FINANCIEEL.com

House Judiciary breidt onderzoek naar sociale media uit naar Meta’s Threads

House Judiciary breidt onderzoek naar sociale media uit naar Meta’s Threads

Voorzitter Jim Jordan, R-Ohio, centrum, en vooraanstaand lid Rep. Jerrold Nadler, DN.Y., leidt de hoorzitting van de House Judiciary Committee over het “Report of Special Counsel John Durham” in Rayburn Building op woensdag 21 juni 2023 .

Tom Williams | CQ-Roll Call, Inc. |

House Judiciary Chair Jim Jordan, R-Ohio, heeft het gevraagd Meta CEO Mark Zuckerberg overhandigt documenten over inhoudsmoderatie op Threads als reactie op een eerdere dagvaarding in verband met het lopende onderzoek van het panel naar het beleid van technologieplatforms en contact met de Biden-administratie.

De brief, exclusief verkregen door CNBC, is een vroege indicatie van de extra schijnwerpers die Meta’s nieuwste product zou kunnen brengen voor het bedrijf in Washington. Threads concurreert rechtstreeks met Twitter, dat eigenaar Elon Musk vorm wil geven met zijn zelfverklaarde vrijheid van meningsuiting in het achterhoofd, ondanks het feit dat hij soms gebruikers schorst, waaronder journalisten.

Hoewel Meta-executives duidelijk hebben gemaakt dat ze niet willen dat nieuws en politiek het gesprek op Threads domineren, is het een groot deel van wat gebruikers in het verleden naar Twitter kwamen om te bespreken. Hoe meer dat het geval wordt op Threads, hoe meer het in politiek vizier terecht kan komen.

“Inderdaad, Threads roept serieuze, specifieke zorgen op omdat het op de markt is gebracht als rivaal van Elon
Musk’s Twitter, dat te maken heeft gehad met politieke vervolging door de Biden-regering volgt
Musk’s inzet voor vrijheid van meningsuiting’, schreef Jordan. Hij wees op een artikel in de Wall Street Journal waarin stond dat de Federal Trade Commission Twitter had gevraagd interne communicatie over Musk te overhandigen en journalisten te identificeren die toegang hadden tot de gegevens van het bedrijf, als onderdeel van een onderzoeken of Twitter consumenteninformatie nog wel afdoende kan beschermen.

“Er zijn daarentegen berichten dat Threads ‘Instagram’s communityrichtlijnen’ zal handhaven, wat ertoe heeft geleid dat legale spraak wordt gemodereerd onder druk van de overheid”, schreef Jordan. Hij wees op een recente rechtszaak tegen de regering-Biden, aangespannen door de procureurs-generaal van Missouri en Louisiana, waarin werd beweerd dat de federale regering de spraak had onderdrukt door haar inspanningen om socialemediaplatforms zover te krijgen dat ze zouden ingaan op wat zij beschouwde als schadelijke berichten met betrekking tot de Covid-19-pandemie. of verkiezingen bijvoorbeeld.

Op 4 juli verleende een federale rechter in Louisiana gedeeltelijk een voorlopige voorziening in die rechtszaak die verschillende Biden-ambtenaren verbood socialemediabedrijven te ontmoeten om hen aan te moedigen berichten te verwijderen of te verwijderen. Het verhinderde ook dat die functionarissen zelfs bepaalde soorten berichten op sociale media naar de bedrijven markeerden om hun verwijdering of onderdrukking aan te moedigen.

In de nasleep van de uitspraak annuleerde het ministerie van Buitenlandse Zaken een reguliere ontmoeting met Facebook over de verkiezingen van 2024 en hackdreigingen, vertelde een persoon bij het bedrijf aan The Washington Post. Op vrijdag stemde een hof van beroep ermee in om het voorlopig bevel tijdelijk te onderbreken, wat betekent dat het markeren van posts op sociale media door de overheid kan worden hervat totdat de rechtbank de zaak verder behandelt.

Jordan schreef dat de dagvaarding van de commissie van 15 februari, die was verzonden naar Amazone, Appel, GoogleMeta en Microsoft, “gaat door in de natuur”, wat betekent dat het ondanks de meer recente lancering ook van toepassing is op Threads. Hij zei dat de nieuwe brief dient als een formele kennisgeving om relevante bestaande en toekomstige documenten over Threads te behouden en vroeg Meta om tegen het einde van de maand documenten te verstrekken met betrekking tot de inhoudsmoderatie van Threads en discussies met de Biden-administratie.

Meta reageerde niet direct op een verzoek om commentaar.

Meta bereikt een nieuw hoogtepunt in 52 weken met 100 miljoen aanmeldingen voor zijn Threads-platform.  Hier leest u hoe u de voorraad speelt

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert