FINANCIEEL.com

India’s IDFC First Bank zegt dat de fusie de kredietgroei zal stimuleren

India’s IDFC First Bank zegt dat de fusie de kredietgroei zal stimuleren

IDFC First-bankborden zijn te zien buiten een filiaal in Mumbai, India, 4 juli 2023. IDFC First Bank fuseert met IDFC Limited. Volgens een bericht in de Indiase media worden 155 aandelen IDFC First Bank toegewezen voor 100 aandelen IDFC.

Nurfoto | Nurfoto |

van India IDFC eerste bank verwacht een sterke kredietgroei na de recente fusie, volgens algemeen directeur en CEO V. Vaidyanathan.

Vorige week zei IDFC First Bank dat het bestuur de fusie met IDFC had goedgekeurd IDFC Ltd.de laatste in een golf van consolidatie in de financiële sector van India.

Dit komt slechts enkele dagen na een megafusie van $ 40 miljard tussen de grootste particuliere geldschieter van India HDFC Bank met Financieringsmaatschappij voor woningbouwde grootste hypotheekverstrekker van het land.

Vaidyanathan zei dat India zich als land op een “enorm traject” bevindt, wat op korte termijn een enorm groeipotentieel biedt voor de gefuseerde entiteit.

“We zijn insiders van dit land en we kunnen met eigen ogen zien hoe het land groeit”, vertelde hij dinsdag aan CNBC’s “Street Signs Asia”.

“Voor de kredietmarkt in India zou een kredietgroei van ongeveer 15% een redelijke verwachting zijn in de nabije toekomst. En voor onze bank zou een kredietgroei van 25% een redelijke verwachting zijn met een stabiele activakwaliteit.”

Vorige week zei IDFC First Bank dat de voorgestelde fusie de stand-alone boekwaarde van de bank met 4,9% zou verhogen in vergelijking met de financiële gegevens per 31 maart. tot middellange termijn.

“De fusie zal leiden tot een vereenvoudiging van de bedrijfsstructuur van IDFC FHCL, IDFC Limited en IDFC FIRST Bank door ze te consolideren tot één enkele entiteit en zal helpen de naleving van de regelgeving van de bovengenoemde entiteiten te stroomlijnen”, aldus de release.

Vaidyanathan merkte op dat de bank belangrijke “strategische doelen” heeft en aangezien de “Indiase markt zo groot en breed is en we nog steeds een kleine speler zijn, denken we dat we nog lang in een goed tempo kunnen groeien met een positie als dit.”

De deal is echter onderhevig aan goedkeuringen van de belangrijkste regelgevende autoriteiten van India, waaronder de Reserve Bank of India, de Securities and Exchange Board of India en de Indiase beurzen.

Analisten hebben opgemerkt dat de recente fusie de vooruitzichten van IDFC First Bank voor opname in de MSCI-standaardindex voor augustus niet zal schaden.

Opname in de index “zou een groot probleem zijn”, zei Vaidyanathan. “Of we het nu of later halen in onze gedachten, we twijfelen er niet aan. We hebben er alle vertrouwen in en eerlijk gezegd zou het een eer zijn om deel uit te maken van de MSCI-index voor ons”, voegde de CEO eraan toe.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert