Intel (INTC) winst Q1 2020

By admin

Intel-CEO Robert “Bob” Swan kondigt de Tiger Lake-chips van het bedrijf aan op de technologiebeurs CES.

Christoph Dernbach | foto alliantie | Getty Images

Intel-aandelen daalden donderdag met 5% nadat het bedrijf winst voor het fiscale eerste kwartaal had gerapporteerd.

Dit zijn de sleutelnummers:

  • Verdiensten: $ 1,45 per aandeel, aangepast
  • Omzet: $ 19,83 miljard

Analisten die door Refinitiv werden ondervraagd, hadden op gecorrigeerde basis $ 1,28 aan winst per aandeel verwacht en $ 18,70 miljard aan inkomsten. Het vergelijken van de resultaten met schattingen van analisten is echter niet eenvoudig, aangezien het coronavirus economieën over de hele wereld tijdens het kwartaal heeft getroffen.

De omzet steeg met 23% op jaarbasis in het kwartaal dat eindigde op 28 maart en kwam daarmee boven de prognose van $ 19,00 miljard uit, volgens een verklaring.

Met betrekking tot de begeleiding zei Intel dat het in het tweede kwartaal $ 1,10 aan aangepaste winst per aandeel en $ 18,50 miljard aan inkomsten verwacht. Analisten van Refinitiv hadden een gecorrigeerde winst voor het tweede kwartaal verwacht van $ 1,19 per aandeel op een omzet van $ 17,97 miljard.

Intel zei dat het niet het hele jaar vooruit zou gaan.

Intel’s Client Computing Group, die pc-chips omvat, genereerde in het kwartaal $ 9,78 miljard aan inkomsten. Dat is 13,8% hoger dan in het eerste kwartaal van 2019 en meer dan de consensus van $ 9,34 miljard onder analisten die door FactSet zijn ondervraagd.

De Data Center Group, inclusief chips voor cloudproviders en enterprise-gerichte serverfabrikanten, behaalde een omzet van $ 6,99 miljard, een groei van 42,7% en meer dan de FactSet-consensus van $ 6,32 miljard.

De inkomsten uit het Internet of Things-segment bedroegen $ 1,14 miljard, een stijging van 1,6% en hoger dan de FactSet-consensus van $ 1,03 miljard. De Non-Volatile Memory Solutions Group had een omzet van $ 1,34 miljard, een stijging van 46,2% en meer dan de FactSet-consensus van $ 1,21 miljard.

In het kwartaal demonstreerde Intel mobiele chips van 10 nanometer met de codenaam Tiger Lake, en zei dat ze later dit jaar zouden worden verzonden, en gaf een voorbeeld van zijn discrete grafische kaart DG1. Het bedrijf kondigde op 24 maart de opschorting van de inkoop van eigen aandelen aan.

PC-zendingen daalden in het kwartaal met bijna 10% op jaarbasis, volgens schattingen van IDC. Toch was de vraag van Intel “relatief sterk” in het eerste kwartaal, omdat mensen apparaten nodig hadden om te werken en lessen van huis te volgen om coronavirus te voorkomen, zei CEO Bob Swan in een interview met Bloomberg op 9 april.

Analisten van Goldman Sachs onder leiding van Toshiya Hari hebben hun rating op Intel-aandelen op 24 maart geüpgraded naar neutraal.

“Ondanks de tegenwind in verband met Covid-19, handhaven we onze schattingen omdat we geloven dat er meerdere positieve ontwikkelingen op korte termijn zijn (dwz potentiële kracht / veerkracht in de high-end client CPU- en server CPU-markten bij een groeiend aantal mensen) thuis werken / studeren) die de tegenwind (dat wil zeggen de zwakkere consumptie en de bedrijfsuitgaven) grotendeels konden compenseren ‘, schreven de analisten in een notitie.

Intel-aandelen dalen met ongeveer 1% voor het jaar.

Dit is het laatste nieuws. Kom regelmatig terug voor updates.

KIJK MAAR: Intel-CEO Bob Swan over de toewijding van het bedrijf voor een pandemie van $ 50 miljoen