing aan alle schepen die toebehoren aan of omgaan met de Israëlische vijand dat ze een legitiem doelwit zullen worden voor de strijdkrachten”, aldus Houthi-woordvoerder Yahya Saree. zei op sociale media op zondag.

Hij drong er bij de internationale gemeenschap op aan om niet samen te werken met Israëlische schepen of eigendom van Israëlische individuen.

“De Jemenitische strijdkrachten bevestigen dat ze militaire operaties tegen de Israëlische vijand zullen blijven uitvoeren totdat de agressie tegen Gaza stopt”, aldus de woordvoerder.

Maandag bevestigde de Japanse regeringswoordvoerder de verovering van het door Nippon Yusen beheerde schip Galaxy Leader, aldus Reuters. Tokio doet nu een beroep bij de Houthi’s voor de vrijlating van het schip en zoekt de hulp van de Saoedische, Omaanse en Iraanse autoriteiten.

Het bloedvergieten in Gaza moet stoppen, zegt analist

Uit gegevens van Marinetraffic.com blijkt dat het 21 jaar oude vrachtschip onder de vlag van Bahama’s vaart.

“De kaping van een vrachtschip door de Houthi’s nabij Jemen in de zuidelijke Rode Zee is een zeer ernstig incident met mondiale gevolgen”, aldus het Israëlische leger. zei op sociale media.

“Het schip verliet Turkije op weg naar India, bemand door burgers van verschillende nationaliteiten, Israëli’s niet inbegrepen. Het is geen Israëlisch schip.”

Het kantoor van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu kwalificeerde het schip als eigendom van een Brits bedrijf en geëxploiteerd door een Japans bedrijf, en verklaarde dat er geen Israëlische mensen op het schip aanwezig waren.

“Dit is weer een daad van Iraans terrorisme die een sprong voorwaarts uitdrukt in de Iraanse agressie tegen de burgers van de vrije wereld, en internationale implicaties creëert met betrekking tot de veiligheid van mondiale scheepvaartroutes”, zei Netanyahu, volgens een Google-vertaling.

Iran, dat de Houthis- en Hamas-groepen steunt die vijandig tegenover Israël staan, verwierp claims van betrokkenheid bij de verovering van het schip, volgens door Google vertaalde opmerkingen van de woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Nasser Kanaani, overgebracht door het door de staat gerunde Islamic Republic News Agency.

“We hebben herhaaldelijk aangekondigd dat de verzetskrachten in de regio hun land vertegenwoordigen en beslissingen nemen op basis van de belangen van hun land en natie. Ze handelen spontaan”, zei hij.

Iran is zelf geen onbekende als het gaat om veroveringen op zee; de ​​Islamitische Revolutionaire Garde heeft vaak buitenlandse schepen gekaapt in de buurt van de Straat van Hormuz voor politieke druk. Sinds 7 oktober heeft Teheran niettemin de prestaties gevierd van de zogenaamde ‘verzetsgroepen’ die tegen Israël optreden, terwijl ze afstand hielden en hun autonomie benadrukten.

Sinds het begin van de oorlog tussen Israël en Hamas heeft Iran herhaaldelijk de campagne van Israël in de Gazastrook aan de kaak gesteld, het land beschuldigd van mensenrechtenschendingen en er bij moslimlanden op aangedrongen de banden te verbreken en een olie-embargo op te leggen.

Het in beslag nemen van het schip is een “praktische stap die de ernst van de strijdkrachten in het voeren van de strijd bewijst”, zei Houthi-woordvoerder Mohammed Abdulsalam, de belangrijkste door de Houthi gerunde tv-zender, volgens een vertaling van Google.

De Iraanse betrokkenheid en vuurgevechten tussen Israël en de Houthi- en Hezbollah-groepen, evenals het door Teheran gesteunde regime van Bashar Assad in Syrië, hebben de bezorgdheid doen escaleren dat de oorlog tegen Hamas zou kunnen uitmonden in een breder conflict in het Midden-Oosten.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert