FINANCIEEL.com

Hulp! Ik ben zo moe van het drukke werk van mijn team

Hulp! Ik ben zo moe van het drukke werk van mijn team

Beste work-out,

Ik ben het beu om het drukke werk van mijn team te doen. Een tijdje geleden nam ik enkele vaste taken op me, zoals notulen van vergaderingen en een dagelijks rapport nadat het jongste lid van ons team naar een ander bedrijf was vertrokken. Ik kreeg te horen dat ik deze verantwoordelijkheden alleen op me hoefde te nemen terwijl mijn manager op zoek was naar een nieuw iemand om aan te nemen en terwijl ze aan boord waren, maar we hebben twee maanden geleden een nieuw teamlid aangenomen en mijn baas heeft niet gezegd dat ze deze taken op zich nemen .

Ik zit opgescheept met de ondankbare dagelijkse taken die mijn collega op zich zou moeten nemen omdat ik ze sneller afmaak. Het is geen werk dat ik wil doen of waar ik een passie voor heb en het weerhoudt me van de grotere projecten waaraan ik zou kunnen werken.

Vermoedelijk zal mijn nieuwe collega op een gegeven moment aan de slag gaan, maar ik ben bang dat ik nog steeds opgescheept zit met het drukke werk. Hoe praat ik met mijn baas?

Werkbij

*

Beste WB,

Het kan heel frustrerend zijn om verstrikt te raken in vervelende taken, alleen maar omdat iemand ze moet doen en jij degene bent die beschikbaar is. Het lijkt erop dat je iets goeds hebt gedaan voor je team door naar voren te treden om een ​​leegte op te vullen toen je in het ongewisse zat – en hopelijk waardeert je baas dat.

Natuurlijk, alleen omdat je capabel bent, wil nog niet zeggen dat je deze onaangenaam permanent moet toevoegen taken toe aan uw taakomschrijving. Toen u ermee instemde deze verantwoordelijkheden op u te nemen, stemde u in met een tijdlijn. Dus laten we je er weer bovenop helpen.

Dit is wat er aan de hand kan zijn:

  1. Je manager heeft nog geen tijd gehad om de nieuwe medewerker te leren hoe hij het goed moet doen
  2. Het heeft gewerkt voor het team om u deze rapporten en notities te laten maken, dus uw manager vond het het gemakkelijkst om eraan vast te houden
  3. Je manager vergat gemakshalve dat deze regeling tijdelijk zou zijn

Dus het zou nuttig zijn om je baas ervan te overtuigen dat het niet alleen beter is voor jou, maar voor het hele team als de nieuwe medewerker het overneemt.

Vergeet niet dat het in dienst nemen van een nieuwe medewerker voor veel bazen zowel een opluchting als een last is. Ze hebben (eindelijk) extra personeel gekregen of hebben een geweldige kandidaat gevonden om hen te helpen de doelen te bereiken die ze hebben gesteld. Geweldig! Maar nu moeten ze ervoor zorgen dat de nieuwe persoon wordt opgeleid en op snelheid wordt gebracht. Het kan een tijdrovend proces zijn.

Houd daar rekening mee als je met je baas praat. Dus in plaats van iets te zeggen als: “Wanneer neemt Bowen vergadernotities over zoals hij zou moeten?” breng een volledig doordacht plan met de volgende elementen:

1. Een uitleg over de invloed van het drukke werk op de doelen van uw team

Laat de echte impact zien van de tijd die je aan het vervelende besteedt alledaagse dingen. Misschien heb je aan het begin van het jaar een ambitieus doel gesteld of heb je teamprestatiedoelen waaraan je beter zou kunnen bijdragen.

Gebruik die als voorbeelden van waarom, ook al ben je in staat om notulen van vergaderingen en dergelijke te maken, en dat ben je snel met het andere werk, in het belang van het team, je energie zou beter ergens anders aan besteed kunnen worden.

2. Een tijdlijn voor het maken van de overgang

Als er een nieuw lid bij het team is gekomen, kan het moeilijk zijn om ieders verantwoordelijkheden opnieuw af te stemmen. Dat is vooral WAAR terwijl je de sterke punten van de newbie leert kennen. Maar er moet nog steeds een soort tijdlijn zijn voor wanneer ze de verantwoordelijkheden overnemen waarvoor ze zijn aangenomen, en het is redelijk om daarnaar te vragen.

Het stellen van een deadline voor het overdragen van de verantwoordelijkheden is niet alleen goed voor u, in de zin dat u weet dat er een einde aan uw ellende in zicht is. Het zal iedereen helpen inschatten hoe snel uw nieuwe teamlid de vaardigheden oppikt die ze nodig hebben om te slagen, en het zal hen hopelijk een manier geven om te markeren wat ze hebben bereikt tijdens hun eerste paar maanden op het werk.

Vraag je baas naar de specifieke items die je hebt aangenomen en wanneer je nieuwe collega het overneemt. Als ze geen datum in gedachten hebben, kun je je eigen datum voorstellen, voortbouwend op uw eigen ervaring: “Ik denk dat 30 september een redelijke deadline lijkt voor Bowen om de onkostendeclaraties over te nemen.”

3. Een plan om de overgang zo naadloos mogelijk te laten verlopen

Hoe een Gen Z-stel dat $ 43.000 verdient in Nashville, Tennessee, hun geld uitgeeft

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert