Jeff Bezos koopt Amazon’s belang in de Britse digitale startup Beacon

By admin

Jeff Bezos, oprichter en CEO van Amazon, afgebeeld op 13 september 2018.

Bloomberg | Getty Images

Jeff Bezos investeert in het Britse digitale expeditie- en supply chain-financieringsbedrijf Beacon, meldde Sky News zondag, zonder de bronnen te vermelden.

De CEO van Amazon en de rijkste man ter wereld neemt deel aan Series A-fondsenwerving ter waarde van $ 15 miljoen voor de Britse startup, meldde Sky.

Vrachtvervoer is een miljardenindustrie en Beacon wil optreden als boekingsagent tussen importeurs en exporteurs en tegelijkertijd handelslogistiek en financiën faciliteren, zegt de website.

Gevestigd in Londen en opgericht in 2018, omvatten de investeerders van Beacon volgens hun site al leidinggevenden van Uber, Google en Amazon. De chief technology officer, Pierre Martin, was voorheen hoofd van de software-engineering voor Amazon’s pakket- en vrachttransporttechnologie.

De steun van Bezos, die heeft geïnvesteerd in tal van startups, zou een grote stimulans zijn voor het bedrijf in zijn verklaarde missie om een ​​wereldleider te zijn in logistiek en handelsfinanciering.

Bezos bezit zelf een belang van 12% in Amazon. De wereldwijde gigant van e-commerce en cloudsoftware concurreert regelmatig met technologiehegemonieën Apple, Microsoft en Google-moeder Alphabet voor de titel van ’s werelds meest gewaardeerde overheidsbedrijf.

De marktkapitalisatie van Amazon aan het einde van de handel op vrijdag was $ 1.215 biljoen.