Site pictogram Financieel.com

Japan bevestigt nog 40 gevallen op cruiseschepen

Dit is de live blog van CNBC met al het laatste nieuws over de Corona-uitbraak. Deze blog wordt de hele dag bijgewerkt als het nieuws doorbreekt.

  • Wereldwijde gevallen: meer dan 2,7 miljoen
  • Wereldwijde sterfgevallen: ten minste 190.490
  • De meeste gevallen zijn gemeld: Verenigde Staten (866.646), Spanje (213.024), Italië (189.973), Frankrijk (159.460) en Duitsland (153.129).

De bovenstaande gegevens zijn samengesteld door de Johns Hopkins University vanaf 8:24 uur Beijing-tijd.

Alle onderstaande tijden zijn in Peking.

9:00 uur: China meldt 6 nieuwe gevallen, geen doden

China meldde volgens de National Health Commission (NHC) slechts 23 nieuwe gevallen op 23 april – een daling ten opzichte van de 10 nieuwe gevallen die de dag ervoor waren gemeld. Twee van de nieuwe zaken werden toegeschreven aan reizigers uit het buitenland.

Dat brengt het totaal van het land op 82.804 gevallen, volgens overheidsgegevens.

Voor de negende dag op rij waren er geen nieuwe sterfgevallen, met een totaal aantal dodelijke slachtoffers op 4.632, volgens de NHC.

Afzonderlijk waren er 34 nieuwe asymptomatische gevallen, waarbij mensen positief testten op het virus maar geen symptomen vertoonden. Dat brengt het aantal asymptomatische gevallen dat momenteel onder medische observatie staat op 979, aldus de NHC. – Huileng Tan

7.20 uur: Japan meldt nog 40 gevallen op een Italiaans cruiseschip aangemeerd in Nagasaki

Japan bevestigde nog eens 40 coronavirusgevallen op het Italiaanse cruiseschip Costa Atlantica dat momenteel in de westelijke stad Nagasaki is aangemeerd voor reparaties, meldde de omroep NHK.

De Costa Atlantica die op 3 mei 2013 in Singapore aanmeerde in het Marina Bay Cruise Centre Singapore.

Suhaimi Abdullah | Getty Images

Volgens het rapport zijn ten minste 98 gevallen van infectie op het schip vastgesteld, waaronder koks en personeelsleden die de bemanning voedsel aan boord serveren. Het cruiseschip vervoerde naar verluidt 623 bemanningsleden en geen passagiers.

Ambtenaren van Nagasaki zeiden dat ze van plan zijn om binnen enkele dagen alles aan boord van het schip te testen, zei NHK. – Huileng Tan

Alle onderstaande tijden zijn in Oost-tijd.

19:40 uur: United Airlines vereist dat stewardessen maskers dragen. De vakbond wil dat passagiers ze ook dragen

United Airlines zegt dat effectieve stewardessen op vrijdag een masker of andere gezichtsbedekking zullen moeten dragen tijdens hun dienst, een maatregel die de verspreiding van het coronavirus moet stoppen. De luchtvaartmaatschappij zal stewardessen voorzien van chirurgische maskers, maar ze mogen ook hun eigen stoffen maskers dragen.

“We begrijpen dat veel aspecten van de taken van de stewardess, zowel op als buiten het vliegtuig, het beoefenen van sociale afstanden een uitdaging kunnen maken, en daarom is dit nieuwe initiatief zo ​​belangrijk”, aldus United.

Hoewel er momenteel maar weinig reizigers vliegen vanwege het virus en de orders thuis blijven, heroverwegen luchtvaartmaatschappijen de voorzorgsmaatregelen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt.

De Association of Flight Attendants, die ongeveer 50.000 cabinepersoneelsleden vertegenwoordigt, waaronder die bij United en de maatregel bij United heeft aangevraagd, wil verder gaan. De vakbond vroeg de federale autoriteiten om te eisen dat zowel reizigers als bemanningen maskers moesten dragen om het risico op verspreiding van de ziekte te verminderen.

“Als een van de meest frequente reizigers voelen stewardessen een diepe verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat onze werkplekrisico’s van het oplopen en verspreiden van overdraagbare ziekten zoveel mogelijk worden geminimaliseerd”, schreef AFA’s president, Sara Nelson, in een brief aan Transportsecretaris Elaine Chao en minister van Gezondheid en Human Services Alex Azar. “-Leslie Josephs

19:17 uur: Bill Gates legt uit wat we moeten doen om de pandemie van het coronavirus te stoppen en de economie te heropenen

Miljardair-filantroop Bill Gates schetste in een blogpost donderdag wat de wereld moet doen om de pandemie van Covid-19 te stoppen en de economie te heropenen.

Gates zei dat de wereld haar behandelingen, vaccins, testen en contacttracering moet verbeteren. Hij moet ook zijn beleid voor de openstelling van mondiale economieën onderzoeken, zei hij. Hij vergeleek de pandemie met een oorlog.

Er zijn vijf gebieden die volgens hem aandacht behoeven:

  1. Behandeling: Gates erkende dat veel behandelingen mogelijk mislukken, maar zei dat hij optimistisch is, dat sommige met succes de coronaviruslast zullen verminderen.
  2. Vaccins: “Afgezien van een wonderbehandeling”, is de enige manier waarop mensen kunnen terugkeren naar een normaal gevoel door middel van een vaccin, zei Gates.
  3. Testen: Gates zei dat de Verenigde Staten prioriteiten moeten stellen en Covid-19-tests moeten versnellen om binnen één dag resultaten te behalen.
  4. Contacttracering: Gates zei dat mensen die in nauw contact zijn geweest met iemand die positief heeft getest, voorrang moeten krijgen voor testen en zelfisolatie.
  5. Openstelling: Gates is van mening dat de meeste ontwikkelde landen de komende twee maanden de tweede fase van de pandemie zullen ingaan. Dat is waar de wereld semi-normaal is, hoewel mensen nog steeds sociale afstand nemen.

“Tijdens de Tweede Wereldoorlog zorgde een verbazingwekkende hoeveelheid innovatie, waaronder radar, betrouwbare torpedo’s en codebreuk, voor een snellere beëindiging van de oorlog”, zei Gates. ‘Dit zal hetzelfde zijn met de pandemie.’

Gates was vocaal over de Covid-19-pandemie en beschreef de verspreiding ervan als een ‘nachtmerriescenario’. –Jessica Bursztynsky

18:58 uur: bijgewerkte kaart van wereldwijde gevallen, die nu in totaal 2.708.590 bedraagt

Mobiele versie afsluiten