iPhone-prijzenoorlogen zijn terug nu providers strijden om 5G-klanten

By Jernst van Waal

De Apple iPhone 12 Pro Max wordt onthuld tijdens een virtuele productlancering.

Daniel Acker | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

De prijs die Amerikanen betalen voor een iPhone 12, hangt af van de mobiele service waarmee ze het willen gebruiken. De drie Amerikaanse maatschappijen concurreren actief om abonnees door korting te geven op de nieuwe iPhone, die volgende week in de verkoop gaat, in de hoop klanten jarenlang op hun draadloze service te kunnen vergrendelen.

Het begint met een korting van $ 30. Voor mensen met AT & T-, T-Mobile- of Verizon-service kost een iPhone 12 $ 799 exclusief belastingen en andere kosten. Als je er een wilt ontgrendelen, zonder deze op een koerier te activeren, is het $ 829.

Klanten kunnen nog grotere kortingen krijgen voor de nieuwe apparaten als ze bereid zijn zich de komende jaren vast te leggen op maandelijkse betalingen, als ze onbeperkte dataplannen krijgen en als ze hun oude telefoon inruilen. AT & T-klanten kunnen bijvoorbeeld zoveel krijgen als $ 800 korting op een iPhone 12, waarmee bijna de volledige kosten van het apparaat worden gedekt.

“Dat is de grootste promotie die we ooit hebben gezien op een iPhone-lanceringsdag, boven de $ 650 aanbiedingen van alle providers in 2016 en boven de $ 700 die Verizon vorig jaar aan nieuwe abonnees aanbood”, schreven LightShed-analisten Walter Piecyk en Joe Galone deze week. , zeggend dat het de terugkeer van de “vette subsidie” aankondigde.

Verizon en T-Mobile bieden ook concurrerende promoties aan.

Voor Apple zou de golf van carrier-promoties de iPhone-verkoop in de Verenigde Staten kunnen stimuleren door de kosten van een nieuwe telefoon te verlagen. Ze kunnen ook helpen de upgradecyclus van Apple’s smartphone te verkorten door gebruikers aan te sporen eerder te upgraden naar een nieuwe telefoon. Apple zegt dat de typische levenscyclus van een iPhone tegenwoordig drie jaar is, en het bedrijf vermenigvuldigt zijn nieuwe releases dienovereenkomstig, door elke drie jaar een vrij ingrijpend herontwerp uit te brengen, afgewisseld met meer kleine updates.

Voor providers bieden iPhone-promoties een kans om bestaande abonnees te ondersteunen en mogelijk nieuwe te krijgen, in de hoop de kosten van de apparaten te dekken over meerjarige betalingsschema’s.

De nieuwe iPhones ondersteunen ook 5G-netwerken, die in de Verenigde Staten nog in aanbouw zijn. Door klanten te binden aan verplichtingen van 30 maanden, kunnen sommige gebruikers niet overschakelen als het netwerk van de ene provider er plotseling beter uitziet dan de andere twee.

“Wij denken dat Verizon dit waarschijnlijk ziet als een manier om klanten over te halen naar hogere tariefplannen en als een manier om ervoor te zorgen dat het gebruikte mmWave-spectrum wordt gebruikt”, schreef Goldman Sachs-analist Rod Hall deze week. “We hebben lang verwacht dat Amerikaanse maatschappijen zullen helpen om de Apple 5G-verkoop te stimuleren, hoewel we denken dat de economische aantrekkingskracht buiten de VS minder duidelijk is gezien het gebrek aan mmWave-implementatie.”

Kleine verschillen

Alle koerierspromoties in de VS hebben twee dingen gemeen: klanten moeten een oud apparaat met een bepaalde waarde inruilen – een telefoon van de afgelopen jaren die niet kapot is gegaan – en ze moeten zich committeren aan maandelijkse betalingen.

Maar ze verschillen in hoe ze zich op nieuwe klanten richten en hoe de mechanica van de deals werkt. De beste deal voor een bepaalde gebruiker hangt af van zijn huidige provider.

Hier is hoe ze afbreken:

  • De actie van AT & T is van toepassing op zowel nieuwe als bestaande klanten. Om een ​​gratis iPhone 12 te krijgen, vereist AT&T een inruil, en de klant moet het activeren voor een onbeperkt abonnement dat voor een individu minstens $ 65 per maand kost. Het afbetalingsplan van AT & T duurt 30 maanden. Piecyk schat dat AT&T nieuwe en bestaande klanten subsidieert voor een bedrag van ongeveer $ 800.
  • T-Mobile biedt maar liefst $ 850 aan tegoed op iPhone 12-modellen, verdeeld over 30 betalingen. Gebruikers moeten zich aanmelden voor de T-Mobile-service en een oud apparaat inruilen, en het bedrag van de korting is direct gekoppeld aan de waarde van de inruil. Het biedt ook deals voor klanten die tegelijkertijd meerdere iPhones kopen. De beste deals zijn echter gereserveerd voor nieuwe abonnees, met lagere kortingen voor bestaande Sprint- of T-Mobile-abonnees.
  • Verizon biedt een gratis iPhone 12 aan voor nieuwe klanten, maar ze moeten een oude telefoon inruilen, een abonnement nemen op een onbeperkt dataplan dat voor een individu minstens $ 80 per maand kost en er 24 maanden aan vasthouden. Bestaande klanten kunnen bij inruil een iPhone 12 krijgen voor $ 15 per maand. Piecyk schat dat Verizon effectief een subsidie ​​van $ 800 biedt voor nieuwe klanten.

Terug naar de goede oude tijd

De golf van concurrerende kortingen van de drie Amerikaanse maatschappijen is in feite een terugkeer naar de subsidies van luchtvaartmaatschappijen, wat in de beginjaren een belangrijke factor was op de Amerikaanse smartphonemarkt.

Tien jaar geleden stond de prijs voor een nieuwe iPhone vaak op $ 199, want dat is hoeveel het apparaat kostte als gebruikers het kochten bij een koerier met een contract van twee jaar, meestal met een forse vergoeding voor vroegtijdige annulering. Die contracten hielden ook een deel van de consumenten bij aan een tweejarige upgradecyclus voor smartphones.

Vervoerders zijn in 2013 begonnen met het geleidelijk afbouwen van smartphonecontracten, waarbij aan veel consumenten werd onthuld dat de initiële prijs voor een premium-smartphone $ 700 of meer is, waardoor ze konden annuleren zonder hoge kosten te maken.

In de jaren daarna hebben providers in feite dezelfde klantvergrendeling nagebootst met behulp van betalingsplannen voor apparaten – klanten hoeven geen honderden dollars vooraf te betalen voor een nieuwe iPhone of Samsung Galaxy, maar ze moeten zich ertoe verbinden tussen $ 30 en $ 50 te betalen per maand gedurende minimaal twee jaar met een afkoopsom als ze vroegtijdig opzeggen.

Vervoerders hebben manieren gevonden om nieuwe klanten te verleiden met promoties die zijn gekoppeld aan hun apparaatupgradeplannen, vaak door een inruilapparaat te veel te waarderen. Maar in de afgelopen twee jaar kwamen agressieve promoties minder vaak voor en concurrerende maatschappijen voldeden vaak niet aan hen.

Nu 5G wordt gehyped als een belangrijke groeicyclus voor de telecommunicatie-industrie, werken de drie providers eraan om klanten van hun rivalen te stelen of ze de komende twee jaar op te sluiten met behulp van de 5G iPhone.

In de tussentijd heeft Apple zijn eigen afbetalingsplannen voor apparaatupgrades op verschillende manieren opgevoerd, hoewel het geen subsidies biedt zoals de providers. Mensen met de Goldman Sachs Apple Card kan een iPhone kopen en meer dan 24 maanden betalen zonder rente te betalen.

Apple heeft ook een upgradeprogramma dat een iPhone die in maandelijkse termijnen wordt betaald, combineert met een verlengde garantie, gebruikers niet aan één provider vastbindt en hen in staat stelt na een jaar te upgraden naar de nieuwste iPhone.

“Een van de dingen die we doen, is het voor mensen eenvoudiger en eenvoudiger maken om aan dit soort maandelijkse financieringen te komen”, zei Apple-CEO Tim Cook afgelopen december.