FINANCIEEL.com

Indiase Tata Group bouwt gigafactory van $ 5 miljard in het VK

Indiase Tata Group bouwt gigafactory van $ 5 miljard in het VK

Een concept-EV van Tata Motors te zien op de India Auto Expo 2023 op 12 januari 2023.

Anindito Mukherjee | Bloomberg |

De Tata Group zal een grote faciliteit ontwikkelen voor de productie van batterijen voor elektrische auto’s in het VK, waarbij het Indiase conglomeraat meer dan £ 4 miljard (ongeveer $ 5,17 miljard) in het project zal investeren.

Het nieuws betekent een belangrijke impuls voor de plannen van het VK om zijn eigen levering van EV-batterijen veilig te stellen, aangezien het lijkt af te stappen van voertuigen die benzine en diesel gebruiken.

In een verklaring woensdag zei de Britse regering dat de site maar liefst 4.000 directe banen zou creëren en Jaguar Land Rover – een dochteronderneming van Tata-motoren – met batterijen. Andere klanten in het VK en Europa worden ook in de gaten gehouden.

De regering zei dat de fabriek duizenden extra banen zou opleveren verderop in de toeleveringsketen, in sectoren die verbonden zijn met kritieke grondstoffen en batterijmaterialen.

“Deze investering zal cruciaal zijn om de batterijproductiecapaciteit van het VK te vergroten die nodig is om de elektrische auto-industrie op de lange termijn te ondersteunen”, aldus de regering.

“Met een initiële output van 40 GWh zal het ook bijna de helft van de batterijproductie leveren die de Faraday Institution schat dat het VK tegen 2030 nodig zal hebben”, voegde het eraan toe.

De gigafactory wordt een van de grootste van Europa. Het streven is dat de productie in 2026 start. Zogenaamde gigafactories zijn installaties die op grote schaal batterijen voor elektrische voertuigen produceren. Tesla CEO Elon Musk wordt algemeen beschouwd als de bedenker van de term.

Het is algemeen bekend dat het VK Tata aanzienlijke subsidies zal verstrekken voor het project. De regering zei dat details over haar steun aan Tata Sons “te zijner tijd zullen worden gepubliceerd als onderdeel van onze reguliere transparantiegegevens”.

Grant Shapps, de staatssecretaris voor energiezekerheid en netto nul, zei woensdagochtend tegen de BBC dat het nieuws “zeker de grootste Britse auto-investering in 40 jaar” en “een grote blijk van vertrouwen in de Britse economie” vertegenwoordigde.

Gedreven door de waarde van de aan Tata gegeven stimulans, erkende Shapps dat het “groot was en… daar maak ik geen punt van”, maar wilde geen exact cijfer geven. De cijfers, voegde hij eraan toe, “zullen op de gebruikelijke manier naar buiten komen, vanwege de commerciële gevoeligheid.”

Het VK wil de verkoop van nieuwe diesel- en benzineauto’s en bestelwagens tegen 2030 stopzetten en zal vanaf 2035 eisen dat alle nieuwe auto’s en bestelwagens geen uitlaatemissies hebben.

Nieuws over de gigafactory-plannen werd verwelkomd door degenen binnen de industrie.

“Dit is een schot in de roos voor de Britse auto-industrie, onze economie en de Britse productiebanen, wat aantoont dat het land openstaat voor zaken en de productie van elektrische voertuigen”, zei Mike Hawes, CEO van de Society of Motor Manufacturers and Traders.

“Het komt op een kritiek moment, nu de wereldwijde industrie in hoog tempo overgaat op elektrificatie”, voegde hij eraan toe.

De productie van batterijen in het VK was, zei Hawes, “essentieel als we de bredere voertuigproductie hier voor de lange termijn willen verankeren.”

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert