FINANCIEEL.com

Investeringsbankieren ziet tekenen van leven

Investeringsbankieren ziet tekenen van leven

Een vrouw verlaat het hoofdkantoor van de Bank of America op 18 juli 2023 in New York.

Eduardo Munoz Alvarez | Bekijk Druk op |

Dit rapport komt uit de CNBC Daily Open van vandaag, onze nieuwe nieuwsbrief voor internationale markten. CNBC Daily Open brengt investeerders op de hoogte van alles wat ze moeten weten, waar ze ook zijn. Vind je het leuk wat je ziet? U kunt zich abonneren hier.

Wat je vandaag moet weten

Positief marktmomentum
Alle belangrijke Amerikaanse indices gingen dinsdag vooruit. De Dow Jones Industrial Average boekte voor de zevende achtereenvolgende dag winst, doordat beleggers de beter dan verwachte bedrijfswinsten verwerkten. Ook de Europese beurzen noteerden hoger. De benchmark Stoxx 600-index voegde 0,6% toe, terwijl het Britse bezorgbedrijf Ocado bijna 20% steeg.

Microsoft 365 + $ 30
Microsoft-aandelen stegen met ongeveer 4% en bereikten een recordhoogte nadat het bedrijf de prijzen voor zijn nieuwe kunstmatige-intelligentiedienst had aangekondigd. De service, genaamd Copilot, kost $ 30 extra per maand, bovenop het basis Microsoft 365-abonnement voor Office-producten. Microsoft kondigde ook aan dat zijn Bing Chat nu kan reageren op afbeeldingen.

De andere Morgan
De aandelen van Morgan Stanley stegen met 6,45% nadat de bank beter dan verwachte inkomsten en inkomsten voor het tweede kwartaal rapporteerde. De omzet steeg met 2% tot $ 13,46 miljard, gestimuleerd door een stijging van 16% in de inkomsten uit vermogensbeheer. De winst daalde met 13% tot $ 2,18 miljard ten opzichte van een jaar eerder, maar beleggers putten troost uit de opmerkingen van CEO James Gorman dat het komende kwartaal er “constructiever” uitziet.

Bankieren bij Bank of America
Beleggers duwden de aandelen van Bank of America met 4,42% omhoog ten opzichte van de winst en omzet van de bank voor het tweede kwartaal. Beide cijfers waren ook hoger op jaarbasis. De winst steeg met 19% tot $7,41 miljard, terwijl de omzet met 11% toenam tot $25,33 miljard, geholpen door een stijging van 14% in de netto rente-inkomsten.

[PRO] Voorzichtige fondsbeheerders
De afgelopen dagen hebben we gehoord dat de S&P 500 dit jaar een recordhoogte zou kunnen bereiken te midden van een voortdurend uitgestelde recessie. Maar fondsbeheerders zijn nog steeds voorzichtig, volgens de laatste Bank of America Global Fund Manager Survey. Dit is hoe managers hun investeringen toewijzen, en de activa waarover ze zich zorgen maken.

het komt neer op

Een ander teken dat de Amerikaanse economie veerkrachtiger is dan verwacht, is dat de banken dit cijferseizoen goede resultaten hebben laten zien.

Ja, grote banken willen JPMorgan Chase, Morgan Stanley En bank van Amerika zouden profiteren van de hogere rentetarieven die regionale banken als Silicon Valley Bank en First Republic omver wierpen.

Maar de activiteit van investeringsbankieren, die vertraagde toen de hogere rente vorig jaar voor het eerst van start ging, vertoont tekenen van een heropleving.

De inkomsten uit investeringsbankieren van JPMorgan overtroffen de schattingen. Zoals Octavio Marenzi, CEO van adviesbureau Opimas, het uitdrukte: “Investeringsbankieren, dat het afgelopen jaar een probleemkind was, begint tekenen van leven te vertonen.”

De kosten voor investeringsbankieren voor Bank of America stegen inderdaad met 7% tot $ 1,2 miljard.

En hoewel Morgan Stanley het niet zo goed deed op het gebied van investeringsbankieren, zei CEO James Gorman dat hij gelooft dat “we heel, heel dichtbij” het einde van de renteverhogingen zijn. Dat zou de banksector een stabielere basis geven om te opereren en weer op te bouwen.

Ook regionale banken lieten zich niet onbetuigd door het oplevende optimisme in de sector. Karel Schwab, dat het moeilijk had sinds de bancaire onrust in maart, boekte afgelopen kwartaal ook beter dan verwachte inkomsten en inkomsten. Beleggers juichten en gaven de aandelen van de bank een boost van 12,57%.

Veelzeggender is dat de SPDR Regional Banking ETF voegde 4,22% toe tot $ 45,73, de beste dag met winst sinds 6 juni, en de duurste sinds begin maart, voorafgaand aan het faillissement van verschillende regionale banken.

Ook bredere indices sloten hoger. De S&P 500 steeg 0,71%, de Dow Jones industriële gemiddelde voegde 1,06% toe en de Nasdaq-composiet klom 0,76%.

Goldman Sachs rapporteert later vandaag, waarin de inkomsten van grote banken worden afgerond.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert