FINANCIEEL.com

Hyundai haalt GM in, maar Tesla’s dominantie in de VS blijft bestaan

Hyundai haalt GM in, maar Tesla’s dominantie in de VS blijft bestaan

Op 31 mei 2023 in Austin, Texas, wordt een Tesla Model Y gezien op een parkeerplaats van een Tesla. Tesla’s Model Y is in het eerste kwartaal van 2023 ’s werelds best verkochte auto geworden.

Brandon Bel |

DETROIT – Legacy-autofabrikanten blijven grote verhogingen van de productie en verkoop van batterij-elektrische voertuigen beloven, maar hun inspanningen hebben tot nu toe weinig gedaan om de zeer bekeken, opkomende markt te veranderen.

Ondanks opmerkelijke stijging van de verkoop in vergelijking met een jaar geleden, marktleider Tesla blijft de bestverkochte EV en heeft zijn voorsprong op oudere autofabrikanten vergroot. Het is ongeveer 300.000 eenheden voor op zijn naaste concurrenten Hyundai-motor En Algemene motoren volgens Motor Intelligence in de eerste helft van dit jaar. Dat is vergelijkbaar met een tekort van ongeveer 225.000 in de eerste helft van 2022.

Het autodatabedrijf meldt dat Tesla, dat geen verkoop per regio vrijgeeft, naar schatting 336.892 voertuigen heeft verkocht aan de detailhandel en wagenparkkopers in de VS in de eerste helft van het jaar, een stijging van 30% ten opzichte van een jaar eerder.

Ondertussen verhoogde Hyundai – inclusief het merk Kia dat eigendom is van hetzelfde moederbedrijf – zijn EV-verkoop in die tijd met ongeveer 11% tot 38.457 eenheden. GM, dat in het eerste kwartaal de tweede plaats behaalde in de verkoop van elektrische auto’s, verviervoudigde de verkoop van elektrische auto’s en vrachtwagens in juni tot 36.322 eenheden in vergelijking met een jaar eerder. En Volkswagen meer dan verdubbelde EV-verkopen tot 26.538 verkochte eenheden tot en met juni.

Ford-motor, die vorig jaar tweede was in EV-verkopen achter Tesla, rondde de top vijf af met een verkoop van 25.709 voertuigen tot en met juni, volgens Motor Intelligence. De verkoop van elektrische auto’s bij Ford steeg slechts met 12% in vergelijking met een jaar eerder, omdat de autofabrikant tijd vrijmaakte om een ​​aantal fabrieken opnieuw in te richten, zoals een Mexicaanse fabriek die zijn elektrische Mustang Mach-E-crossover produceert.

“Onze EV-verkopen blijven groeien. De verbeterde voorraadstroom van de Mustang Mach-E begon aan het einde van Q2 na de herinrichting van onze fabriek eerder dit jaar, waardoor de verkoop van de Mustang Mach-E in juni met 110% steeg,” Andrew Frick, Ford vice-president verkoop, distributie en vrachtwagens, zei donderdag in een verkooprelease.

Tesla verkoop

Tesla’s omzetgroei van 30% op jaarbasis tijdens de eerste helft van het jaar werd gevoed door de productie in een nieuwe fabriek in Texas die online kwam en opgevoerd werd. Dat was echter niet genoeg om de algehele groei van de EV-markt bij te houden.

Tesla’s marktaandeel in de verkoop van elektrische auto’s in de VS daalde met bijna 10 procentpunten ten opzichte van een jaar geleden tot 60% van de in het binnenland verkochte elektrische voertuigen, volgens de gegevens van Motor Intelligence.

De daling van het marktaandeel van Tesla komt naarmate meer concurrenten het veld betreden, wat resulteert in een algehele marktgroei. De verkoop van elektrische voertuigen in de VS steeg tot en met juni met ongeveer 50% in vergelijking met de eerste helft van 2022.

Legacy autofabrikanten, evenals nieuwere bedrijven zoals Riviaanse Automotive, hebben geprobeerd de productie van volledig elektrische voertuigen op te voeren, maar veel van hun producties blijven klein. Afgezien van de beste slots, hebben slechts vijf anderen tussen de 1% en 4% marktaandeel in de VS, volgens Motor Intelligence. Een groot aantal anderen zit onder de 1%.

