IBM-inkomsten Q4 2022

By Jernst van Waal

IBM CEO Arvind Krishna spreekt tijdens een panelsessie op het World Economic Forum in Davos, Zwitserland, op 17 januari 2023.

Stefan Wermuth | Bloomberg | Getty-afbeeldingen

IBM aandelen stegen woensdag tijdens uitgebreide handel nadat het technologieconglomeraat inkomsten rapporteerde die hoger waren dan de schattingen van analisten.

Dit is hoe het bedrijf het deed:

gerelateerd beleggingsnieuws

Pro Picks: bekijk alle grote aandelenoproepen van dinsdag op CNBC

CNBC Pro
  • verdiensten: $ 3,60 per aandeel, aangepast, versus $ 3,60 per aandeel zoals verwacht door analisten, volgens Refinitiv.
  • Winst: $ 16,69 miljard, versus $ 16,4 miljard zoals verwacht door analisten, volgens Refinitiv.

Analisten hadden verwacht dat de totale omzet van IBM voor het eerst in twee jaar zou dalen, maar volgens een verklaring bleef het vlak. De nettowinst steeg met 16% tot $ 2,71 miljard.

Het softwaresegment van IBM boekte $ 7,29 miljard, wat neerkomt op een groei van bijna 3% en meer dan de consensus van $ 7,12 miljard onder analisten die door StreetAccount werden ondervraagd.

Het bedrijf haalde 4,77 miljard dollar aan inkomsten uit consulting, een stijging van 0,5% en iets lager dan de consensus van 4,8 miljard dollar van StreetAccount.

Het infrastructuursegment van IBM genereerde $ 4,48 miljard, een stijging van bijna 2% en meer dan de StreetAccount-consensus van $ 4,18 miljard. De inkomsten uit IBM’s Z Systems-lijn van mainframecomputers stegen met 16% nadat het Z16-model afgelopen mei algemeen verkrijgbaar werd.

Wat de richtlijnen betreft, riep IBM op tot een omzetgroei in 2023 in constante valuta en ongeveer $ 10,5 miljard aan vrije kasstroom. In 2021 kondigde IBM een doel aan om tussen 2022 en 2024 $ 35 miljard aan vrije kasstroom te leveren, en in 2022 bedroeg de vrije kasstroom in totaal $ 9,29 miljard.

In de loop van het kwartaal onthulde IBM een plan om in de loop van een decennium $ 20 miljard te investeren in de Hudson Valley-regio in New York. Het bedrijf kondigde ook een kwantumcomputer van de volgende generatie aan met 433 qubits en de overname van Octo, een van de weinige adviesbureaus die IBM heeft overgenomen sinds de oprichting van zijn divisie Managed Infrastructure Services als Kyndryl in 2021.

IBM presteerde beter dan zijn technische collega’s in 2022, het slechtste jaar voor de Nasdaq sinds 2008. IBM steeg vorig jaar met 11% en was een van de slechts twee Amerikaanse technologiebedrijven met een waarde van $ 50 miljard of meer die winst behaalden. De andere was VMware, dat in mei ermee instemde door Broadcom te worden overgenomen voor $ 61 miljard.

Leidinggevenden zullen de resultaten met analisten bespreken tijdens een telefonische vergadering die om 17.00 uur ET begint.

Dit is het laatste nieuws. Kom later terug voor updates.

HORLOGE: Morgan Stanley verlaagt de rating van IBM van kopen naar houden

Morgan Stanley verlaagt de rating van IBM van kopen naar houden