FINANCIEEL.com

Is de stijging van de verkopen op Black Friday een valse dageraad?

Is de stijging van de verkopen op Black Friday een valse dageraad?

Een medewerker van Amazon bezorgt pakketten op Cyber ​​Monday in New York, VS, op maandag 27 november 2023. Naar schatting 182 miljoen mensen zijn van plan om van Thanksgiving Day tot en met Cyber ​​Monday te winkelen, het hoogste aantal sinds 2017, volgens de National Retail Federation .

Stephanie Keith | Bloomberg |

Dit rapport komt uit de CNBC Daily Open van vandaag, onze nieuwe nieuwsbrief voor internationale markten. CNBC Daily Open brengt beleggers op de hoogte van alles wat ze moeten weten, waar ze zich ook bevinden. Vind je het leuk wat je ziet? U kunt zich abonneren hier.

Wat je vandaag moet weten

Even een adempauze na Thanksgiving
Amerikaanse aandelen daalden maandag nadat traders een adempauze namen nadat de belangrijkste gemiddelden een winning streak van vier weken boekten. De Dow Jones Industrieel gemiddelde daalde met 56,68 punten, of 0,16%, naar 35.333,47. De S&P500 daalde met 0,20% naar 4.550,43. De Nasdaq-composiet daalde met 0,07% naar 14.241,02.

Shein beursintroductie
Fast-fashion retailer Shein heeft in vertrouwen een aanvraag ingediend om naar de beurs te gaan in de VS en gaat door met zijn langverwachte beursgang, zo heeft CNBC vernomen. Shein, opgericht in China, werd voor het laatst gewaardeerd op 66 miljard dollar en zou al in 2024 klaar kunnen zijn om op de openbare markten te gaan handelen, vertelden mensen die bekend waren met de zaak maandag aan CNBC.

Cryptisch niet meer?
De crypto-industrie kan eindelijk het hoofdstuk over een litanie van schandalen en problemen afsluiten nadat Binance werd getroffen door een historische schikking door het Amerikaanse ministerie van Justitie, zei Coinbase-CEO Brian Armstrong maandag. De regering beschuldigde Binance ervan de Amerikaanse Bank Secrecy Act te hebben geschonden en de sancties tegen Iran te hebben geschonden. Armstrong kwam terug op de suggestie dat crypto vooral wordt gebruikt voor snode doeleinden zoals fraude, het witwassen van geld en de financiering van terrorisme, een veel voorkomend refrein van financiële bedrijven die hebben vermeden om in deze ruimte te springen vanwege zorgen over naleving.

De laatste dans
TikTok-moeder ByteDance schrapt honderden banen in zijn gamingdivisie Nuverse, vertelde een persoon die bekend was met de zaak aan CNBC. Dit zou een aanzienlijke terugtrekking betekenen uit een segment waarin ByteDance miljarden dollars heeft geïnvesteerd om marktleider Tencent uit te dagen. Nuverse zal niet volledig worden gesloten, maar zal aanzienlijk worden teruggeschroefd.

Zorgen over het klimaat
De Organisatie van Olie-Exporterende Landen zei maandag dat de olie- en gasindustrie ten onrechte belasterd werd in de aanloop naar een cruciale VN-conferentie over de klimaatcrisis later deze week. Secretaris-generaal van de OPEC, Haitham Al Ghais, heeft zich verzet tegen de beschuldigingen dat de industrie niet genoeg doet om de CO2-uitstoot terug te dringen. Ondertussen is OPEC-lid en gastheer van de COP28, de Verenigde Arabische Emiraten, van plan zijn rol als gastheer van de grootste en belangrijkste jaarlijkse klimaatconferentie te gebruiken als platform om bij buitenlandse overheidsfunctionarissen te lobbyen voor olie- en gasovereenkomsten, zo blijkt uit een cache van interne documenten verkregen door een onderzoeksjournalistieke organisatie zonder winstoogmerk.

[PRO] Meer uit uw geld halen
Als u genoegen neemt met karige opbrengsten op uw inactieve contanten, is het tijd voor een grondige herziening. De laatste renteverhogingscyclus van de Federal Reserve was genereus voor spaarders die geld in veilige havens hadden opgeborgen. CNBC Pro identificeert waar u de grootste waar voor uw geld kunt krijgen nu 2023 ten einde loopt.

het komt neer op

De cijfers over het winkelseizoen na Thanksgiving zijn oogverblindend.

Volgens Adobe Analytics bereikten de online uitgaven op Black Friday in de VS een record van $9,8 miljard, een stijging van 7,5% ten opzichte van een jaar eerder. De online verkopen tijdens Cyber ​​Weekend, de dagen tussen Black Friday en Cyber ​​Monday, stegen met 7,7% naar $10,3 miljard. De omzet op Cyber ​​Monday zal naar verwachting $12,4 miljard bedragen, waardoor het volgens Adobe de grootste Amerikaanse online winkeldag van het jaar is.

De bumperverkopen waren een zegen voor veel op e-commerce gerichte detailhandelaren en versterkten hun aandelen maandag.

Maar deze bestedingscijfers druisen ook enigszins in tegen de voorzichtige winstverwachtingen van onder meer speelgoedfabrikanten Hasbro en Mattel tijdens hun winstcijfers over het derde kwartaal eind oktober.

Een hele reeks recente economische indicatoren lijken er ook op te wijzen dat Amerikaanse consumenten geen overtollig contant geld meer hebben, terwijl de spaargelden van huishoudens onder druk komen te staan.

Moeten de uitgaven dan niet zwakker worden? Wat zegt dit dan over de impact van de renteverhogingen van de Federal Reserve op de bredere economie? Of is het te veel om te lezen op basis van één datapunt?

De kleine lettertjes kunnen enkele aanwijzingen bieden.

De sterke retailcijfers na Thanksgiving zijn te danken aan het feit dat consumenten zich hebben gewend tot koop-nu-betaal-later-functies als een manier om hun portemonnee te strekken tegen de achtergrond van nog steeds hoge prijzen. Koop-nu-betaal-later-diensten zoals Affirm, Klarna en Afterpay hebben tussen 1 en 23 november 5,9 miljard dollar aan online uitgaven gegenereerd, een stijging van 13,4% ten opzichte van vorig jaar, aldus Adobe.

Economische gegevens die later deze week verschijnen, zouden ook meer inzicht moeten bieden. Het rapport over het consumentenvertrouwen staat gepland voor dinsdag, terwijl de prijsindex voor de persoonlijke consumptieve bestedingen donderdag zal worden gepubliceerd.

– Annie Palmer van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert