FINANCIEEL.com

Iedereen aan boord van de Hogwarts Express? Treinmachinisten nodig

Iedereen aan boord van de Hogwarts Express? Treinmachinisten nodig

Of je nu een Harry Potter-fan bent of niet, je kunt je de Hogwarts Express en zijn iconische reis naar de tovenaarsschool waarschijnlijk wel voorstellen.

het slingert door het Schotse platteland, gevuld met groene glooiende heuvels en bossen en natuurlijk de gebogen brug, of viaduct, waar de trein overheen gaat als hij Zweinstein nadert.

En nu kun jij ook treinen door dit iconische landschap laten rijden, zelfs als er geen gebruik wordt gemaakt van de daadwerkelijke Hogwarts Express.

De Schotse treinmaatschappij ScotRail is op zoek naar machinisten in opleiding die waarschijnlijk het Glenfinnan Viaduct zullen oversteken, dat regelmatig in Harry Potter voorkomt.

De vacature ging eerder deze week online en er werd gezocht naar machinisten in opleiding – er is dus geen eerdere ervaring als machinist vereist. In plaats daarvan zullen succesvolle kandidaten een opleiding volgen die tot twee jaar kan duren en die praktische en theoretische instructie omvat, evenals tijd doorgebracht in treinsimulators.

Treinbestuurders reizen naar het meest afgelegen treinstation van Groot-Brittannië, Corrour.

Peter Carruthers | Istock |

Chauffeurs in opleiding krijgen £32.968 (ongeveer $40.414), maar hun salaris zal naar verwachting gestaag stijgen als ze gekwalificeerd zijn. De initiële loonsverhoging bedraagt ​​bijna £13,00, met verdere, kleinere hobbels na zes en negen maanden in dienst. Na verloop van tijd konden chauffeurs maar liefst £ 58.028 verdienen.

Een nadeel is dat de ploegendiensten moeilijk kunnen zijn, omdat de treinen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat rijden, waarbij de vacature zegt: “Je moet blij zijn om gedurende zeven dagen in verschillende ploegen te kunnen werken.”

Toekomstige chauffeurs kunnen op 20-jarige leeftijd met de opleiding beginnen en moeten een gezondheidsonderzoek ondergaan voordat ze kunnen beginnen. De advertentie vermeldt ook communicatieve vaardigheden, gefocust en gemotiveerd zijn, probleemoplossend vermogen en flexibiliteit als vereisten voor nieuwe medewerkers.

Hoewel er geen treinrijervaring nodig is, geeft ScotRail de voorkeur aan sollicitanten die in eerdere functies een vergelijkbaar verantwoordelijkheidsniveau hebben gehad en in banen hebben gewerkt waar veiligheid essentieel is.

De rotsachtige top van The Cobbler, te zien vanaf de West Highland Line.

Matthew James Turner / 500Px | 500Px Plus |

Naast het iconische Harry Potter-viaduct omvat de West Highland Line, waar de toekomstige chauffeurs in opleiding waarschijnlijk vaak doorheen zullen rijden, verschillende beroemde natuurlijke bezienswaardigheden en locaties. Dit omvat het meest afgelegen treinstation van Groot-Brittannië, Corrour, dat te zien was in de Schotse klassieke film Trainspotting, en The Cobbler, een aparte berg in de regio.

De leerling-chauffeurs zullen worden gestationeerd in Fort William, een stad met ongeveer 10.500 inwoners in de West Highlands boven de grote Schotse steden Edinburgh en Glasgow. Edinburgh ligt bijvoorbeeld op meer dan drie uur rijden of een treinreis van ruim vier en een half uur, maar er zijn wel korting op de treintarieven, dus ook al is het ver, dat zal niet zo zijn. te duur om er te komen voor een stadsontsnapping.

En misschien mis je de stad niet eens. Loch Ness ligt op iets meer dan een uur rijden met de auto, net als het Cairngorms National Park – en de voet van de hoogste berg van Schotland, Ben Nevis, ligt precies daar in Fort William.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert