FINANCIEEL.com

In Singapore wordt een nieuw luxe hotel geopend met kamers gemaakt van bussen

In Singapore wordt een nieuw luxe hotel geopend met kamers gemaakt van bussen

Het resorthotel beschikt over 20 kamers die vanaf 1 december 2023 geopend zijn voor verblijven.

Bron: Het Buscollectief

Het kost slechts een dollar om met een bus in Singapore te rijden, maar 398 Singaporese dollars om in een bus te slapen.

The Bus Collective is het eerste resorthotel in Zuidoost-Azië dat buiten gebruik gestelde openbare bussen ombouwt tot luxe hotelkamers.

Het project renoveerde twintig bussen die ooit eigendom waren van SBS Transit, de openbaarvervoermaatschappij van Singapore, waardoor ze een nieuwe bestemming kregen binnen de horecasector.

Het resorthotel wordt officieel geopend op 1 december en boekingen zijn nu beschikbaar op de website.

Een kijkje in het resort

Het Bus Collective is gevestigd in Changi Village, Singapore en beslaat 8.600 vierkante meter grond.

De Koningin Victoria-kamer.

Bron: Het Buscollectief

De accommodatie ligt in de buurt van lokale bezienswaardigheden, zoals het Changi Village Hawker Centre, de Changi East Boardwalk en de Changi Chapel & Museum.

Het resorthotel beschikt over zeven verschillende kamercategorieën, elk met verschillende voorzieningen op de kamer. De kamerprijzen per nacht beginnen bij SG$398 ($296) en sommige kamers hebben zelfs een ligbad en een kingsize bed.

Sommige kamers zijn voorzien van voorzieningen zoals een badkuip, een flatscreen TV en een minibar.

Bron: Het Buscollectief

Van de verschillende kamertypes heeft de Pioneer North-kamer leuningen in de toilet- en doucheruimte, gebouwd om aan de behoeften van oudere gasten te voldoen, vertelde een vertegenwoordiger van het resorthotel aan CNBC.

Als alternatief is de Hamilton Place-kamer ontworpen om rolstoeltoegankelijk te zijn, uitgerust met een extern toegankelijk toilet en een oprit die naar de ingang van de kamer leidt, voegde ze eraan toe.

Sommige hotelkamers zijn uitgerust met opritten voor rolstoeltoegankelijkheid.

Bron: Het Buscollectief

Elke kamer beslaat 45 vierkante meter en biedt plaats aan drie tot vier gasten, zo blijkt uit de website van het resort. Hoewel deze gepensioneerde bussen volledig zijn opgeknapt, zijn sommige kenmerken, zoals het stuur, de bestuurdersstoel en de ramen, bewaard gebleven.

De bestuurdersstoel, het stuur en de ramen zijn behouden gebleven als onderdeel van het ontwerp van de kamer.

Bron: Het Buscollectief

Recreatieve activiteiten zijn niet beschikbaar op het terrein, maar The Bus Collective zal rondleidingen organiseren die gasten kunnen boeken in het belevingscentrum van het resorthotel, aldus de vertegenwoordiger.

Een van de aangeboden tours is een fietstocht rond Pulau Ubin – een eiland voor de kust van Singapore. Deze tour kost SG$ 99 per persoon en is inclusief een retourveerboottransfer van en naar het eiland. Andere ervaringen zijn onder meer een begeleide foodtour en zeilen bij Changi Sailing Club.

De inspiratie achter het project

The Bus Collective is opgericht door WTS Travel & Tours, een Singaporees reisbureau, samen met zijn partners LHN Group, een vastgoedbeheerdienstengroep, en Sky Win Holding, een investeringsholding met hoofdkantoor in Singapore.

Het renovatieproces van de buiten gebruik gestelde bussen.

Bron: Het Buscollectief

WTS Travel en partners wilden laten zien hoe toerisme, natuur en milieubewustzijn samen kunnen komen en een “katalysator kunnen zijn voor het creëren van unieke en opwindende nieuwe ervaringen”, vertelde Micker Sia, directeur van WTS Travel, aan CNBC.

Hij voegde eraan toe dat het project tot doel heeft “een precedent te scheppen voor milieubewuste praktijken in de bouw en de horeca… een nieuwe standaard te zetten voor duurzame luxe.”

Hoewel The Bus Collective momenteel alleen in Singapore actief is, vertelde Sia aan CNBC dat het in de toekomst zou kunnen uitbreiden. “We staan ​​zeker open voor het verkennen van mogelijkheden voor groei en innovatie in de toekomst… en we geloven dat dit het potentieel heeft om te resoneren met het publiek op andere locaties in de regio Azië-Pacific,” zei Sia.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert