Site pictogram Financieel.com

Jeff Bezos ‘jaarlijkse Amazon-aandeelhoudersbrief: Massale Covid-tests nodig

Jeff Bezos, oprichter en CEO van Amazon.com Inc., spreekt op donderdag 19 september 2019 in de National Press Club in Washington, D.C.

Andrew Harrer | Bloomberg | Getty Images

Jeff Bezos, CEO van Amazon, zei donderdag dat massale tests over de hele wereld voor het coronavirus nodig zijn om ‘de economie weer op gang te krijgen’.

In zijn jaarlijkse aandeelhoudersbrief wees Bezos ook op de inspanningen die Amazon heeft ondernomen om zijn werknemers tegen de pandemie te beschermen.

Bezos wees op de inspanningen van Amazon om “incrementele testcapaciteit” te ontwikkelen, die het bedrijf vorige week aankondigde. Als onderdeel van die aankondiging zei Amazon dat het hoopt al zijn werknemers te testen, ook degenen die geen symptomen vertonen.

“Regelmatige tests op wereldwijde schaal, in alle bedrijfstakken, zouden zowel mensen helpen beschermen als de economie weer op gang helpen brengen”, zei Bezos. ‘Om dit te laten werken, hebben we als samenleving veel meer testcapaciteit nodig dan momenteel beschikbaar is.’

Bezos heeft andere stappen beschreven die Amazon heeft genomen om het coronavirus te beteugelen, zoals het voorzien van gezichtsmaskers voor werknemers en het distribueren van temperatuurcontroles voor magazijnmedewerkers, bezorgers en Whole Foods-werknemers. Hij voegde eraan toe dat Amazon tijdelijk enkele van zijn fysieke winkels heeft gesloten, waaronder Amazon Books, Amazon 4-star en Amazon Pop Up-winkels omdat ze geen essentiële producten verkopen, en bood die winkelmedewerkers rollen aan in andere delen van het bedrijf.

Ondanks de nieuwe veiligheidsmaatregelen, hebben Amazon-werknemers van ten minste drie faciliteiten protesten gepleegd om het bedrijf op te roepen om faciliteiten te sluiten als er positieve gevallen van het virus zijn. Een twaalftal arbeiders vertelde CNBC dat ze vonden dat Amazon onder andere nodig had om werknemers betaald verlof te geven.

De logistieke en bezorgsystemen van Amazon staan ​​onder druk sinds de pandemie wereldwijd verslechterde. Vanwege een golf van online bestellingen werd het bedrijf gedwongen om prioriteit te geven aan de verzending van essentiële goederen in de afhandelingscentra, wat resulteerde in langere levertijden en een zeldzame verstoring van de typische leveringstermijnen van twee dagen en één dag.

Bezos zei dat, in tegenstelling tot het typische vakantieseizoen, de golf van de afgelopen paar maanden ‘met weinig waarschuwing plaatsvond, wat grote uitdagingen opleverde voor onze leveranciers en ons bezorgnetwerk.’ Om die reden en anderen voegde Bezos eraan toe dat zijn ‘eigen tijd en denken’ nog steeds gericht is op het coronavirus.

‘Ik ben mijn mede-Amazonianen buitengewoon dankbaar voor al het lef en de vindingrijkheid die ze tonen terwijl we hiermee bezig zijn’, zei Bezos. ‘Je kunt er op rekenen dat we allemaal verder kijken dan de onmiddellijke crisis voor inzichten en lessen en hoe we die in de toekomst kunnen toepassen.’

Amazon had op 31 december 798.000 voltijdse en deeltijdse werknemers en heeft sinds maart meer dan 100.000 nieuwe werknemers aangenomen om te voldoen aan de eisen van het coronavirus en is van plan 75.000 extra banen toe te voegen.

U kunt de brief hieronder volledig lezen:

Aan onze aandeelhouders:

Een ding dat we van de COVID-19-crisis hebben geleerd, is hoe belangrijk Amazon voor onze klanten is geworden. We willen dat u weet dat we deze verantwoordelijkheid serieus nemen en we zijn trots op het werk dat onze teams doen om klanten door deze moeilijke tijd heen te helpen.

Amazonianen werken de klok rond om de benodigde benodigdheden rechtstreeks bij de deur te krijgen van mensen die ze nodig hebben. De vraag die we zien voor essentiële producten is en blijft hoog. Maar in tegenstelling tot een voorspelbare vakantiegolf, gebeurde deze piek met weinig waarschuwing, wat grote uitdagingen opleverde voor onze leveranciers en ons bezorgnetwerk. We gaven snel prioriteit aan de opslag en levering van essentiële huishoudelijke nietjes, medische benodigdheden en andere cruciale producten.

Onze Whole Foods Market-winkels zijn open gebleven en bieden klanten vers voedsel en andere essentiële goederen. We ondernemen stappen om degenen die het meest kwetsbaar zijn voor het virus te helpen, en reserveren elke dag het eerste uur winkelen bij Whole Foods voor senioren. We hebben Amazon Books, Amazon 4-star en Amazon Pop Up-winkels tijdelijk gesloten omdat ze geen essentiële producten verkopen, en we hebben medewerkers van die gesloten winkels de mogelijkheid geboden om in andere delen van Amazon te blijven werken.

Cruciaal is dat we, terwijl we deze essentiële diensten verlenen, gefocust zijn op de veiligheid van onze werknemers en aannemers over de hele wereld – we zijn hun heroïsche werk zeer dankbaar en zetten ons in voor hun gezondheid en welzijn. In nauw overleg met medische experts en gezondheidsautoriteiten hebben we meer dan 150 belangrijke proceswijzigingen doorgevoerd in ons operatienetwerk en Whole Foods Market-winkels om teams te helpen gezond te blijven, en we voeren dagelijkse audits uit van de maatregelen die we hebben getroffen. We hebben gezichtsmaskers gedistribueerd en temperatuurcontroles uitgevoerd op locaties over de hele wereld om werknemers te helpen beschermen en personeel te ondersteunen. We reinigen regelmatig deurklinken, trapleuningen, kluisjes, liftknoppen en touchscreens, en desinfectiedoekjes en handdesinfectiemiddelen zijn standaard in ons netwerk.

We hebben ook uitgebreide sociale afstandsmaatregelen ingevoerd om onze medewerkers te helpen beschermen. We hebben stand-up meetings tijdens ploegendiensten geëlimineerd, het delen van informatie naar prikborden verplaatst, gespreide pauzetijden en stoelen in pauzeruimtes verspreid. Hoewel het trainen van nieuwe medewerkers uitdagend is met nieuwe afstandsvereisten, blijven we ervoor zorgen dat elke nieuwe werknemer zes uur veiligheidstraining krijgt. We hebben de trainingsprotocollen gewijzigd, zodat we niet hebben dat werknemers op één plek samenkomen, en we hebben onze wervingsprocessen aangepast om sociale afstand mogelijk te maken.

Een volgende stap in het beschermen van onze werknemers is wellicht het regelmatig testen van alle Amazonianen, ook degenen die geen symptomen vertonen. Regelmatige tests op wereldwijde schaal, in alle bedrijfstakken, zouden zowel mensen helpen beschermen als de economie weer op gang helpen brengen. Om dit te laten werken, hebben we als samenleving veel meer testcapaciteit nodig dan momenteel beschikbaar is. Als iedereen regelmatig zou kunnen worden getest, zou het een enorm verschil maken in hoe we dit virus bestrijden. Degenen die positief testen, kunnen in quarantaine worden geplaatst en verzorgd, en iedereen die negatief test, kan met vertrouwen de economie weer binnenkomen.