Tesla’s wereldwijde leveringen waren meer dan 889.000 EV’s tijdens de eerste helft van het jaar, inclusief 466.140 voertuigen tijdens het tweede kwartaal. De productie zal naar verwachting blijven groeien, aangezien Tesla ernaar streeft om in 2023 ten minste 1,8 miljoen elektrische voertuigen te produceren.

CEO Elon Musk heeft de aandeelhouders verteld dat de fabriek in Texas de autofabriek met de hoogste productie in de VS zou moeten zijn zodra deze volledig is opgevoerd. Vorig jaar zei Musk dat de fabriek in Texas tegen eind 2023 jaarlijks een half miljoen voertuigen wil produceren.

Hyundai stijgt, GM stelt teleur

Hyundai’s tweede plaats is vooral opmerkelijk gezien het feit dat zijn voertuigen niet in aanmerking komen voor federale EV-belastingvoordelen tot $ 7.500, tenzij ze worden geleased. Die prikkels, die complex zijn, zijn bedoeld om EV’s te bevoordelen die in Noord-Amerika worden geproduceerd. EV’s van Hyundai worden momenteel geïmporteerd uit het buitenland.

De in Zuid-Korea gevestigde autofabrikant leunt in die maas in de leasing onder de Inflation Reduction Act van de Biden-regering. Volgens Randy Parker, CEO van Hyundai Motor America, heeft het merk Hyundai de leasing van zijn EV’s verhoogd van ongeveer 2% om dit jaar te beginnen en nu meer dan 30%.

“Het is geen gelijk speelveld en we zijn er zeker niet blij mee. Maar dat is het kaartspel dat is uitgedeeld en we proberen dat kaartspel zo goed mogelijk te spelen”, zei Parker woensdag tijdens een bellen met verslaggevers.

Hyundai Ioniq 5 te zien op de New York Auto Show, 13 april 2022.

Scott Mlynn | CNBC

GM’s EV-verkopen zijn tot nu toe teleurstellend geweest, vooral als het gaat om nieuwe modellen met de “Ultium” -batterijtechnologieën van de autofabrikant. De automaker is bekritiseerd omdat hij de productie van zijn nieuwste EV’s, zoals de GMC Hummer en Cadillac Lyriq, niet snel genoeg opvoerde.

De overgrote meerderheid van GM’s EV-verkopen tijdens de eerste zes maanden van het jaar waren van de uitgaande Chevrolet Bolt-modellen, die later dit jaar zullen worden stopgezet.

GM-CEO Mary Barra herhaalde vorige week op het Aspen Ideas Festival dat de productie van nieuwere EV’s door het bedrijf beperkt is vanwege de binnenlandse productie van zijn batterijen die langer duurt dan verwacht.

Barra heeft gezegd dat GM plannen heeft om Tesla halverwege het decennium in de verkoop te krijgen, aangezien de automaker later dit jaar meer reguliere EV-lanceringen uitrolt, zoals de Chevrolet Silverado, Blazer en Equinox. Het lanceert ook een nieuwe elektrische bestelwagen en een op maat gemaakte Cadillac EV van meer dan $ 300.000, de Celestiq genaamd in 2023.

De autofabrikant uit Detroit heeft gezegd dat het van plan is om dit jaar 150.000 EV’s te produceren voor de Amerikaanse markt.

— CNBC’s Phil LeBeau En Lora Kolodny bijgedragen aan dit rapport.

Openbaarmaking: NBCUniversal News Group, waarvan CNBC deel uitmaakt, is de mediapartner van het Aspen Ideas Festival.

Correctie: GM was in het eerste kwartaal van dit jaar tweede in EV-verkopen. In een eerdere versie van dit artikel werd dat tijdsbestek verkeerd weergegeven

Mary Barra, GM-voorzitter en CEO, spreekt tijdens de onthulling van de Cadillac Celestiq elektrische sedan in Los Angeles, Californië op 17 oktober 2022.

Frederic J.Brown | AFP |

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert