Italiaanse premier zegt ‘het ergste is achter de rug’; Elvis Presley’s Graceland wordt heropend

By admin

Bevestigde gevallen van coronavirus over de hele wereld zijn donderdag vroeg 5 miljoen gepasseerd, aangezien de infecties in Amerika blijven toenemen. Drugsmaker AstraZeneca zei dat het meer dan $ 1 miljard ontving van de Amerikaanse Biomedical Advanced Research and Development Authority, een onderdeel van het Department of Health and Human Services, om een ​​vaccin te ontwikkelen in samenwerking met de Universiteit van Oxford. Het bedrijf zei dat het tegen september 2020 met de eerste doses zal beginnen, maar het moet eerst bewijzen dat zijn potentiële vaccin veilig is voor mensen en de infectie effectief voorkomt.

Dit is de live blog van CNBC met al het laatste nieuws over de Corona-uitbraak. Deze blog wordt de hele dag bijgewerkt als het nieuws doorbreekt.

  • Wereldwijde gevallen: meer dan 5 miljoen
  • Wereldwijde sterfgevallen: ten minste 328.471
  • Amerikaanse gevallen: meer dan 1,5 miljoen
  • Amerikaanse sterfgevallen: ten minste 93.439

De bovenstaande gegevens zijn samengesteld door de Johns Hopkins University.

De meeste Amerikanen worden tegen de zomer van 2021 ingeënt, voorspelt de biotech-analist van Morgan Stanley

07:17 ET – De meeste Amerikanen zullen medio volgend jaar worden gevaccineerd tegen Covid-19, vertelde Matthew Stanon, biotech-analist van Morgan Stanley, aan CNBC’s “Worldwide Exchange”.

“We hebben het gehad over de lente tot de zomer van 2021, wanneer we zouden verwachten dat de overgrote meerderheid van de Amerikaanse bevolking gevaccineerd zou worden”, zei hij, eraan toevoegend dat hij Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca, CanSino en GSK-Sanofi als de belangrijkste ziet spelers in de race voor een vaccin.

Een vaccin zou eerder kunnen worden goedgekeurd voor brede distributie, zei hij, maar het zal tijd kosten voor elk bedrijf om de productie- en distributiecapaciteit op te voeren. Moderna, dat het voortouw neemt, bouwt al aan de fabricage en zou tegen het einde van 2020 tientallen miljoenen doses kunnen produceren, met een toename tot 1 miljard doses per jaar tegen 2021. –Will Feuer

‘Het ergste ligt achter ons’, zegt de Italiaanse premier

Een renner van bezorgvoedsel Just Eat rijdt op 23 april 2020 in Piazza Duomo in Milaan, Italië.

Pier Marco Tacca

07:09 ET – De Italiaanse premier Giuseppe Conte zei dat Italië, het eerste epicentrum van de Europese epidemie, het ergste van zijn crisis heeft overwonnen.

“We kunnen zeggen dat het ergste achter de rug is … we kunnen niet stoppen om op een vaccin te wachten, anders zouden we in een onherstelbaar gecompromitteerde samenleving en productiesysteem terechtkomen”, vertelde Conte aan het Italiaanse parlement, zo meldt Reuters, terwijl het land er uitziet. om meer lockdown-maatregelen op te heffen.

Hij waarschuwde het publiek ook dat “dit nu niet het moment is voor feestjes” na scènes van jongeren die ’s nachts in sommige steden bijeenkomen, en hij riep het publiek ook op om op vakantie te gaan in Italië. –Holly Ellyatt

Graceland gaat weer open en arbeiders ‘huilden dat ze zo gelukkig waren’

BESTAND – Op deze foto van augustus 2010 zijn toeristen te zien die de eetzaal van Graceland, het huis van Elvis Presley in Memphis, Tennessee, bekijken. Graceland opende op 7 juni 1982 voor rondleidingen. Ze verkochten alle 3.024 kaartjes op de eerste dag en zagen er niet uit terug en veranderde voor altijd het toeristische landschap van Memphis terwijl Elvis en zijn legende levend bleven. (AP Photo / Mark Humphrey)

Mark Humphrey

6:42 ET – Elvis Presley’s Graceland in Memphis, Tennessee, gaat donderdag weer open. Het museum dat in het huis van de rocker is veranderd, organiseert rondleidingen met een capaciteit van 25%, waarbij werknemers gezichtsmaskers moeten dragen en bezoekers worden aangemoedigd om hetzelfde te doen. Het zal ook restaurants beperken tot 50% capaciteit.

Joel Weinshanker, managing partner van Graceland Holdings, vertelde CNBC’s “Worldwide Exchange” dat de werknemers van Graceland klaar zijn om terug te keren. “Mensen huilden dat ze zo gelukkig waren” toen ze erachter kwamen dat ze terugkwamen, zei hij. —Matthew Belvedere

Lees hier de vorige live-verslaggeving van CNBC over het coronavirus: De neergang in de eurozone neemt af; VS geeft AstraZeneca $ 1 miljard voor vaccin