We zijn begonnen met het opbouwen van incrementele testcapaciteit. Een team van Amazonianen – van onderzoekswetenschappers en programmamanagers tot inkoopspecialisten en software-ingenieurs – verhuisde van hun normale baan naar een toegewijd team om aan dit initiatief te werken. We zijn begonnen met het assembleren van de apparatuur die we nodig hebben om ons eerste laboratorium te bouwen en hopen binnenkort kleine aantallen van onze eerstelijnsmedewerkers te testen. We weten niet zeker hoever we zullen komen in het relevante tijdsbestek, maar we denken dat het de moeite waard is om te proberen, en we staan ​​klaar om alles wat we leren te delen.

Terwijl we oplossingen voor de langere termijn onderzoeken, zetten we ons ook in om medewerkers nu te helpen. We hebben ons minimumloon tot eind april verhoogd met $ 2 per uur in de Verenigde Staten, $ 2 per uur in Canada, £ 2 per uur in het VK en € 2 per uur in veel Europese landen. En we betalen medewerkers het dubbele van ons normale tarief voor overwerk – minimaal $ 34 per uur – een verhoging vanaf anderhalf uur. Deze loonsverhogingen zullen tot eind april meer dan $ 500 miljoen kosten, en waarschijnlijk in de loop van de tijd meer dan dat. Hoewel we erkennen dat dit duur is, zijn we van mening dat dit onder de gegeven omstandigheden het juiste is. We hebben ook het Amazon Relief Fund opgericht – met een initiële financiering van $ 25 miljoen – ter ondersteuning van onze onafhankelijke bezorgservicepartners en hun chauffeurs, Amazon Flex-deelnemers en tijdelijke werknemers in financiële nood.

In maart hebben we 100.000 nieuwe posities geopend in ons hele leverings- en leveringsnetwerk. Eerder deze week, na het succesvol vervullen van die rollen, kondigden we aan dat we nog eens 75.000 banen zouden creëren om aan de vraag van de klant te voldoen. Deze nieuwe medewerkers helpen klanten die van ons afhankelijk zijn om aan hun kritieke behoeften te voldoen. We weten dat veel mensen over de hele wereld financieel hebben geleden doordat banen verloren zijn gegaan of vervallen. We zijn blij om ze in onze teams te hebben totdat de zaken weer normaal zijn en hun voormalige werkgever ze terug kan brengen of er nieuwe banen beschikbaar komen. We hebben Joe Duffy verwelkomd, die erbij kwam nadat hij zijn baan als monteur op de luchthaven van Newark verloor en hoorde over een opening van een vriend die een Amazon-bedrijfsanalist is. De kleuterleidster uit Dallas, Darby Griffin, kwam erbij nadat haar school op 9 maart was geslotenth en helpt nu bij het beheren van nieuwe inventaris. We zijn blij Darby bij ons te hebben totdat ze terug kan naar de klas.

Amazon handelt agressief om onze klanten te beschermen tegen slechte acteurs die de crisis willen uitbuiten. We hebben meer dan een half miljoen aanbiedingen uit onze winkels verwijderd vanwege op COVID gebaseerde prijsgutsen en we hebben wereldwijd meer dan 6000 verkoopaccounts opgeschort wegens het schenden van ons beleid voor eerlijke prijzen. Amazon heeft informatie over verkopers waarvan we vermoeden dat ze zich bezighouden met prijsgutsen van producten met betrekking tot COVID-19, overgedragen aan 42 openbare officieren van justitie. Om onze reactie op incidenten met prijsstijgingen te versnellen, hebben we een speciaal communicatiekanaal gecreëerd voor de procureurs-generaal om de klachten van consumenten snel en gemakkelijk naar ons te escaleren.

Amazon Web Services speelt ook een belangrijke rol in deze crisis. Het vermogen van organisaties om toegang te krijgen tot schaalbare, betrouwbare en zeer veilige rekenkracht – of het nu gaat om essentieel werk in de gezondheidszorg, om studenten te helpen leren, of om een ​​ongekend aantal werknemers online en productief thuis te houden – is van cruciaal belang in deze situatie. Ziekenhuisnetwerken, farmaceutische bedrijven en onderzoekslaboratoria gebruiken AWS om voor patiënten te zorgen, behandelingen te onderzoeken en de impact van COVID-19 op vele andere manieren te verminderen. Academische instellingen over de hele wereld gaan over van persoonlijke naar virtuele klaslokalen en draaien op AWS om de continuïteit van het leren te helpen waarborgen. En regeringen gebruiken AWS als een veilig platform om nieuwe mogelijkheden uit te bouwen in hun inspanningen om deze pandemie te beëindigen.

We werken samen met de Wereldgezondheidsorganisatie en leveren geavanceerde cloudtechnologieën en technische expertise om het virus te volgen, de uitbraak te begrijpen en de verspreiding ervan beter te beheersen. De WHO maakt gebruik van onze cloud om grootschalige datameren te bouwen, epidemiologische landgegevens te verzamelen, medische trainingsvideo’s snel in verschillende talen te vertalen en wereldwijde gezondheidswerkers te helpen patiënten beter te behandelen. We stellen afzonderlijk een openbare AWS COVID-19-datameer beschikbaar als een gecentraliseerde opslagplaats voor up-to-date en beheerde informatie met betrekking tot de verspreiding en kenmerken van het virus en de bijbehorende ziekte, zodat experts toegang hebben tot de nieuwste gegevens in hun strijd tegen de ziekte.

We lanceerden ook het AWS Diagnostic Development Initiative, een programma om klanten te ondersteunen die werken aan het op de markt brengen van nauwkeurigere diagnostische oplossingen voor COVID-19. Betere diagnostiek helpt de behandeling en beheersing van deze pandemie te versnellen. We hebben $ 20 miljoen vastgelegd om dit werk te versnellen en onze klanten te helpen de cloud te benutten om deze uitdaging aan te gaan. Hoewel het programma is opgezet als reactie op COVID-19, kijken we ook naar de toekomst en zullen we diagnostische onderzoeksprojecten financieren die het potentieel hebben om toekomstige uitbraken van infectieziekten af ​​te remmen.

Klanten over de hele wereld hebben de cloud benut om services op te schalen en reacties op COVID-19 op te zetten. We zijn lid geworden van de COVID-19 Rapid Response Coalition in New York City om een ​​gespreksagent te ontwikkelen om risicovolle en oudere New Yorkers in staat te stellen nauwkeurige, tijdige informatie te ontvangen over medische en andere belangrijke behoeften. In antwoord op een verzoek van het Los Angeles Unified School District om 700.000 leerlingen over te zetten naar leren op afstand, hielp AWS bij het opzetten van een callcenter om IT-vragen te beantwoorden, ondersteuning op afstand te bieden en personeel in staat te stellen oproepen te beantwoorden. We bieden clouddiensten aan de CDC om duizenden gezondheidswerkers en clinici te helpen bij het verzamelen van gegevens met betrekking tot COVID-19 en het informeren van responsinspanningen. In het VK levert AWS de cloud computing-infrastructuur voor een project dat de bezettingsgraad van ziekenhuizen, de capaciteit van de spoedeisende hulp en de wachttijden van patiënten analyseert om de nationale gezondheidsdienst te helpen beslissen waar de middelen het beste kunnen worden toegewezen. In Canada schaalt OTN – een van ’s werelds grootste virtuele zorgnetwerken – zijn door AWS aangedreven videoservice op om tegemoet te komen aan een vraag van 4.000% om de burgers te ondersteunen terwijl de pandemie voortduurt. In Brazilië zal AWS de staat São Paulo voorzien van een cloud computing-infrastructuur om online lessen te garanderen aan 1 miljoen studenten op openbare scholen in de hele staat.

Na CDC-begeleiding heeft ons Alexa Health-team een ​​ervaring opgebouwd waarmee Amerikaanse klanten hun risiconiveau voor COVID-19 thuis kunnen controleren. Klanten kunnen vragen: ‘Alexa, wat moet ik doen als ik denk dat ik COVID-19 heb?’ of “Alexa, wat moet ik doen als ik denk dat ik coronavirus heb?” Alexa stelt vervolgens een reeks vragen over de symptomen van de persoon en mogelijke blootstelling. Op basis van die reacties biedt Alexa vervolgens begeleiding op basis van CDC. We hebben een vergelijkbare service in Japan opgezet, gebaseerd op begeleiding van het Japanse ministerie van Volksgezondheid, Arbeid en Welzijn.

We maken het klanten gemakkelijk om Amazon.com of Alexa te gebruiken om rechtstreeks te doneren aan goede doelen in de frontlinie van de COVID-19-crisis, waaronder Feeding America, het Amerikaanse Rode Kruis en Save the Children. Echo-gebruikers hebben de mogelijkheid om te zeggen: “Alexa, doneer aan het Feeding America COVID-19 Response Fund.” In Seattle hebben we samengewerkt met een cateringbedrijf om 73.000 maaltijden uit te delen aan 2.700 oudere en medisch kwetsbare inwoners in Seattle en King County tijdens de uitbraak, en we hebben 8.200 laptops geschonken om studenten van de Seattle Public Schools te helpen toegang te krijgen tot een apparaat terwijl de lessen zijn virtueel uitgevoerd.

Voorbij COVID

Hoewel dit ongelooflijk moeilijke tijden zijn, zijn ze een belangrijke herinnering dat wat we doen als bedrijf een groot verschil kan maken in het leven van mensen. Klanten rekenen erop dat we er zijn en we hebben het geluk dat we u kunnen helpen. Met onze schaal en ons vermogen om snel te innoveren, kan Amazon een positieve impact hebben en een organiserende kracht zijn voor vooruitgang.

Vorig jaar hebben we samen met Christiana Figueres, de voormalige leider van de VN op het gebied van klimaatverandering en oprichter van Global Optimism, The Climate Pledge mede opgericht en werden we de eerste ondertekenaar van de belofte. De belofte verbindt Amazon ertoe de doelstellingen van het Akkoord van Parijs tien jaar eerder te halen – en tegen 2040 netto nul-koolstof te zijn. Amazon staat voor grote uitdagingen om dit doel te bereiken omdat we niet alleen informatie verplaatsen – we hebben uitgebreide fysieke infrastructuur en leveren meer meer dan 10 miljard artikelen wereldwijd per jaar. En we zijn van mening dat als Amazon tien jaar te vroeg CO2 kan bereiken, elk bedrijf dat kan – en we willen met alle bedrijven samenwerken om dit te realiseren.

Daartoe werven we andere bedrijven om The Climate Pledge te ondertekenen. Ondertekenaars komen overeen om de uitstoot van broeikasgassen regelmatig te meten en te rapporteren, koolstofarme strategieën uit te voeren in overeenstemming met het Akkoord van Parijs en tegen 2040 een netto jaarlijkse CO2-uitstoot van nul te bereiken. (We zullen binnenkort nieuwe ondertekenaars aankondigen.)

We zijn van plan de belofte gedeeltelijk na te komen door 100.000 elektrische bestelwagens te kopen van Rivian – een in Michigan gevestigde producent van elektrische voertuigen. Amazon streeft ernaar om in 2022 al 10.000 nieuwe elektrische bestelwagens van Rivian op de weg te hebben en tegen 2030 alle 100.000 voertuigen op de weg. Dat is goed voor het milieu, maar de belofte is nog groter. Dit type investering geeft een signaal naar de markt om te beginnen met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe technologieën die grote, wereldwijde bedrijven nodig hebben om over te stappen naar een koolstofarme economie.

We hebben ons er ook toe verbonden om tegen 2024 80% hernieuwbare energie en tegen 2030 100% hernieuwbare energie te bereiken. (Het team zet zich in om tegen 2025 100% te halen en heeft een uitdagend maar geloofwaardig plan om dat voor elkaar te krijgen.) Wereldwijd, Amazon heeft 86 zonne- en windprojecten die de capaciteit hebben om meer dan 2.300 MW op te wekken en jaarlijks meer dan 6,3 miljoen MWh aan energie leveren – genoeg om meer dan 580.000 Amerikaanse huizen van stroom te voorzien.

We hebben enorme vooruitgang geboekt bij het verminderen van verpakkingsafval. Meer dan tien jaar geleden hebben we het Frustration-Free Packaging-programma ontwikkeld om fabrikanten aan te moedigen hun producten te verpakken in een gemakkelijk te openen, 100% recycleerbare verpakking die klaar is om naar klanten te worden verzonden zonder dat een extra verzenddoos nodig is. Sinds 2008 heeft dit programma meer dan 810.000 ton verpakkingsmateriaal bespaard en is het gebruik van 1,4 miljard verzenddozen geëlimineerd.

We doen deze aanzienlijke investeringen om onze ecologische voetafdruk naar nul te brengen, ondanks het feit dat online winkelen al inherent koolstofefficiënter is dan naar de winkel gaan. De duurzaamheidswetenschappers van Amazon hebben meer dan drie jaar besteed aan het ontwikkelen van de modellen, tools en statistieken om onze ecologische voetafdruk te meten. Uit hun gedetailleerde analyse is gebleken dat online winkelen consequent minder koolstof genereert dan naar een winkel rijden, aangezien een rit met een enkele bestelwagen gemiddeld ongeveer 100 retourritten met de auto van de weg kan halen. Onze wetenschappers hebben een model ontwikkeld om de koolstofintensiteit van het online bestellen van Whole Foods Market-boodschappen te vergelijken met het rijden naar uw dichtstbijzijnde Whole Foods Market-winkel. Uit de studie bleek dat online bezorging van boodschappen, gemiddeld over alle mandformaten, 43% lagere CO2-uitstoot per item genereert in vergelijking met winkelen in winkels. Kleinere mandafmetingen genereren een nog grotere koolstofbesparing.

AWS is ook inherent efficiënter dan het traditionele interne datacenter. Dat komt voornamelijk door twee dingen: hogere benutting en het feit dat onze servers en faciliteiten efficiënter zijn dan wat de meeste bedrijven kunnen bereiken met het runnen van hun eigen datacenters. Typische datacenters voor één bedrijf werken met ongeveer 18% servergebruik. Ze hebben die overcapaciteit nodig om grote gebruikspieken aan te kunnen. AWS profiteert van gebruikspatronen voor meerdere tenants en werkt met veel hogere serverbezettingspercentages. Bovendien is AWS erin geslaagd de energie-efficiëntie van haar faciliteiten en apparatuur te verhogen, bijvoorbeeld door efficiëntere verdampingskoeling te gebruiken in bepaalde datacenters in plaats van traditionele airconditioning. Uit een onderzoek van 451 Research bleek dat de infrastructuur van AWS 3,6 keer energiezuiniger is dan het mediaan ondervraagde Amerikaanse datacenter voor ondernemingen. Samen met ons gebruik van hernieuwbare energie stellen deze factoren AWS in staat om dezelfde taken uit te voeren als traditionele datacenters met een 88% lagere CO2-voetafdruk. En denk niet dat we die laatste 12 punten niet zullen halen – we zullen AWS 100% koolstofvrij maken door meer te investeren in projecten voor hernieuwbare energie.

Schaal voorgoed benutten

In de afgelopen tien jaar heeft geen enkel bedrijf meer banen gecreëerd dan Amazon. Amazon heeft wereldwijd 840.000 werknemers in dienst, waaronder meer dan 590.000 in de Verenigde Staten, 115.000 in Europa en 95.000 in Azië. In totaal ondersteunt Amazon direct en indirect 2 miljoen banen in de VS, waaronder meer dan 680.000 banen gecreëerd door investeringen van Amazon op gebieden als bouw, logistiek en professionele diensten, plus nog eens 830.000 banen gecreëerd door kleine en middelgrote bedrijven die verkopen op Amazon . Wereldwijd ondersteunen we bijna 4 miljoen banen. We zijn vooral trots op het feit dat veel van deze instapbanen zijn die mensen hun eerste kans geven om deel te nemen aan de beroepsbevolking.

En de banen van Amazon worden geleverd met een toonaangevend minimumloon van $ 15 en uitgebreide voordelen. Meer dan 40 miljoen Amerikanen – velen maken het federale minimumloon van $ 7,25 per uur – verdienen minder dan de laagst betaalde Amazon-medewerker. Toen we ons startende minimumloon in 2018 verhoogden tot $ 15 per uur, had dit een directe en betekenisvolle impact op de honderdduizenden mensen die in onze vervullingscentra werken. We willen dat andere grote werkgevers zich bij ons aansluiten door hun eigen minimumloon te verhogen, en we blijven lobbyen voor een federaal minimumloon van $ 15.

We willen het leven van werknemers onbetaald verbeteren. Amazon biedt elke fulltime werknemer een ziektekostenverzekering, een 401 (k) -plan, 20 weken betaald zwangerschapsverlof en andere voordelen. Dit zijn dezelfde voordelen die de hoogste leidinggevenden van Amazon ontvangen. En met onze snel veranderende economie zien we duidelijker dan ooit de noodzaak voor werknemers om hun vaardigheden voortdurend te ontwikkelen om de technologie bij te houden. Daarom geven we 700 miljoen dollar uit om meer dan 100.000 Amazonianen toegang te geven tot trainingsprogramma’s, op hun werkplek, op gebieden met veel vraag, zoals gezondheidszorg, cloud computing en machine learning. Sinds 2012 bieden we Career Choice, een pre-paid collegegeldprogramma voor medewerkers van het fulfilmentcentrum die op zoek zijn naar een veelgevraagde bezigheid. Amazon betaalt tot 95% van het collegegeld en de kosten voor een certificaat of diploma in gekwalificeerde studierichtingen, wat leidt tot meer werkgelegenheid in veelgevraagde banen. Sinds de lancering hebben meer dan 25.000 Amazonianen training gekregen voor veelgevraagde beroepen.

Om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties over de vaardigheden beschikken die ze nodig hebben om te gedijen in een technologie-gedreven economie, zijn we vorig jaar een programma gestart met de naam Amazon Future Engineer, dat is ontworpen om jongeren met een laag inkomen en kansarme jongeren op te leiden en op te leiden om een ​​carrière in de informatica te volgen. . We hebben een ambitieus doel: elk jaar honderdduizenden studenten helpen informatica en codering te leren. Amazon Future Engineer financiert momenteel lessen in Inleiding tot Computerwetenschappen en AP Computerwetenschappen voor meer dan 2000 scholen in achtergestelde gemeenschappen in het hele land. Elk jaar geeft Amazon Future Engineer ook 100 vierjarige, $ 40.000 universiteitsbeurzen aan informaticastudenten met een laag inkomen. Die studiebeursontvangers ontvangen ook gegarandeerde, betaalde stages bij Amazon na hun eerste studiejaar. Ons programma in het VK financiert 120 technische leerlingplaatsen en helpt studenten met een achterstandsachtergrond een technologiecarrière na te streven.

Voor nu blijft mijn eigen tijd en denken gericht op COVID-19 en hoe Amazon kan helpen terwijl we er middenin zitten. Ik ben mijn mede-Amazonianen buitengewoon dankbaar voor alle gruis en vindingrijkheid die ze tonen terwijl we hier doorheen gaan. U kunt op ons allemaal rekenen om verder te kijken dan de onmiddellijke crisis voor inzichten en lessen en hoe u deze in de toekomst kunt toepassen.

Denk hier eens over na van Theodor Seuss Geisel:

‘Als er iets ergs gebeurt, heb je drie keuzes. Je kunt het je laten definiëren, je laten vernietigen of je laten versterken.’

Ik ben erg optimistisch over welke van deze beschavingen zal kiezen.

Zelfs onder deze omstandigheden blijft het dag 1. Zoals altijd voeg ik een kopie van onze originele brief uit 1997 bij.

Vriendelijke groet,

Jeffrey P. Bezos

Oprichter en CEO

Amazon.com, Inc.

Mobiele versie afsluiten